Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Συμμετέχουν στην απεργία

Οι εργαζόμενοι στις αθλητικές ομοσπονδίες. Ανακοίνωση του ΠΣΥΑΣ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ) θα συμμετάσχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 28/11 η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ. Με χτεσινή του ανακοίνωση εξηγεί τους λόγους που αιτιολογούν την απόφασή του. Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Το καθήκον της αντίστασης για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής αποκτά χαρακτήρα ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Εχουμε κάθε λόγο να συμπαραταχτούμε σ ένα ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ που θ ανακόψει τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και θα οικοδομήσει τις προϋποθέσεις ανασύνταξης, συσπείρωσης, μαζικής και νικηφόρας δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η απεργία είναι και δική μας υπόθεση. Εκτός των οικονομικών επιπτώσεων υπάρχουν τρεις απολύσεις εργαζομένων (κωπηλατική και χιονοδρομική ομοσπονδία, ΕΣΚΑ). Απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές εκ των οποίων οι δύο πρώτες πρωτόδικα δικαιώθηκαν. Ομως η κωπηλατική ομοσπονδία δε δέχεται την απόφαση, ενώ η χιονοδρομική παρέπεμψε την υπόθεση στον Αρειο Πάγο (Για την τρίτη εκκρεμεί η απόφαση).

Οι απολύσεις αυτές δεν πρόκειται να ισχύσουν ηθικά και δικονομικά. Στις 28/11 δίνουμε τις μάχες μας, ενωνόμαστε με το ρεύμα όλων των εργαζομένων αντιδρώντας στην πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ