Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Δε μας φοβούνται"

Ο Π. Ραβούσης για τη χλομή εικόνα της ομάδας του στις έδρες των "αδύναμων" ομάδων

"Δεν υπάρχει λόγος να φέρουμε την καταστροφή, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα". Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση χθες ο Π. Ραβούσης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Πάντως η ισοπαλία στην Πάτρα, κυρίως όμως η διαφωνία Τροχανά - Γιδόπουλου αναφορικά με την απόδοση του διαιτητή Αγγελάκη και οι δηλώσεις Τροχανά για την αποβολή Μανωλά ("έπρεπε να φύγει νωρίτερα") τον έκαναν να αισθάνεται άβολα, ίσως και λίγο ανασφαλής. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνέντευξη δεν κράτησε ούτε μισή ώρα, ενώ συνεχώς ρωτούσε αν τελείωσε, θέλοντας μάλλον ν' αποφύγει "επικίνδυνες" ερωτήσεις.

Ο "κιτρινόμαυρος" προπονητής επισήμανε ότι τίποτα δε χάθηκε και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί: "Θα υπάρξουν ίσως και άλλες απώλειες. Ενα πρωτάθλημα κρίνεται στο τέλος. Με μια νίκη στην Πάτρα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στην κορυφή, αλλά η ισοπαλία δεν αλλάζει τον προσανατολισμό και τους στόχους της ομάδας". Ενισχύοντας το συλλογισμό του πρόσθεσε: "Ολο το πρόγραμμα, αν δούμε την εξέλιξη που 'χει το πρωτάθλημα, δίνει την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να έχει βαθμολογική συγκομιδή, με απώλεια των υπολοίπων. Εχουν γίνει ως τώρα τέτοιες που δεν ήταν αναμενόμενες στην αρχή. Ισχύει για όλους, σε κορυφή ή ουρά".

Γιατί τότε ξεσηκώθηκε τέτοιος θόρυβος; "Αν το δεις μεμονωμένα δεν είναι τόσο άσχημο αποτέλεσμα. Σε συνάρτηση με άλλες απώλειες που είχαμε όμως δεν είναι επιτυχημένο", απάντησε περιφραστικά. Καθοριστικούς παράγοντες για την ισοπαλία θεωρεί την αποβολή του Μανωλά και τα λάθη "που πληρώνουμε. Προσπαθούμε να κερδίσουμε, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις. Χρειάζεται όμως περισσότερη αυτοσυγκέντρωση σε άμυνα, επίθεση για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες. Μας προβληματίζει οτιδήποτε αρνητικό, το συζητάμε και προσπαθούμε να γίνουμε πιο προσεκτικοί".

Πώς εξηγεί ο Π. Ραβούσης τις απώλειες μακριά από τη Φιλαδέλφεια; "Είναι πιο εύκολο να πληρώνεις τα λάθη που κάνεις. Πρέπει ν' αλλάξουμε την εικόνα μας ώστε να δημιουργήσουμε διαφορετική ψυχολογία στους αντιπάλους όταν παίζουμε εκτός έδρας. Με ομάδες που φαίνονται πιο αδύνατες αν και στο ποδόσφαιρο δεν έχεις την πολυτέλεια να λες εκ των προτέρων αν είσαι καλύτερος ή χειρότερος".

Ο τεχνικός ρωτήθηκε αν τα παραπάνω προοιωνίζονται αγωνιστικές ή μη αλλαγές: "Ο,τι είναι να κάνουμε πρέπει να γίνει με ηρεμία, σωστή ανάλυση παιχνιδιών. Σε καμιά περίπτωση βιαστικά και κάτω απ' την πίεση του αποτελέσματος και μόνο". Καταδίκασε ξανά τις αδικαιολόγητες κάρτες, οι οποίες βάση του εσωτερικού κανονισμού τιμωρούνται με πρόστιμο, "αλλά αυτό είναι δικό μας θέμα που δε χρειάζεται να βγαίνει προς τα έξω". Αναφορικά με το "δίλημμα" θέαμα ή ουσία, ο Π. Ραβούσης επέλεξε το ιδανικό που είναι ο συνδυασμός των δύο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ