ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Μύθος και πραγματικότητα

Το όνειρο των χιλιάδων κατοίκων και κυρίως των εργαζομένων του Θριασίου Πεδίου, μετά από 22 χρόνια καθυστέρησης και κοροϊδίας, τείνει να γίνει πραγματικότητα εάν το θελήσει η νέα κυβέρνηση. Το Νοσοκομείο της Ελευσίνας, το "Θριάσιο γιοφύρι της Αρτας", επισκέφτηκε για μία ακόμα φορά χτες ο Δήμος Κουμπούρης,υποψήφιος βουλευτής στην Αττική του ΚΚΕ που περιόδευσε στους χώρους μέσα σε αυτό και συζήτησε με τους εργαζόμενους για το πώς βλέπουν την πορεία του, αλλά και για τα δικά τους ειδικά προβλήματα.

"Είναι ανάγκη το Νοσοκομείο της Ελευσίνας να ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία του και να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα και όχι να ιδιωτικοποιηθεί όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για όλα τα δημόσια νοσοκομεία και γενικός για τον τομέα της υγείας",επισήμανε ο Δήμος Κουμπούρης.

Στο μεταξύ τις τελευταίες μέρες, όπως καταγγέλθηκε στον Δ. Κουμπούρη, παράγοντες και υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επιχειρούν να βάλουν διλήμματα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου είτε μέσω τηλεφώνου είτε με επιστολές ότι με δική τους παρέμβαση προσλήφθηκαν εκεί. Είναι γνωστό όμως ότι ακόμα και οι καθαρίστριες του νοσοκομείου έχουν προσληφθεί με δημόσιο διαγωνισμό βάσει του νόμου Πεπονή. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να σπείρουν διλήμματα και να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν.

Ακόμα σε υπολειτουργία

Το Νοσοκομείο της Ελευσίνας, δυναμικότητας 400 κλινών, έχει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανήματα, που αν αξιοποιηθούν και μπουν σε πλήρη λειτουργία θα το κάνουν το καλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας. Σήμερα μετά από τους πολύχρονους αγώνες με πορείες και συγκεντρώσεις κατοίκων, εργαζομένων, μαζικών φορέων του Θριασίου κατάφερε να ξεκινήσει τμηματική λειτουργία. Από τον Ιούλη έχουν ξεκινήσει τα εξωτερικά ιατρεία, τα επείγοντα περιστατικά, η ψυχιατρική κλινική και η πρώτη παθολογική κλινική. Οι λειτουργίες αυτές είναι μόνο κάποια μικρά τμήματα του νοσοκομείου. Τα πιο σημαντικά, όπως τα χειρουργεία, η εντατική μονάδα κ.ά., σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του νοσοκομείου, Κ. Μπάρδη, και με το χρονοδιάγραμμα που έχει μπει, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό όμως θα γίνει εφόσον δε συμβεί κάτι απρόοπτο.

Πολλά από τα τμήματα του νοσοκομείου είναι έτοιμα να μπουν σε λειτουργία και υπάρχουν ακόμα και οι γιατροί. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς από τις 440 νοσηλεύτριες που χρειάζονται σήμερα υπάρχουν μόνο 220. Οπως είπε στον Δ. Κουμπούρη και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Θανάσης Πανάρετος,εάν δε γίνουν οι προσλήψεις μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχει φόβος να φύγουν και οι 107 γιατροί, που και ο αριθμός αυτών δεν αρκεί εάν το νοσοκομείο μπει σε πλήρη λειτουργία. Πολλές από τις νοσηλεύτριες που προσλήφθηκαν μέσω διαγωνισμού αρνούνται να πάνε στο νοσοκομείο λόγω της απόστασης, αλλά και επειδή θεωρούν την περιοχή υποβαθμισμένη. Την ίδια στιγμή ακόμα και τους εργαζόμενους που ήδη δουλεύουν η κυβέρνηση δεν τους βοηθάει να παραμείνουν. Μεγάλο πρόβλημα είναι η συγκοινωνία. Ενώ στην αρχή είχε δρομολογηθεί λεωφορείο από την Ελευσίνα μέχρι το νοσοκομείο, ο ΟΑΣΑ το κατήργησε με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των εργαζομένων να φτάσουν εκεί από τις μακρινές περιοχές που κατοικούν. Πρόταση του σωματείου που δεν έχει υλοποιηθεί όμως ακόμα είναι να δρομολογηθούν υπηρεσιακά λεωφορεία.

Βοηθήματα αντί για μισθούς

Ολα τα παραπάνω προβλήματα αναφέρθηκαν στον Δ. Κουμπούρη, και από το σωματείο αλλά και από τους εργαζόμενους με τους οποίους συζήτησε σε κάθε τμήμα που περιόδευσε. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη μεγάλη τους ανησυχία για το μέλλον του νοσοκομείου που συμβαδίζει και με το δικό τους μέλλον, αλλά και την άσχημη οικονομική κατάστασή τους λόγω των πολύ χαμηλών μισθών, που ξεκινάνε από 100.000 και φτάνουν μόνο μέχρι τις 120.000. Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Δ. Κουμπούρης τόνισε ότι υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της υγείας και την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. "Τα λεφτά που παίρνετε είναι βοήθημα και όχι μισθός και αυτό είναι μία συνέπεια της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Οσο οι εργαζόμενοι αγωνίζονται κατακτούν, όσο κάθονται στη γωνιά θα χάνουν και αυτά που έχουν. Γι' αυτό σας καλούμε να ενισχύσετε το ΚΚΕ για να αντισταθούμε μαζί στους εργατικούς αγώνες που σίγουρα θα γίνουν, καθώς μετά τις εκλογές ετοιμάζονται ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα", επισήμανε.

Προεκλογικό ήθος ΠΑΣΟΚ

Δεκαετίες ζητούσαν οι Ηπειρώτες από το υπουργείο Γεωργίας να παραχωρήσει κάποια έκταση στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, προκειμένου να χτίσουν την "Ηπειρωτική Στέγη". Ομως, το υπουργείο απέφευγε και κανένας Ηπειρώτης υπουργός δε βρέθηκε να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα, αν και διαθέτει το υπουργείο τέτοιες εκτάσεις. Ευτυχώς που ευαισθητοποιήθηκαν, όλως τυχαία τώρα, λίγες μέρες πριν τη μέρα των εκλογών, ο Ηπειρώτης υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας και ο έτερος Ηπειρώτης Αλ. Παπαδόπουλος, ο επονομαζόμενος και υπουργός Λιτότητας. Σκέφτηκαν οι άνθρωποι πως Ηπειρώτες ζουν και στη Θεσπρωτία (όπου εκλέγεται ο Παπαδόπουλος) και περίπου 400.000 Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής και, βεβαίως, πολλοί απ' αυτούς θα ψηφίζουν και στη Β Περιφέρεια, όπου εκτίθεται και ο Τζουμάκας. Ετσι, έσπευσαν, άρον άρον, να αποφασίσουν ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές την παραχώρηση έκτασης 4 στρεμμάτων στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία. Μάλιστα, η έκταση αυτή δίνεται σε κτήμα στην Καλογρέζα, όπου προβλεπόταν να χτιστούν γραφεία και να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας στα πλαίσια της επιδιωκόμενης αποκέντρωσης και η αξία της εκτιμάται σε ένα δισ. δραχμές περίπου! Φαίνεται πως τόσο ο Α. Παπαδόπουλος όσο και ο Στ. Τζουμάκας, που περηφανεύεται και για το πολιτικό του ήθος..., ένιωσαν τόσες ενοχές που δεν άντεξαν στον πειρασμό και έσπευσαν να υπογράψουν, άμεσα, την απόφαση για παραχώρηση της υπόψη έκτασης. Οποιος θεωρήσει πως μπορεί να εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες η απόφαση, "φωτιά να πέσει... ". Ολα κι όλα και οι υπουργοί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν ήθος και δεν επιτρέπουν ρουσφέτια (από τους άλλους) και εξαγορά ψήφων, βεβαίως. Αλλωστε οι υπουργοί, απλώς κοινοποίησαν στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία την απόφαση παραχώρησης, δεν υποχρεώνουν δα τους Ηπειρώτες και να τους ψηφίσουν! Εύγε κύριοι Παπαδόπουλε και Τζουμάκα, για το άμεμπτο πολιτικό σας ήθος. Θα το εκτιμήσουν οι Ηπειρώτες δεόντως...

Β. ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Καταδίκη φυσικών και ηθικών αυτουργών των δολοφονιών στην Κύπρο

Την καταδίκη της Τουρκίας και του παράνομου, όπως το χαρακτηρίζει, καθεστώτος Ντενκτάς για τις δολοφονίες των δυο Ελληνοκύπριων διαδηλωτών, διατύπωσε για δεύτερη φορά χτες η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ψήφισμα που υιοθέτησε σχετικά με την κατάσταση στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ψηφίσματος πήρε το λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης,ο οποίος ζήτησε τη σύλληψη, τη δίκη και την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών των δυο δολοφονιών. Επισήμανε μάλιστα το γεγονός ότι οι "εταίροι" υποστηρίζουν τη δημιουργία ειδικών δικαστηρίων για τα εγκλήματα στον πόλεμο της Βοσνίας, ενώ στην περίπτωση της Κύπρου που υπάρχουν αποδεδειγμένες εγκληματικές ενέργειες, με πλούσιο μάλιστα φωτογραφικό και τηλεοπτικό αποδεικτικό υλικό, σιωπούν.

Ο Β. Εφραιμίδης υπογράμμισε ακόμη τις ευθύνες της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, που ήταν ο ηθικός αυτουργός των δυο δολοφονιών. Με την πολιτική της εξωθεί και υποθάλπει παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες και με τη βοήθεια του καθεστώτος Ντενκτάς επιχειρεί να παρουσιάσει σαν αδύνατη την ειρηνική συμβίωση των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο. Με τον τρόπο αυτό θέλει να μετατρέψει την "ντε φάκτο" διχοτόμηση, που επέβαλε με την εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου, σε διχοτόμηση "ντε γιούρε".

Ομως, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, προκαλεί εντύπωση η σιωπή και η ανοχή που επιδεικνύουν απέναντι στην πολιτική της Τουρκίας, η Ευρωπαϊκή Ενωση και ιδιαίτερα οι διευθύνουσες δυνάμεις (Γερμανία, Γαλλία κ.ά.). Ειδικότερα για το ρόλο των Αμερικανών ο Β. Εφραιμίδης σημείωσε ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις έχουν επεξεργαστεί σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου. Ο στόχος τους είναι ο εύκολος έλεγχος στα κοιτάσματα πετρελαίων στην περιοχή. Επιχειρούν ταυτόχρονα να θέσουν υπό έλεγχο τους διαδρόμους για τη μεταφορά των πετρελαίων της Κασπίας Θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στο τέλος της ομιλίας του ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών, αλλά και την επισήμανση των ευθυνών των ηθικών αυτουργών για τις δολοφονίες των δυο Ελληνοκύπριων διαδηλωτών και υπογράμμισε την ανάγκη για την άμεση προώθηση λύσης στο Κυπριακό, στα πλαίσια του ΟΗΕ, σύμφωνης με τις προηγούμενες αποφάσεις και τα ψηφίσματα, με την οποία θα διασφαλίζεται το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την προϋπόθεση της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και την αποστρατιωτικοποίηση του νησιού.

Εκλογές χωρίς ... διόδια!

Εκλογικό τριήμερο χωρίς διόδια προσφέρει τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά της να πείσει κάποιους ετεροδημότες να πάνε να το ψηφίσουν στην επαρχία! Ματαιοπονούν όμως, αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα "τσιμπήσουν" με τέτοια τερτίπια και δε θα "μαυρίσουν" το δικομματισμό, τη στιγμή μάλιστα που αμέσως μετά τις εκλογές είναι έτοιμο το "σενάριο" για διπλασιασμό της τιμής των διοδίων, προκειμένου να αντλήσουν πρόσθετα κεφάλαια οι ιδιώτες και να δεχτούν να κατασκευάσουν διάφορα τμήματα των οδικών αξόνων με τη ληστρική μέθοδο της συγχρηματοδότησης...

Πάντως, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 6 το πρωί της προσεχούς Τρίτης και επομένως δε θα πληρώνουν - τα ήδη αυξημένα κατά 25% από τις 10 Αυγούστου - διόδια όσοι ταξιδέψουν στην επαρχία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Υποψήφιοι του ΚΚΕ στην ΤV

Σήμερα είναι ουσιαστικά η τελευταία τηλεοπτική προεκλογική ημέρα. Δύο εικοσιτετράωρα πριν την τελική αναμέτρηση, στις ενημερωτικές εκπομπές, συμμετέχουν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ:

Δημήτρης Κωστόπουλος,υποψήφιος στη Β' Αθηνών, στις "Εκλογές '96", που θα μεταδοθούν στις 22.45 από το MEGA.Τη συζήτηση συντονίζουν ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Γεράσιμος Αραβανής,μέλος της ΚΕ και υποψήφιος στη Β' Πειραιά, στην εκπομπή "Απέναντι στην αλήθεια", που θα μεταδοθεί στις 18.15 από το STAR.Τη συζήτηση συντονίζει ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Βέρα Νικολαϊδου,υποψήφια στη Β Πειραιά, στην εκπομπή της Ν. Ράγιου, με θέμα "Γυναίκες και πολιτική" στις 12.45 το μεσημέρι από τον ΑΝΤ1.

Αννα Φόνσου,υποψήφια στη Β Αθήνας, στην εκπομπή του Ν. Αθανασίου, στις 15.00 στο MEGA.

Στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Βορείου Ελλάδας, συμμετέχουν οι:

Γιάννης Κατσαρός,υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, στις 21.00 στην TV 100.

Τάσος Πασχαλούδης,υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης, στις 20.30 στο "Time channel".

Φίλιππας Γεωργουδάκης,υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης, στις 21.15 στην Αργώ TV.

Σωκράτης Γραβαλάς,υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης, στις 22.00 στο "Europe-1".

Θόδωρος Κυριακίδης,υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, στις 23.00 στην ΩΜΕΓΑ TV

Θρασύδειλοι τραμπούκοι

Κοντά στους "άγνωστους" θρασύδειλους που καλύπτονται από τα σκοτάδια της νύχτας προστέθηκαν τώρα και οι γνωστοί που δρουν με τον ίδιο τρόπο. Ο λόγος για θρασύδειλους τραμπούκους του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, οι οποίοι χτες τα ξημερώματα βρώμισαν με σπρέι τα γραφεία της ΚΟΒ Ζαρουχλέικων, αφήνοντας την υπογραφή τους.

Είναι φανερό τις τελευταίες μέρες στην Πάτρα ότι πολλοί έχουν τρομάξει και ενοχληθεί από την απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις των κομμουνιστών στο λαό. Ιδιαίτερα η συμμετοχή των εργαζομένων στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος διέλυσε τις ελπίδες πολλών ότι και αυτή τη φορά θα μπορέσουν να παραπλανήσουν και να υφαρπάξουν ψήφους. Και βέβαια πρώτοι στη σειρά βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που χάνοντας την ψυχραιμία τους καταφεύγουν στις γνωστές τους μεθόδους προκειμένου να ανακόψουν την προσέλευση ψήφων στο ΚΚΕ.

Ας είναι βέβαιοι όλοι αυτοί πως με φθηνές και θρασύδειλες πράξεις όχι μόνο δεν πετυχαίνουν το στόχο τους, αλλά αντίθετα πεισμώνουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι σε δύο μέρες είναι αποφασισμένοι να τους δώσουν τη δική τους απάντηση. Ψηφίζοντας ΚΚΕ και στέλνοντας στη Βουλή κομμουνιστή βουλευτή από την Αχαϊα.

ΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Συνταγματική η απαγόρευση της μετάδοσης

Οι υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν την απαγόρευση της μετάδοσης δημοσκοπήσεων από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια. Αυτό έκρινε το Δ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και με τις υπ' αριθμό 4331 και 4332/96 αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις των εταιριών του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που ζητούσε να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για την απαγόρευση της μετάδοσης των δημοσκοπήσεων, καθώς και για τις προϋποθέσεις και το χρόνο προβολής των υποψήφιων βουλευτών.

Στο σκεπτικό του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου αναφέρεται ότι ο περιορισμός στη μετάδοση των δημοσκοπήσεων αποβλέπει στη διασφάλιση του ενδεχόμενου επηρεασμού των πολιτών.

Παράλληλα, το ΣτΕ έκρινε ότι δεν αντιβαίνει στις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 43 του Συντάγματος) η εξουσιοδότηση που παρέχει ο νόμος 2449/96 προς τους συναρμόδιους υπουργούς να ρυθμίζουν το χρόνο διάθεσης των κομμάτων στα ΜΜΕ. (Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν επταμελής και μειοψήφησαν δύο δικαστές).

Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε άλλες δύο προσφυγές, εκ των οποίων η μία είχε κατατεθεί από το κόμμα "Οικολόγοι Ελλάδας", που ζητούσε την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για το χρόνο προβολής των κομμάτων από τα ΜΜΕ, ενώ η δεύτερη προσφυγή, του κόμματος "Ανθρώπινα Δικαιώματα", ζητούσε την αναστολή των προκηρυχθέντων βουλευτικών εκλογών.

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΑντιΚΚΕ "ευαισθησία"

Ιδιαίτερη "ευαισθησία", για το περιβάλλον και την αισθητική της πόλης τους, επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα αρκετοί δήμαρχοι, ενίοτε πρασινωπής απόχρωσης. Τέτοια "ευαισθησία" επέδειξαν προχτές και τα συνεργεία του Δήμου Αγ. Αναργύρων, κατεβάζοντας όλα τα πανό, τις πικέτες, αλλά και τις αφίσες, που τελείως συμπτωματικά ανήκαν σε ένα κόμμα, το ΚΚΕ. Η "ευαισθησία" είχε διάρκεια μόνο μια μέρα, γιατί την αμέσως επομένη γέμισε ο τόπος από αφίσες και πικέτες, όχι μόνο ενός συγκεκριμένου κόμματος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ενός συγκεκριμένου υποψηφίου του Τ. Παππά! Ολα αυτά βέβαια προς δόξαν των δημοκρατικών θεσμών, που κατ' άλλα ευαγγελίζονται.

Εμμονή στις αποφάσεις της Διακομματικής

Την εμμονή του στην έκκληση που απηύθυνε στους υπεύθυνους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, για την ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων, εκδήλωσε και με νέα απόφασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ συνεδρίασε χτες εκτάκτως, με αφορμή τις έγγραφες καταγγελίες των κομμάτων της Πολιτικής Ανοιξης και του Συνασπισμού.

Το ΕΣΡ, σε σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι οι καταγγελίες αυτές δεν έχουν γενικό χαρακτήρα και θα εξεταστούν σε προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου με τις "τυπικές διαδικασίες". Μετά από διαλογική συζήτηση - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - μεταξύ των μελών του, το ΕΣΡ επιβεβαίωσε τη θέση την οποία είχε διατυπώσει και πριν λίγες μέρες. Επιβεβαιώνει "κατηγορηματικά την εμμονή του" στην έκκληση, που απηύθυνε στους υπεύθυνους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, να μην "αποκλίνουν από το γράμμα και το πνεύμα της κοινής υπουργικής απόφασης", για την προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων τους από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα κατά την προεκλογική περίοδο.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Γενική δοκιμή

Τις αρμόδιες, για τη διεξαγωγή των εκλογών, υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, επισκέφτηκε χτες το απόγευμα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Β. Σκουρής. Και αυτό προκειμένου να διαπιστώσει την ετοιμότητά τους για το βράδυ των εκλογών. Επιπλέον, στο υπουργείο έγινε και δοκιμαστική μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ο υπηρεσιακός υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα. Εξέφρασε, όμως, την ελπίδα ότι αυτά θα επιλυθούν και δε θα παρουσιαστούν εμπόδια το βράδυ των εκλογών.

Ταυτόχρονα, χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε γενική δοκιμή στη Νομαρχία Αθήνας για τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων εκεί, και τη μετάδοσή τους τηλεφωνικά στο υπουργείο Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής δε διαπιστώθηκε πρόβλημα. Σύμφωνα με το νομάρχη Δ. Ευσταθιάδη, η Νομαρχία θα δώσει κατά 15 έως 30 λεπτά νωρίτερα τα αποτελέσματα απ' ό,τι σε προηγούμενες εκλογές.

Θετική ανταπόκριση από Καναδά και Αυστραλία

Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που οργάνωσε η"Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ" στο Τορόντο. Οι παραβρισκόμενοι αφού παρακολούθησαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης, στη συνέχεια συνέβαλαν στο κάλεσμα της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος. Συγκεντρώθηκε το ποσό των 4.000 δολαρίων, εκ των οποίων τα 500 δολάρια προσέφερε αντιπροσωπεία του ΔΣ της Οργάνωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης και ο Λιζ Ρόουλεϊ, μέλος της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΚ Καναδά.

Η "Λέσχη Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ" στην Αυστραλία, ανταποκρινόμενη στους στόχους του Κόμματος για τον εκλογικό αγώνα, στέλνει σαν πρώτη δόση το ποσό των 1.200 δολαρίων Αυστραλίας.

Συγκέντρωση στη Νιγρίτα

Σήμερα στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας Σερρών η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Κ. Βουλγαρόπουλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

Περιοδείες - συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι εξής περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ:

Στην Αθήνα
  • Οι Ορ. Κολοζώφ,Γ. Σκιαδιώτης και Τ. Γόντικας θα περιοδεύσουν στις 9.30 π.μ. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
  • Ο Ορ. Κολοζώφ θα περιοδεύσει στη 1 μ.μ. στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
  • Ο Γ. Σταυρόπουλος θα περιοδεύσει στις 9 π.μ. στα μαγαζιά της Ιεράς Οδού και στην εφορία Αιγάλεω και στις 6 μ.μ. στην περιοχή Ιεράπολης Αιγάλεω.
  • Οι Μπ. Αγγουράκης και Ν. Μπατιστάτος θα περιοδεύσουν στις 9.30 στα ΜΑΤ (Καισαριανής) και στις 11.30 στην Αστυνομική Ακαδημία.
  • Οι Γ. Σκιαδιώτης και Τ. Γόντικας θα περιοδεύσουν στις 11 π.μ. σε Αστυνομικά Τμήματα.
  • Ο Γ. Μαυρίκος θα περιοδεύσει στις 11 π.μ. στον Δήμο Καλλιθέας.
  • Ο Χρ. Κατσώτης θα περιοδεύσει στις 10 π.μ. στην Τεχνική Βάση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
  • Ο Χρ. Σταμούλος θα περιοδεύσει στις 6 μ.μ. στην περιοχή Λέλας Καραγιάννη στο Αιγάλεω.
  • Ο Χρ. Τριάντης θα περιοδεύσει στις 9.30 π.μ. στα ΚΑΠΗ Καλλιθέας.
  • Οι Γ. Βαμβακούσης και Αλ. Μπαλού θα περιοδεύσουν στις 8 π.μ. στα Ασφαλιστικά Ταμεία Τραπεζών.
Στον Πειραιά
  • Οι Σπ. Χαλβατζής,Γ. Μανουσογιαννάκης,Σ. Τσιμπόγλου και Θ. Σταματόπουλος θα περιοδεύσουν στις 10 π.μ. στους υπαλλήλους του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του ΝΑΤ και στις 12.30 μ.μ. στους υπαλλήλους του υποκαταστήματος στον Πειραιά της Τράπεζας Ελλάδας.
  • Ο Γερ. Αραβανής θα περιοδεύσει στις 6 μ.μ. στον Κορυδαλλό.
  • Ο Ν. Θεμελής θα περιοδεύσει το πρωί και το απόγευμα στον Κορυδαλλό.
Η "Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ" στις ΗΠΑ

Η "ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ" στις ΗΠΑ συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Κόμματος. Αύριο διοργανώνει συνεστίαση στο "Μποχίμιαν Χολ" στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Ολα τα έσοδα από τη συνεστίαση θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η ΚΟΒ Νεοχωρίου Μεσολογγίου υπερκάλυψε το πλάνο της κατά 130% στη μνήμη των Νεοχωριτών Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και συνεχίζει την οικονομική εξόρμηση με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυταπάρνηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ