ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στον εισαγγελέα η Δ' Εθνική

Η ΕΠΟ στέλνει στον εισαγγελέα τις καταγγελίες του Αλ. Κούγια για όργιο δωροδοκιών στη Δ' Εθνική

"Κάθε Σαββατοκύριακο διακινούνται περίπου 500 εκατ. δρχ. στους έξι ομίλους". Την καταγγελία έκανε χτες στο ΔΣ της ΕΠΟ ο δικηγόρος και πρόεδρος του Αρη Πετρούπολης (1ος όμιλος), Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για όσα... καταθέτουν κάποιοι στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής (!!). Η Ομοσπονδία αφού τον άκουσε αποφάσισε να παραπέμψει τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως ο αθλητισμός δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αμαρτίες του συστήματος στο οποίο αναπτύσσεται. Τα στοιχεία του προέρχονται, όπως είπε, από έρευνες που χει κάνει και μάλιστα έχει ενημερώσει γι' αυτά την Επιτροπή Διαιτησίας (ΕΔ).

Κατήγγειλε "όργιο δωροδοκιών στη Δ Εθνική, όπου για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να πληρώσεις πολλά. Προς το τέλος μάλιστα των διοργανώσεων η εξαγορά διαιτητή αγγίζει περίπου τα 10 εκατ. δρχ. (!!). Δεν υπάρχει παιχνίδι πρωτοπόρων ή ουραγών χωρίς συναλλαγή. Στην κλήρωση των διαιτητών κάθε Τρίτη είναι καμιά 20αριά άτομα, που αν έκανε έφοδο η Ασφάλεια θα έβλεπε ότι είναι κακοποιοί και δεν έχουν σχέση με την κατηγορία", είναι ορισμένα από τα λεγόμενα του Αλ. Κούγια, που κατέθεσε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω παραδείγματα:

- "Ο Ντάφλος (είχε διαιτητεύσει και στην Α Εθνική) μου κατήγγειλε πως μετά το παιχνίδι Κερατσινίου - Μ. Αετού ο τότε προπονητής των γηπεδούχων, Χατζηαντωνίου, του είπε "ρε βρομιάρη σου στείλαμε τα λεφτά, γιατί μας έκαψες;". Είπε μάλιστα πως τα χρήματα είχαν δοθεί σε μέλη της τότε ΕΔ στην ΕΠΟ.

Επίσης ο Ντάφλος μου είπε ότι μέλη στο ΔΣ της ΕΔ Πειραιά του πρότειναν να πηγαίνει σε αγώνες Δ Εθνικής, να ζητάει 300 - 500 χιλ. δρχ. να κρατάει τα μισά και τα υπόλοιπα να τους τα δίνει.

- Ο διαιτητής Παπάς (Φθιώτιδα) ζήτησε στο παιχνίδι Ορχομενού - Αρη Πετρούπολης 500 χιλ. δρχ. για να δωροδοκήσει τον συνάδελφό του Τσάβο και τους επόπτες Τάνο - Κουτσίλη. Αρνήθηκα και μας έσφαξαν. Τηλεφώνησα στον Τάνο και από ανοιχτή ακρόαση τον άκουσαν σύμβουλοί μου να λέει ότι πήραν από 250 χιλ. δρχ. για να μας αδικήσουν επειδή πέρυσι δε δώσαμε λεφτά στον Παππά για το παιχνίδι με το Κυριάκι.

Το ίδιο ποσό (500.000) ζήτησε στον αγώνα Μάλλια - Αγ. Ελεούσα για να αδικήσει τους φιλοξενούμενους. Τον ενημέρωσα ότι τον μαγνητοφωνώ και ειδοποίησα τον πρόεδρο των Μαλλίων κ. Κατσούλη και τον προπονητή κ. Βλάχο. Καλέστε τους να σας πούνε το ξύλο που έφαγε ο διαιτητής και δεν έγραψε τίποτα, υποσχόμενος πως θα τους βοηθήσει σε άλλο παιχνίδι".

Λίγα τα στάνταρ

Δύο ισχυρά στάνταρ προσφέρει το κυριακάτικο δελτίο, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η δημιουργία νέων εκατομμυριούχων. Τα στάνταρ δίνουν η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Ας δούμε όμως αναλυτικά το προγνωστικά του "Ρ":

1. ΑΕΚ - ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Από τα ακλόνητα στάνταρ του δελτίου. Η Ενωση είναι σαφώς καλύτερη από τον αδύναμο φέτος Εδεσσαϊκό. Προτείνεται: 1

2. ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ: Οι "λόρδοι" προέρχονται από μεγάλη νίκη στην Ξάνθη. Πάντως στον Βύρωνα είναι... απρόβλεπτοι. Προτείνεται:

3. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Εύκολα ή δύσκολα η ελαφρά ταξιαρχία θα πάρει λογικά τη νίκη από τους "γουναράδες" που έχουν πολλά προβλήματα (σ.σ. σε αναζήτηση προπονητή μετά την απόλυση Γούναρη). Προτείνεται: 1

4. ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΦΗ: Η μαύρη θύελλα έχει ισχυρή έδρα, όμως και οι Κρητικοί βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο. Προτείνεται: Χ

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ: Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να μην τα πηγαίνουν καλά στο Φάληρο, όμως κόντρα στον προβληματικό φέτος Αρη θα φτάσουν στους τρεις βαθμούς της νίκης. Προτείνεται: 1

6. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε κάποια κάμψη σε αντίθεση με τον Γηραιό που δείχνει σημάδια βελτίωσης στα τελευταία παιχνίδια. Προτείνεται:

7. ΠΑΟΚ - ΙΩΝΙΚΟΣ: Στην Τούμπα ο δικέφαλος είναι πάντα δυνατός και η ομάδα της Νίκαιας παρά τη μικρή παράδοση που έχει δημιουργήσει δύσκολα θα αποφύγει το... μοιραίο. Προτείνεται: 1

8. ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ: Η αστάθεια του ΠΑΣ στην έδρα του είναι δεδομένη. Ομως και οι Βυρωνιώτες δεν είναι σε καλή φόρμα τον τελευταίο καιρό και δύσκολα θα κάνουν το διπλό. Προτείνεται: Χ1

9. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντέρμπι με άρωμα... Α' Εθνικής. Οι μαυραετοί λόγω έδρας έχουν το πάνω χέρι, χωρίς όμως να υποτιμήσει κανείς την πείρα των κυανέρυθρων που ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα σε καυτές έδρες. Προτείνεται: Χ

10. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ: Οι γηπεδούχοι έχουν γερή έδρα και ασφαλώς έχουν τον πρώτο λόγο. Οι Θεσσαλοί θα προσπαθήσουν για το βαθμό της ισοπαλίας. Προτείνεται:

11. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Απροσδόκητη ομάδα αυτή των Σερρών είναι ικανή για όλα. Οι σταχυοφόροι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορούν να αποφύγουν την ήττα. "Παίζει" και το διπλό. Προτείνεται: 1Χ2

12. ΛΑΤΣΙΟ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Οι Ρωμαίοι έρχονται από αποτυχίες στο Ολίμπικο, όμως και οι Γενοβέζοι κάθε άλλο παρά αξιόπιστοι είναι μακριά από το Μαράσι. Προτείνεται:

13. ΠΑΡΜΑ - ΡΟΜΑ: Και οι δύο μονομάχοι προβληματίζουν, καθώς δείχνουν συχνά αστάθεια. Τριπλή παραλλαγή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Προτείνεται: 1Χ2

Ο 14ος

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τρία παιχνίδια στην TV

Το ΔΣ της ΕΠΟ βρήκε τη "χρυσή τομή" και οριστικοποίησε τη μέρα διεξαγωγής των ντέρμπι του κυπέλλου με τέτοιο τρόπο που όλοι ικανοποιήθηκαν. Την Τετάρτη θα παίξουν στις 16.30 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, στις 19.00 Ηρακλής - Παναθηναϊκός, ενώ την επομένη Αρης - Παναχαϊκή (18.00). Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ - 1.

ΤΕΝΙΣ
Στόχος η παραμονή

Με στόχο να παραμείνει στην Α' κατηγορία του πρωταθλήματος Ευρώπης στο τένις, η Εθνική ομάδα των γυναικών ρίχνεται, στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Φιλοθέης, στη μάχη με αντίπαλο τη Βουλγαρία. Τα κορίτσια του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Καλοβελώνη θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τουλάχιστον τη δεύτερη θέση ώστε να μείνουν στην κατηγορία. Οι άλλες δύο ομάδες είναι η πανίσχυρη Ουκρανία που είναι και το φαβορί, καθώς και η Ρουμανία. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων είναι ένας εναντίον όλων και φυσικά βαθμολογία. Ο πρώτος ανεβαίνει στην ελίτ του αθλήματος (κατηγορία των πρωταθλητριών), ο δεύτερος παραμένει στην Α' κατηγορία και οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν: Χριστίνα Παπαδάκη: Είναι Νο 153 στην παγκόσμια κατάταξη. Πρωταθλήτρια Ελλάδας από το 1991 ως το 1995. Εχει συμμετοχή σε δύο ολυμπιάδες (Βαρκελώνη, Ατλάντα). Λένα Δανιηλίδου: Είναι Νο 5 στα κορίτσια κάτω των 14 ετών στη βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από τα νέα αστέρια του αθλήματος. Χριστίνα Ζαχαριάδου: Είναι Νο 681 στην παγκόσμια κατάταξη. Τρεις φορές φιναλίστ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Εύα Ρούση: Είναι Νο 975 στην παγκόσμια κατάταξη. Πρωταθλήτρια το 1996 στην κατηγορία κάτω των 16 ετών. Ελπίδα Αλεξάνδρου: Είναι Νο 924 στην παγκόσμια κατάταξη. Ηταν πρωταθλήτρια τζούνιορ κάτω των 18 ετών.

Τους αγώνες στη Φιλοθέη μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι φίλοι του αθλήματος αφού η είσοδος είναι ελεύθερη. Η σημερινή αναμέτρηση Ελλάδας - Βουλγαρίας περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις στο μονό και μια διπλό. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα αναμετρηθούν επίσης η Ουκρανία με τη Ρουμανία.

ΠΑΟ
Προωθεί ανανέωση ο Ζάετς

Πολλές υποσχέσεις άφησαν προχτές στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας οι νεαροί παίκτες του ΠΑΟ στο φιλικό με τη μεικτή των Βραζιλιάνων από το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τόσο ο προπονητής των πρασίνων Βελιμίρ Ζάετς όσο και ο πρόεδρος Γιώργος Βαρδινογιάννης, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους από τα... φιντανάκια της Παιανίας. Ο "λαγός" είπε: "Νομίζω ότι τα νέα παιδιά έδειξαν πως πρέπει να υπολογίζουμε σε αυτά. Παίξαμε καλά και κερδίσαμε δίκαια. Είμαι ευχαριστημένος απ' όλους που προσπάθησαν και απέδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν μια θέση στην 11άδα αν συνεχίσουν να κάνουν τέτοια παιχνίδια". Στο ίδιο μήκος κύματος και το αφεντικό του ΠΑΟ: "Είδατε τον Μπασινά, τον Αλεξόπουλο και τους άλλους μικρούς; Αυτοί είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού".Ο Ζέκο ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Βέροια δε θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Γιάννη Καλιτζάκη και Αγγελο Μπασινά. Θέση στην αρχική σύνθεση διεκδικεί ο νεαρός Αλεξόπουλος που ήταν ο σκόρερ κόντρα στους Βραζιλιάνους. Αναφερόμενος στις δυσκολίες του αγώνα ο Ζάετς είπε: "Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς. Πάμε για τη νίκη, όμως για να το πετύχουμε πρέπει να αγωνιστούμε σοβαρά και πειθαρχημένα. Η Βέροια είναι μια δυνατή ομάδα που έχει στις τάξεις της έμπειρους παίκτες που μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι στις πλάτες τους".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Επιστροφή Σαμπανάτζοβιτς

Η επιστροφή του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς ύστερα από τρεις βδομάδες στην αρχική 11άδα του Ολυμπιακού με τον Αρη σίγουρα κάνει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο Μαυροβούνιος μέσος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα δώσει το "παρών" στον κυριακάτικο αγώνα με τον Αρη στο Φάληρο. "Αισθανόμουν σαν θηρίο σε κλουβί. Διψάω για μπάλα και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα μας βοηθήσουν ώστε να φτάσουμε στη νίκη και να διατηρηθούμε στην κορυφή", τονίζει ο 31χρονος παίκτης.

Ο Μπάγεβιτς προβληματίζεται για το αν θα παίξει με δύο κεντρικά χαφ. Σε αυτή την περίπτωση δίπλα στο Σάμπα θα είναι ένας εκ των Πασσαλή, Καρασαββίδη. Σε αντίθετη περίπτωση θέση διεκδικούν οι Καραπιάλης, Κακλαμάνος.

Ο κόουτς των ερυθρολεύκων δεν υπολογίζει τον Γιώργο Αμανατίδη που έχει συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες.

Στο μεταξύ στο Στάδιο Καραϊσκάκη αναμένεται να συγκεντρωθούν 20.000 οπαδοί του Ολυμπιακού. Από τη μία το φθηνό εισιτήριο και από την άλλη η νίκη στην Εδεσσα την περασμένη βδομάδα, σύμφωνα με κύκλους της ΠΑΕ, θα φέρει το κόσμο στο γήπεδο το κυριακάτικο απόγευμα. Ως γνωστό τα παιχνίδι θα αρχίσει στις 6μμ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ