ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σκορ ασφαλείας οι μεγάλοι

Κινδυνεύουν μόνο Αρης και Καστοριά που πήραν "χλωμές" νίκες

Χωρίς εκπλήξεις έγιναν χτες οι 12 από τους 15 αγώνες της τρίτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Οι ισχυροί εύκολα ή δύσκολα επικράτησαν και μόνο σε λίγα ματς η ρεβάνς αναμένεται συναρπαστική. Οσον αφορά τις ομάδες της Α Εθνικής, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήραν σκορ ασφαλείας απέναντι σε Καλαμάτα και Αθηναϊκό, ενώ τα ίδια ισχύουν για ΠΑΟΚ, Βέροια, Ιωνικό, Πανηλειακό, Παναχαϊκή και Απόλλωνα. "Σκούρα" είναι τα πράγματα για τον Αρη που κέρδισε με το ρευστό 2-1 τον Πανελευσινιακό και για την Καστοριά που κέρδισε με 1-0 τον Εθνικό Αστέρα. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα παιχνίδια:

Απόλλωνας - Εδεσσαϊκός 3-1

Παρουσία 300 ηρωικών οπαδών (283 εισιτήρια για την ακρίβεια) η "ελαφρά ταξιαρχία" πήρε σημαντική νίκη σε βάρος της μακεδονικής ομάδας του Αγγελου Αναστασιάδη που... παραπαίει. Μόλις στο 9 ο Πρέτραγκ Ερακ άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Νούσια. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Μόλις στο 47 ο Εδεσσαϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον νεοεισελθόντα Καραϊσαρίδη. Η χαρά των "πράσινων" δεν κράτησε για πολύ, αφού στο επόμενο λεπτό μια άλλη αλλαγή, ο Ντικουμέ, έδωσε το προβάδισμα και πάλι στον Απόλλωνα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 64 με κοντινή κεφαλιά του Αλέξη.

Βέροια - Καβάλα 4-0

Πραγματικός "σίφουνας" η βασίλισσα του Βορρά πήρε νίκη - πρόκριση σε βάρος της Καβάλας που πραγματοποίησε πολύ άσχημη απόδοση χθες στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Με το "καλημέρα" στο 2 ο Θωμάς Τρούπκος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στους κυανέρυθρους. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ολεγκ Προτάσοφ να γράψει το 2-0. Πριν καλά καλά σημειωθεί το πρώτο τέταρτο, ο αγώνας ουσιαστικά είχε... τελειώσει. Και πάλι ο Τρούπκος με κοντινό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ. Τη χαριστική... βολή στον ΑΟΚ έδωσε στο 85 ο Αβραμίδης.

Αρης - Ελευσίνα 2-1

Τα... χρειάστηκε χτες στο Χαριλάου ο Αρης μέχρι να φτάσει στη φτωχή νίκη. Για μια ακόμη φορά η ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου δεν άφησε καλές εντυπώσεις και ο κόσμος έφυγε προβληματισμένος από το γήπεδο. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Λιωλίδης στο 39. Η Ελευσίνα κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπάρκογλου στο 67. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με πέναλτι που χτύπησε ο Δημήτρης Μαυρογεννίδης.

Νάουσα - Ιωνικός 1-2

Το συγκρότημα του Ολεγκ Μπλαχίν άνοιξε το σκορ στο 10 με τον Καλύκα για να ισοφαριστεί στο 21 από πέναλτι που χτύπησε ο Νούσιας. Τη νίκη έδωσε στους Νικαιώτες ο Μπρούστερ στο 70 με κεφαλιά. Από το 15 οι Ναουσαίοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τρίβιτς.

Πανηλειακός - Αίγιο 4-0

Οταν ο Μπάρνιακ έχει κέφια, ο Πύργος δύσκολα χάνει και μάλιστα απέναντι σε υποδεέστερη ομάδα. Ο Σλοβένος πέτυχε δυο γκολ στο 20 και 80 ενώ τα άλλα τέρματα της ομάδας του Βασίλη Δανιήλ σημείωσαν οι Κυζερίδης 27 και Παππάς 89.

Τα άλλα ματς

Η Παναχαϊκή πέρασε άνετα από το Βόλο (2-0 τον Ολυμπιακό), ενώ η Καστοριά ίδρωσε για να πάρει τη νίκη, 1-0 απέναντι στον Εθνικό Αστέρα. Στη Ρόδο ο Ιάλυσος με γκολ του Ταχίρι πήρε τη νίκη με 1-0, ενώ στη Ναύπακτο η ομώνυμη ομάδα και οι Λύκοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 (Ζηρογιάννης - Μαξίμοβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4 - 1
Οι "μικροί" έκαναν τη διαφορά

Χάρη στους Ελευθερόπουλο, Νινιάδη ο Ολυμπιακός κέρδισε την Καλαμάτα με 4 - 1 και κατέστησε τον επαναληπτικό αγώνα τυπική διαδικασία. Οι μικροί, σε ηλικία και δέμας αντίστοιχα, έκαναν τη διαφορά και έγειραν την... πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του αγώνα είχε την υπεροχή, ήταν όμως φλύαρος. Το κέντρο και η επίθεση προσπαθούσαν αλλά η άμυνα ήταν για μια ακόμα φοράεκτέθηκε. Ευτυχώς γι' αυτόν που οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πιστέψει ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι θετικό. Οταν το κατάλαβαν και προσπάθησαν βρήκαν μπροστά τους τον Ελευθερόπουλο...

Ο χορός των γκολ ξεκίνησε στο 31. Σε μαρκάρισμα του Χάγκαν στο Νινιάδη ο Χαστησταυρίδης έδωσε πέναλτι. Οι έντονες διαμαρτυρίες των Καλαματιανών δεν είχαν αποτέλεσμα και ο Ιβιτς έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου αφού ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δύο φορές κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η πρώτη σε σουτ του Χάγκαν (38) και η δεύτερη σε τετ α τετ με τον Ντούντου (41).

Στο 49 ο Νινιάδης σέντραρε στον αμαρκάριστο, στο κέντρο της μικρής περιοχής, Αλεξανδρή που με κεφαλιά διπλασίασε το σκορ. Στο 68 ο Αμανατίδης αποβλήθηκε (σωστά) με δεύτερη κίτρινη, όμως αυτό δεν πτόησε τους "ερυθρόλευκους". Δύο λεπτά αργότερα ο Γεωργάτος έκανε συρτή σέντρα και ο Ιβιτς εκμεταλλευόμενος ολέθριο σφάλμα του Λυμπερόπουλου με προβολή έκανε το 3 - 0.

Το καρέ στις επιτυχίες των γηπεδούχων ήρθε απ' το Νινιάδη (72) ως επιστέγασμα της εμφάνισής του. Αφού απέφυγε έναν αμυντικό, έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, μ ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό βολέ "σημάδεψε" το αριστερό "Γ" του Λυμπερόπουλου. Το γκολ της τιμής για την Καλαμάτα ήρθε από γυριστό σουτ του Τεγγελίδη στο 87.

Σ ένα εύκολο παιχνίδι ο Χατζησταυρίδης και οι επόπτες του (Κοντογιαννίδης, Φωτόπουλος) έκαναν αρκετά λάθη. Παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα οι Καραταϊδης, Αμανατίδης (2), Λυμπερόπουλος, Κωνσταντινίδης, Γεωργέας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Καραπιάλης (60 Γιαννακόπουλος), Σαμπανάζοβιτς, Γεωργάτος, Αμανατίδης, Νινιάδης (77 Πασαλής), Αλεξανδρής, Ιβιτς (71 Ιωαννίδης), Τζόρτζεβιτς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Κωνσταντινίδης (79 Στυλιανόπουλος), Γεωργέας, Ντούντου, Τζούμπα, Μπλέτσας, Σακελλαρόπουλος, Κωστούλας (67 Μπαχράμης), Τεγγελίδης, Χάγκαν, Αντεμάρ (55 Αλβέρτης).

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

Απογοητευμένος ο Μπάγεβιτς

Παρά τη νίκη - πρόκριση, ο Μπάγεβιτς ήταν απογοητευμένος από τον Ολυμπιακό. "Αν μια άλλη ομάδα έπαιζε το χειρότερο παιχνίδι της, όπως εμείς, δε θα πετύχαινε ποτέ αυτό το σκορ. Αδικεί την Καλαμάτα. Πέντε - έξι παίχτες μου ήταν απαράδεκτοι. Ο καθένας ήθελε μια μπάλα μόνος του. Δε μαρκάραμε. Πρέπει να δουλέψουμε για να δείξουμε στη συνέχεια διαφορετικά πράγματα".

Παρά το βαρύ 4 - 1, ο Πέτερσον εξακολουθεί να ελπίζει. "Στο Α ημίχρονο είχαμε 3 - 4 ευκαιρίες για γκολ. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στο σκοράρισμα. Μάθαμε πολλά σήμερα, ελπίζω σε 10 μέρες να είμαστε πιο έτοιμοι. Η αρχή του επαναληπτικού θα είναι σημαντικότατη. Αν πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, μπορούμε να ελπίζουμε".

Τρία παιχνίδια σήμερα

Ολοκληρώνεται σήμερα ο πρώτος γύρος της τρίτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο με τη διεξαγωγή τριών αγώνων. Στις 8μμ, στο Νίκος Γκούμας, η ΑΕΚ θα υποδεχτεί την Ξάνθη. Νωρίτερα στις 3μμ ο Πύργος, ομάδα Γ Εθνικής, θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή, ενώ μια ώρα αργότερα στις Σέρρες η ομώνυμη ομάδα θα κοντραριστεί με τον ΟΦΗ.

Ο Π. Ραβούσης σκέπτεται να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στην 11άδα. Σίγουρα επανέρχεται ο Βλάχος (αντί του Ντόμπος) που εξέτισε την ποινή του, όμως από κει και πέρα δεν έχει καταλήξει. Ισως στη θέση του Μπορμπόκη βάλει τον Κοπιτσή και ο Μαλαδένης αγωνιστεί στα χαφ, με αποτέλεσμα να μείνει έξω ο Κωστής. Δεν αποκλείεται όμως να κάτσουν στον πάγκο οι δύο πρώτοι και ο Μαλαδένης να παίξει δεξιά με συνέπεια να "χωρέσει" ο Κωστής.

Ο Ανδρέας Νινιάδης έκλεψε χθες την παράσταση στο Καραισκάκη στο ματς

Ο Ανδρέας Νινιάδης έκλεψε χθες την παράσταση στο Καραϊσκάκη στο ματς Ολυμπιακού - Καλαμάτας 4-1

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3 - 0
Σφράγισε την πρόκριση νωρίς

Καλός... πελάτης αποδείχτηκε για τον Παναθηναϊκό μέσα σε τέσσερις μέρες ο Αθηναϊκός. Την περασμένη Κυριακή για το πρωτάθλημα το τριφύλλι πέτυχε 4 γκολ, χτες για το Κύπελλο σταμάτησε ένα γκολ παρακάτω (3 - 0) και ουσιαστικά σφράγισε το εισιτήριό του για την επόμενη φάση του θεσμού. Στη ρεβάνς του Βύρωνα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να περάσουν οι λόρδοι.

Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου οι πράσινοι πέτυχαν και τα τρία τέρματα της συνάντησης.

Ο Γ. Χ. Γεωργιάδης πιστός να σκοράρει κατά του Αθηναϊκού ήταν αυτός που έγραψε το 1 - 0. Από πάσα του Αλεξούδη ο "κοντός" δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πλειώτα. Δύο λεπτά αργότερα ο Ανδρέας Λαγωνικάκης βρήκε μέσα στην περιοχή τον Αλεξούδη που με κοντινή κεφαλιά διεύρυνε το δείκτη του σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 29' με τον Γιώργο Νασιόπουλο, που μέσα από την περιοχή δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Βυρωνιώτες έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες στο 42', 43' και 45' να μειώσουν το σκορ όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Το δεύτερο μέρος δεν αντέχει σε κριτική αφού ο μεν ΠΑΟ έκανε συντήρηση δυνάμεων ο δε Αθηναϊκός ήθελε αλλά δεν... μπορούσε.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γιάννη Παπαπέτρου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Καπουράνης, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης (73' Γκούμας), Μάρκος, Κόλα, Νασιόπουλος, Γ. Χ. Γεωργιάδης (81' Λυμπερόπουλος), Γ. Σ. Γεωργιάδης, Αλεξούδης, Λαγωνικάκης (69' Μπασινάς).

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πλείωτας, Χατζηαγγελής (46' Τσιρώνης), Κόλτζος (39' Μόνος), Ρουτζιέρης, Μαυρομάτης, Κουζέγια, Σπίνουλας, Σιδηρόπουλος, Γκίνο (46' Ντάμπιτς), Βελής, Νέναντιτς.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-0
"Πολυβόλο" ο ΠΑΟΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νίκη - πρόκριση πέτυχε χτες στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ παρουσία 4.000 φιλάθλων. Το συγκρότημα του Γκίντερ Μπένγκστον φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ (4-0) τον Πανιώνιο και έτσι η ρεβάνς στη Νέα Σμύρνη θα είναι μια τυπική διαδικασία.

Ο χορός των τερμάτων για τον δικέφαλο άρχισε στο 28, όταν με κεφαλιά ο Αλέξης Αλεξίου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φακή. Επτά λεπτά αργότερα ο Γιώργος Τουρσουνίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διπλασίασε τα γκολ. Ο Λέσεκ Πις στο 40, με ατομική προσπάθεια και έξυπνο πλασέ, διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ο νεαρός Κατσούρης στο 70 διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Τασιόπουλος, Κατσούρης, Αλεξίου, Τσερνίσοφ, Αναστασιάδης (70 Καπετανόπουλος), Ζαγοράκης (70 Χάβος), Πις, Τουρσουνίδης, Βρύζας, Μπινκόφσκι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φακής, Αγορογιάννης, Φύσσας, Μάτζιος (50 Αντώνας), Βόκολος, Κούσουλας, Βάσμπεργκ, Κατσιαμπής (73 Τζούλης), Καμίτσης (46 Μένταν), Ντιμιτρίεβιτς, Ναλιτζής.

Ν. Κ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ