Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Νίκησε, αλλά δεν έπεισε

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ, όμως δεν ικανοποίησε με την απόδοσή τουτους 25.000 οπαδούς του που γέμισαν, ύστερα από πολύ καιρό, το στάδιο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς χρειάζεται ακόμη πολλή δουλιά, αν θέλει να γίνει ομάδα... Μπάγεβιτς.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και μόλις στο 5' χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία. Ο Ανδρέας Νινιάδης βρήκε στον κενό χώρο τον Πρέτραγκ Τζόρτζεβιτς, όμως αυτός από πλάγια θέση δεν πλάσαρε σωστά τον Κώστα Χανιωτάκη. Η υπεροχή ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, όμως στην πρώτη ουσιαστική αντεπίθεση των Κρητικών ο Κώστας Φραντζέσκος από το ύψος της μικρής περιοχής έχασε μια εκπληκτική ευκαιρία.

Τέσσερα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Ο Τζόρτζεβιτς βρήκε τον Αλέκο Κακλαμάνο σε θέση βολής και αυτός με δυνατό βολέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον "πορτιέρο" του ΟΦΗ.

Ο Φώτης Στρακόσια στο 36' παραλίγο να ποτίσει... δηλητήριο τους φίλους του Ολυμπιακού, αφού άνοιξε περισσότερο από όσο έπρεπε την μπάλα και ο Αναστασίου λίγο έλειψε να "παγώσει" το Φάληρο.

Στην επανάληψη, η απουσία του Ανδρέα Νινιάδη - έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα, λόγω τραυματισμού, από τον Καλατζή - ήταν κάτι παραπάνω από ορατή. Το φινετσάτο του στιλ αλλά και το μοίρασμα της... τράπουλας στο παιχνίδι των Πειραιωτών έλειψε από τους συμπαίκτες του. Ο ΟΦΗ το εκμεταλλεύτηκε και σε συνδυασμό με το σύνηθες... πελάγωμα της άμυνας των γηπεδούχων δημιούργησε πολλά προβλήματα στα καρέ του Στρακόσια. Μάλιστα ο τερματοφύλακας στο 63' εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια σουτ του Ζόραν Ρίζνιτς.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Νινιάδης (α' μέρος), Κακλαμάνος, Τζόρτζεβιτς. Ο ΟΦΗ, που στάθηκε πολύ καλά παρά τις ελλείψεις (Νιόπλιας, Μίτιτς) είχε σαν κορυφαίους τους Φραντζέσκο, Μούτα, Αδάμο.

Καλή η διαιτησία του κ. Φασόλη που "κιτρίνισε" τους Καραπιάλη, Αμανατίδη, Κιάσο, Σκέντζο, Φραντζέσκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στρακόσια, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Γεωργάτος (77' Καραπιάλης), Αλεξανδρής, Νινιάδης (46' Καλατζής), Κακλαμάνος (70' Αμανατίδης), Ιβιτς, Τζορτζέβιτς.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κωνσταντίδης, Κιάσος, Αδάμος, Σκέντζος, Πουρσανίδης, Μούτας, Ρίζνιτς (84' Σταυρακάκης), Αναστασίου, Φραντζέσκος, Δερμιτζάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ