ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Δε μας φοβούνται"

Ο Π. Ραβούσης για τη χλομή εικόνα της ομάδας του στις έδρες των "αδύναμων" ομάδων

"Δεν υπάρχει λόγος να φέρουμε την καταστροφή, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα". Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση χθες ο Π. Ραβούσης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Πάντως η ισοπαλία στην Πάτρα, κυρίως όμως η διαφωνία Τροχανά - Γιδόπουλου αναφορικά με την απόδοση του διαιτητή Αγγελάκη και οι δηλώσεις Τροχανά για την αποβολή Μανωλά ("έπρεπε να φύγει νωρίτερα") τον έκαναν να αισθάνεται άβολα, ίσως και λίγο ανασφαλής. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνέντευξη δεν κράτησε ούτε μισή ώρα, ενώ συνεχώς ρωτούσε αν τελείωσε, θέλοντας μάλλον ν' αποφύγει "επικίνδυνες" ερωτήσεις.

Ο "κιτρινόμαυρος" προπονητής επισήμανε ότι τίποτα δε χάθηκε και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί: "Θα υπάρξουν ίσως και άλλες απώλειες. Ενα πρωτάθλημα κρίνεται στο τέλος. Με μια νίκη στην Πάτρα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στην κορυφή, αλλά η ισοπαλία δεν αλλάζει τον προσανατολισμό και τους στόχους της ομάδας". Ενισχύοντας το συλλογισμό του πρόσθεσε: "Ολο το πρόγραμμα, αν δούμε την εξέλιξη που 'χει το πρωτάθλημα, δίνει την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να έχει βαθμολογική συγκομιδή, με απώλεια των υπολοίπων. Εχουν γίνει ως τώρα τέτοιες που δεν ήταν αναμενόμενες στην αρχή. Ισχύει για όλους, σε κορυφή ή ουρά".

Γιατί τότε ξεσηκώθηκε τέτοιος θόρυβος; "Αν το δεις μεμονωμένα δεν είναι τόσο άσχημο αποτέλεσμα. Σε συνάρτηση με άλλες απώλειες που είχαμε όμως δεν είναι επιτυχημένο", απάντησε περιφραστικά. Καθοριστικούς παράγοντες για την ισοπαλία θεωρεί την αποβολή του Μανωλά και τα λάθη "που πληρώνουμε. Προσπαθούμε να κερδίσουμε, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις. Χρειάζεται όμως περισσότερη αυτοσυγκέντρωση σε άμυνα, επίθεση για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες. Μας προβληματίζει οτιδήποτε αρνητικό, το συζητάμε και προσπαθούμε να γίνουμε πιο προσεκτικοί".

Πώς εξηγεί ο Π. Ραβούσης τις απώλειες μακριά από τη Φιλαδέλφεια; "Είναι πιο εύκολο να πληρώνεις τα λάθη που κάνεις. Πρέπει ν' αλλάξουμε την εικόνα μας ώστε να δημιουργήσουμε διαφορετική ψυχολογία στους αντιπάλους όταν παίζουμε εκτός έδρας. Με ομάδες που φαίνονται πιο αδύνατες αν και στο ποδόσφαιρο δεν έχεις την πολυτέλεια να λες εκ των προτέρων αν είσαι καλύτερος ή χειρότερος".

Ο τεχνικός ρωτήθηκε αν τα παραπάνω προοιωνίζονται αγωνιστικές ή μη αλλαγές: "Ο,τι είναι να κάνουμε πρέπει να γίνει με ηρεμία, σωστή ανάλυση παιχνιδιών. Σε καμιά περίπτωση βιαστικά και κάτω απ' την πίεση του αποτελέσματος και μόνο". Καταδίκασε ξανά τις αδικαιολόγητες κάρτες, οι οποίες βάση του εσωτερικού κανονισμού τιμωρούνται με πρόστιμο, "αλλά αυτό είναι δικό μας θέμα που δε χρειάζεται να βγαίνει προς τα έξω". Αναφορικά με το "δίλημμα" θέαμα ή ουσία, ο Π. Ραβούσης επέλεξε το ιδανικό που είναι ο συνδυασμός των δύο.

ΠΑΟ
"Βγαίνουμε από το τούνελ"...

Αισιόδοξος ο Ζάετς για το μέλλον του ΠΑΟ. Σήμερα το φιλικό με τους Βραζιλιάνους

Κρίση τέλος! Αυτό είναι το... ζουμί από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Παιανία ο τεχνικός ηγέτης του Παναθηναϊκού Βελιμίρ Ζάετς. Σύμφωνα με τον Κροάτη προπονητή: "Στις τρεισήμισι βδομάδες που είμαι στα ηνία της ομάδας νομίζω ότι δουλέψαμε σκληρά και λογικό είναι να ξεφύγουμε από την αγωνιστική κρίση που είχε δημιουργηθεί". Ο "λαγός" διαπίστωσε τα σημάδια βελτίωσης του ΠΑΟ: "Παίζουμε καλά και θα συνεχίσουμε να παίζουμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας".

Ο Ζέκο υποστήριξε ότι η ομάδα στο ματς της περασμένης Δευτέρας έκανε την καλύτερη εμφάνιση: "Από τότε που ανέλαβα σίγουρα ήταν το πιο καλό ματς του Παναθηναϊκού. Εχουμε αποκτήσει και πάλι μια αγωνιστική πειθαρχία και ποιότητα που μας έλειπε στην αρχή του πρωταθλήματος".

Σε ερώτηση ποια είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απάντησε... τετριμμένα: "Εμείς μαζί με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό έχουμε τον πρώτο λόγο. Δεν μπορώ να ξεχωρίζω κάποιον ανάμεσα στους δύο αντιπάλους μας αφού και οι δύο παίζουν καλό ποδόσφαιρο".

  • Στον αγωνιστικό τομέα, σήμερα στις 4.15μμ θα γίνει το διεθνές φιλικό των πρασίνων στο ΟΑΚΑ με τη μεικτή Βραζιλιάνων παικτών από το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο προπονητής των "καριόκας" Αντόνιο Κουτίνιο θα έχει στη διάθεσή του ποδοσφαιριστές κλάσης όπως οι διεθνείς Ρονάλντο (Σάντος), Ντάγκλας (Μπανγκού), ο δεύτερος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Αλεξ (Παλμέιρας) καθώς και άλλοι ταλαντούχοι νεαροί Βραζιλιάνοι. Φυσικά γίνεται αντιληπτό πως οι... κεραίες του Ζάετς θα είναι ανοιχτές αφού η μεταγραφική περίοδος του Δεκέμβρη είναι κοντά... Οι τιμές των εισιτηρίων κοστίζουν 1.000, 2.000 και 3.000 δραχμές.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
"Η μεταγραφολογία κάνει κακό"...

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν ανησυχεί για την άμυνα

"Ο Γιάννης Ιωαννίδης άξιζε αυτή τη συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού. Πέντε χρόνια στην ομάδα πρόσφερε και αυτό δεν το ξεχνάει το κοινό. Οσον αφορά τη δική μου παρουσία στο "Νίκος Γκούμας" ως προπονητή πλέον του Ολυμπιακού, επιτρέψτε μου να μην το σχολιάσω". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον τεχνικό των "ερυθρολεύκων" Ντούσαν Μπάγεβιτς, που στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη στάση του κόσμου της ομάδας απέναντι στον "ξανθό".

Αναφερόμενος στο ματς της περασμένης Κυριακής στην Εδεσσα ο κόουτς είπε: "Ασφαλώς το αποτέλεσμα μετράει. Δεν έμεινα ικανοποιημένος από μερικούς παίκτες. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε ο Εδεσσαϊκός να μας είχε ισοφαρίσει. Δυστυχώς οπισθοχωρήσαμε χωρίς λόγο και δώσαμε χώρο στον αντίπαλο". Σχετικά με τη χρησιμοποίηση στο κέντρο των Γκώνια, Καρασαββίδη απάντησε: "Μπορεί να ήταν και δικό μου λάθος. Περιμένω περισσότερα και από τους δυο παίκτες. Κυρίως από τον Γκώνια που του έχω πει δυο πράγματα που πρέπει να αλλάξει ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Πάντως μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από ένα σοβαρό τραυματισμό".

Σχετικά με την υπόθεση τίτλος ο Ντούσκο δήλωσε: "Αν θέλουμε το πρωτάθλημα πρέπει να αποβάλουμε το άγχος. Σίγουρα έχουμε νοοτροπία νικητή, όμως μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη στη συνέχεια".

Αναφερόμενος στην αχίλλειο πτέρνα του Ολυμπιακού, την άμυνα, παρουσιάστηκε αισιόδοξος: "Δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο όσο υποστηρίζουν ορισμένοι. Υπάρχουν ασφαλώς κενά και θα τα καλύψουμε. Μη μιλάτε όμως για μεταγραφές. Η ομάδα πάει καλά και αυτά τα σενάρια μόνο κακό θα κάνουν. Οταν έρθει η στιγμή να σας πω τι παίκτες θα πάρουμε, θα το κάνω".

Μιλώντας για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον Αρη ο Μπάγεβιτς τόνισε: "Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, έτσι και τον Αρη. Αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με την ίδια σοβαρότητα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάγεβιτς άρχισε τη συνέντευξη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το χαμό του Ο. Πασσαλή, φιλάθλου του Ολυμπιακού που έχασε τη ζωή του κατά την επιστροφή των φιλάθλων από την Εδεσσα.

Στον αγωνιστικό τομέα σύμφωνα και με δηλώσεις του Ντούσκο ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς θα είναι στη διάθεσή του για τον αγώνα της Κυριακής.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Κρίσιμη μέρα για Μάντσεστερ - Μίλαν

Με την προτελευταία αγωνιστική (5η) που ανεβάζει την αγωνία στο κατακόρυφο, αλλά και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, συνεχίζεται σήμερα το Τσάμπιονς Λιγκ. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο Γ όμιλος που εάν εξαιρέσουμε τη Γιουβέντους τα πράγματα είναι ρευστά σχετικά με τη δεύτερη προνομιούχα θέση του ομίλου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αντιμετωπίζει σήμερα στο Ολντ Τράφορντ τη Γιουβέντους αλλά και η Φενερμπαχτσέ μετά τη νίκη - έκπληξη στην Αγγλία την περασμένη αγωνιστική διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση. Στο Μάντσεστερ τα πράγματα για τους παίκτες του Αλεξ Φέργκιουσον είναι λίγο - πολύ ξεκαθαρισμένα. Νίκη και μόνο νίκη θέλουν οι "μπέμπηδες" απέναντι στην κάτοχο του τίτλου και αήττητη Γιουβέντους, όχι μόνο για να σιγουρέψουν την πρόκριση αλλά και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις. Οι Τούρκοι όμως έστω και εάν βρίσκονται δυο βαθμούς πίσω από τους Εγγλέζους έχουν πιο εύκολο έργο σήμερα, αφού αντιμετωπίζουν τη βαθμολογικά αδιάφορη Ραπίντ Βιέννης στην Κων/πολη.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το παιχνίδι του Δ ομίλου που γίνεται στο Πόρτο μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Μίλαν. Οι Ιταλοί θέλουν τη νίκη απέναντι στους Πορτογάλους που ήδη έχουν προκριθεί, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα νιώσουν έντονα την ανάσα της Γκέτεμποργκ εάν φυσικά οι Σουηδοί νικήσουν σήμερα τη Ρόζενμποργκ στο ντέρμπι της Σκανδιναβίας.

Περισσότερο ξεκαθαρισμένα φαίνεται να είναι τα πράγματα στους άλλους δυο ομίλους, αφού όσον αφορά τον Α όμιλο Αγιαξ και Γκρασχόπερς δεν αναμένεται να συναντήσουν προβλήματα στους σημερινούς αγώνες. Αλλωστε και οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς, έχοντας, εκτόςαπροόπτου, εξασφαλίσει την πρόκριση.

Στο Β όμιλο τα πράγματα έχουν τυπικό χαρακτήρα αφού Ατλέτικο και Ντόρτμουντ είναι ήδη στην επόμενη φάση έχοντας 9 βαθμούς. Και αυτό γιατί Στεάουα και Λοντζ βρίσκονται πολύ πίσω με 3 βαθμούς και ουσιαστικά τα ευρωπαϊκά τους όνειρα έχουν τελειώσει για φέτος.

Το πρόγραμμα στους δυο αυτούς ομίλους είναι: Α όμιλος: Αγιαξ - Οσέρ, Ρέιντζερς - Γκρασχόπερς, Β όμιλος: Στεάουα - Ατλέτικο, Βίτζεβ Λοντζ - Ντόρτμουντ.

Τα παιχχίδι Μάντσεστερ - Γιουβέντους θα μεταδοθεί απευθείας από το ΜΕΓΚΑ στις 21.30, ενώ το παιχνίδι Πόρτο - Μίλαν θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση στις 23.30 από το ίδιο κανάλι.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Παπουτσέλης στο Καραϊσκάκη

Ο Στράτος Παπουτσέλης από το Σύνδεσμο Λέσβου κληρώθηκε να διαιτητεύσει τον αγώνα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον Αρη στο Καραϊσκάκη. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής θα "σφυρίξουν": Πανηλειακός - Ηρακλής (Βοργιάς), Βέροια - Παναθηναϊκός (Χατζής), Καλαμάτα - ΟΦΗ (Αγγελάκης), ΠΑΟΚ- Ιωνικός (Βαρούχας), Απόλλωνας - Καστοριά (Αμπελάκιας), Αθηναϊκός - Καβάλα (Βέλλιος), ΑΕΚ - Εδεσσαϊκός (Χατζησταυρίδης), Παναχαϊκή - Ξάνθη (Μποζατζίδης).

Καλαμαριά-Δόξα Δράμας σήμερα

Τρείς αγώνες γίνονται σήμερα γιά τα πρωταθλήματα Β' και Γ' εθνικής όπου και κλέινουν τις αγωνιστικές της περασμένης Κυριακής. Στην δεύτερη εθνική στα πλαίσια της 8ης μέρας η Καλαμαριά θα υποδεχτεί την Δόξα Δράμας. Στην τρίτη εθνική στην 7η αγωνιστική στο νότο το Αίγιο θα αντιμετωπίσει το Ναυπακτιακό ενώ στο βορρά στη Λαμία η τοπική ομάδα θα φιλοξενίσει την Αναγέννηση Αρτας. Οι τρείς συναντήσεις θα αρχίσουν στις 3μμ.

Το δρόμο προς τα δίχτυα βρίσκει ο Βαζέχα.

Αποδεκτό γίνεται κατά πάσα πιθανότητα το αίτημα του ΠΑΟΚ να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια του κυπέλλου, την Τετάρτη και όχι την Πέμπτη.

Αρχικά το παιχνίδι είχε οριστεί Πέμπτη απόγευμα, ώρα που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρεί ότι δεν θα βοηθήσει την προσέλευση φιλάθλων αφού τα μαγαζιά είναι ανοικτά. Συμφωνήθηκε λοιπόν να γίνει αμοιβαία αλλαγή με το έτερο ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης που (εκτός απροόπτου) θα συγκεντρώσει λιγότερο κόσμο. Η πρόταση που θα υποβληθεί προς έγκριση στο ΔΣ της ΕΠΟ είναι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός να παίξουν Τετάρτη στις 20.00 και Ηρακλής - Παναθηναϊκός την επομένη στις 18.00.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ