Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ταλαιπώρησαν το ποδόσφαιρο

Στη Ριζούπολη χτες μια... "νωθρή Ταξιαρχία" και ένα... μαραμένο τριφύλλι ταλαιπώρησαν τους φιλάθλους και το ποδόσφαιρο. Οι αντίπαλοι συναγωνίζονταν μεταξύ τους στο ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη. "Νικητής" βγήκε ο Απόλλωνας, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πετύχει δύο γκολ και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με στόχο την ισοπαλία. Με καλά οργανωμένη άμυνα δεν επέτρεψαν στους φιλοξενουμένους να βρουν διαδρόμους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ, ως το 33. Ο Μπορέλι με κάθετη μπαλιά έβγαλε μόνο τον Βαζέχα, όμως το σουτ απέκρουσε με τα πόδια ο Χαλκιάς. Η μπάλα πήγε στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής όπου ο Λυμπερόπουλος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Πριν και μετά από αυτό μόνο ένα χτύπημα φάουλ από τον Μπορέλι, το οποίο απέκρουσε ο Χαλκιάς, αξίζει να αναφερθεί. Τα μαν του μαν του Τεννέ εξουδετέρωσαν τα ατού των "πρασίνων". Στο κέντρο και την επίθεση όμως ο Απόλλωνας ήταν ανύπαρκτος. Στατικό ποδόσφαιρο, ασυνεννοησία και νωθρότητα δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απειλήσει σοβαρά. "Αν παίξουμε έτσι στην Πολωνία καήκαμε", ανέφερε έντονα προβληματισμένος φίλαθλος των "τρυφιλλοφόρων".

Παρόμοια εικόνα είχε ο αγώνας και στο δεύτερο ημίχρονο. Απλά επειδή ο Απόλλωνας ανοίχτηκε οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν κάποιες φάσεις αλλά Βαζέχα, Κόλα, Λυμπερόπουλος δεν τα κατάφεραν από καλές θέσεις. Στο 85 ο Μάρκος έβγαλε τον Κόλα που μπήκε από αριστερά, Ο Χαλκιάς έκανε έξοδο και ο διαιτητής Στεφανόπουλος έδειξε πέναλτι. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Ο Γ. Χ. Γεωργιάδης ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2 - 0.

Από τον Απόλλωνα προσπάθησαν οι Χαλκιάς, Αλέξης ενώ από τον Παναθηναϊκό διακρίθηκαν οι Κολιτσιδάκης, Γ. Χ. Γεωργιάδης στο πρώτο ημίχρονο. Ο διαιτητής, που τραυματίστηκε ελαφρά σε μια σύγκρουση με τον Καραγκούνη στο 30, "κιτρίνισε" τους Χαλκιά, Αποστόλου, Αλέξη, Κολιτσιδάκη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Χαλκιάς, Αποστόλου, Παπαδόπουλος (66 Νταμιάνοβιτς, 82 Πικουλίδης), Κεφαλάς, Μιλόγεβιτς, Δαμίγος, Τάτσης, Ερακ, Ντικουμέ, Καραγκούνης (56 Κωνσταντινίδης), Αλέξης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Μπορέλι (68 Κόλα), Κολιτσιδάκης, Βαζέχα (77 Μάρκος), Λυμπερόπουλος, Αλεξούδης (62 Καπουράνης).

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ