Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ
Στόχος η παραμονή

Με στόχο να παραμείνει στην Α' κατηγορία του πρωταθλήματος Ευρώπης στο τένις, η Εθνική ομάδα των γυναικών ρίχνεται, στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Φιλοθέης, στη μάχη με αντίπαλο τη Βουλγαρία. Τα κορίτσια του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Καλοβελώνη θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τουλάχιστον τη δεύτερη θέση ώστε να μείνουν στην κατηγορία. Οι άλλες δύο ομάδες είναι η πανίσχυρη Ουκρανία που είναι και το φαβορί, καθώς και η Ρουμανία. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων είναι ένας εναντίον όλων και φυσικά βαθμολογία. Ο πρώτος ανεβαίνει στην ελίτ του αθλήματος (κατηγορία των πρωταθλητριών), ο δεύτερος παραμένει στην Α' κατηγορία και οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν: Χριστίνα Παπαδάκη: Είναι Νο 153 στην παγκόσμια κατάταξη. Πρωταθλήτρια Ελλάδας από το 1991 ως το 1995. Εχει συμμετοχή σε δύο ολυμπιάδες (Βαρκελώνη, Ατλάντα). Λένα Δανιηλίδου: Είναι Νο 5 στα κορίτσια κάτω των 14 ετών στη βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από τα νέα αστέρια του αθλήματος. Χριστίνα Ζαχαριάδου: Είναι Νο 681 στην παγκόσμια κατάταξη. Τρεις φορές φιναλίστ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Εύα Ρούση: Είναι Νο 975 στην παγκόσμια κατάταξη. Πρωταθλήτρια το 1996 στην κατηγορία κάτω των 16 ετών. Ελπίδα Αλεξάνδρου: Είναι Νο 924 στην παγκόσμια κατάταξη. Ηταν πρωταθλήτρια τζούνιορ κάτω των 18 ετών.

Τους αγώνες στη Φιλοθέη μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι φίλοι του αθλήματος αφού η είσοδος είναι ελεύθερη. Η σημερινή αναμέτρηση Ελλάδας - Βουλγαρίας περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις στο μονό και μια διπλό. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα αναμετρηθούν επίσης η Ουκρανία με τη Ρουμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ