Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΕΜΙΕΡΑ Α1
Απογοήτευσε το "μπάσκετ χωρίς σύνορα"

Πρεμιέρα για κλάματα και προβληματισμό. Ενα βήμα πίσω οδήγησε το επαγγελματικό μπάσκετ, το άνοιγμα των συνόρων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό είναι το μήνυμα της πρεμιέρας. Από το πήγαινε - έλα, ασφαλώς κάποιοι έγιναν πλουσιότεροι. Εκείνοι όμως που αναζήτησαν το κάτι παραπάνω, δε δικαιώθηκαν. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός των πέντε κοινοτικών, χρειάστηκε παράταση για να νικήσει στην Αθήνα τον Απόλλωνα Πάτρας. Ας είναι καλά ο Αλβέρτης, που ξελάσπωσε τον Μαλίκοβιτς με 29 πόντους.

Περιοδεύοντα θίασο θύμιζε ο Ευρωπαίος Πανιώνιος. Η ομάδα των πιτσιρικάδων του Ντ. Ιβκοβιτς, που κέρδισε πέρσι το χειροκρότημα και τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή λίγκα, δεν υπάρχει πια. Οι απομείναντες Καλαϊτζής, Κικίλιας, Μποσγανάς δεν τυγχάνουν πια της εμπιστοσύνης του Ευθ. Κιουμουρτζόγλου, ενώ από τους αποκτηθέντες "σωτήρες" οι περισσότεροι ήταν το Σάββατο για κλάματα.

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας η νίκη της ΑΕΚ, αλλά... οι Ιταλοί του Γ. Ιωαννίδη απέδειξαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ενώ είναι ιεροσυλία να ξεκινάει βασική πεντάδα ο Δανός Λάρσεν με μοναδικό προσόν το αμερικάνικο πτυχίο του, ή να μπαίνει αλλαγή ο απίθανος Κιάτζιτς και να βλέπει το παιχνίδι από τον πάγκο ο Κακιούζης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απόδοση της Λάρισας, που επίσης αναζήτησε την αναγέννησή της πέραν των ελληνικών συνόρων. Ο Σπόρτιγκ που δεν μπήκε στον πειρασμό να... γίνει Ευρωπαίος, τη νίκησε ευκολότερα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 66 - 62 στην έδρα της.

Οσο για τον Ηρακλή; Μέχρι να μάθουν να κρατούν ρόπαλο οι Μολτέντο, Μπάκναλ, Γέρεμιτς, Σάλστρομ, θα έχει φάει το ξύλο της ζωής του.

Με το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας (ΠΑΟΚ - Αρης, 21.15, ΑΝΤ-1), ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική του 5ου επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ας ελπίσουμε ότι οι δυο ομάδες θα προσφέρουν την ποιότητα που απουσίαζε από τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Στον ΠΑΟΚ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Στογιάκοβιτς, που βρίσκεται σε διάσταση με την ομάδα λόγω συμβολαίου.

Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ