Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4 - 1
Οι "μικροί" έκαναν τη διαφορά

Χάρη στους Ελευθερόπουλο, Νινιάδη ο Ολυμπιακός κέρδισε την Καλαμάτα με 4 - 1 και κατέστησε τον επαναληπτικό αγώνα τυπική διαδικασία. Οι μικροί, σε ηλικία και δέμας αντίστοιχα, έκαναν τη διαφορά και έγειραν την... πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του αγώνα είχε την υπεροχή, ήταν όμως φλύαρος. Το κέντρο και η επίθεση προσπαθούσαν αλλά η άμυνα ήταν για μια ακόμα φοράεκτέθηκε. Ευτυχώς γι' αυτόν που οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πιστέψει ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι θετικό. Οταν το κατάλαβαν και προσπάθησαν βρήκαν μπροστά τους τον Ελευθερόπουλο...

Ο χορός των γκολ ξεκίνησε στο 31. Σε μαρκάρισμα του Χάγκαν στο Νινιάδη ο Χαστησταυρίδης έδωσε πέναλτι. Οι έντονες διαμαρτυρίες των Καλαματιανών δεν είχαν αποτέλεσμα και ο Ιβιτς έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου αφού ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δύο φορές κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η πρώτη σε σουτ του Χάγκαν (38) και η δεύτερη σε τετ α τετ με τον Ντούντου (41).

Στο 49 ο Νινιάδης σέντραρε στον αμαρκάριστο, στο κέντρο της μικρής περιοχής, Αλεξανδρή που με κεφαλιά διπλασίασε το σκορ. Στο 68 ο Αμανατίδης αποβλήθηκε (σωστά) με δεύτερη κίτρινη, όμως αυτό δεν πτόησε τους "ερυθρόλευκους". Δύο λεπτά αργότερα ο Γεωργάτος έκανε συρτή σέντρα και ο Ιβιτς εκμεταλλευόμενος ολέθριο σφάλμα του Λυμπερόπουλου με προβολή έκανε το 3 - 0.

Το καρέ στις επιτυχίες των γηπεδούχων ήρθε απ' το Νινιάδη (72) ως επιστέγασμα της εμφάνισής του. Αφού απέφυγε έναν αμυντικό, έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, μ ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό βολέ "σημάδεψε" το αριστερό "Γ" του Λυμπερόπουλου. Το γκολ της τιμής για την Καλαμάτα ήρθε από γυριστό σουτ του Τεγγελίδη στο 87.

Σ ένα εύκολο παιχνίδι ο Χατζησταυρίδης και οι επόπτες του (Κοντογιαννίδης, Φωτόπουλος) έκαναν αρκετά λάθη. Παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα οι Καραταϊδης, Αμανατίδης (2), Λυμπερόπουλος, Κωνσταντινίδης, Γεωργέας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Καραπιάλης (60 Γιαννακόπουλος), Σαμπανάζοβιτς, Γεωργάτος, Αμανατίδης, Νινιάδης (77 Πασαλής), Αλεξανδρής, Ιβιτς (71 Ιωαννίδης), Τζόρτζεβιτς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Κωνσταντινίδης (79 Στυλιανόπουλος), Γεωργέας, Ντούντου, Τζούμπα, Μπλέτσας, Σακελλαρόπουλος, Κωστούλας (67 Μπαχράμης), Τεγγελίδης, Χάγκαν, Αντεμάρ (55 Αλβέρτης).

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ