Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πέταξε την ευκαιρία

Στο φινάλε ο Πανιώνιος υπέκυψε στη Λιμόζ με 75-78

Προσπάθησε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος στη Γαλλία, που ηττήθηκε από τη Λιμόζ με 78-75. Οι παίκτες του Βλάντο Τζούροβιτς παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι σε σχέση με το πρόσωπο που παρουσιάζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα που τους απασχολούν, έπαιξαν με πάθος για τη νίκη. Παρ' ότι όμως πλησίασαν στη βρύση, νερό δεν ήπιαν. Δυο τραγικά λάθη του Γκάτλιν 13 πριν από το τέλος (μπρος - πίσω και χάσιμο της μπάλας), ενώ το σκορ ήταν 75-73 μεταμόρφωσαν τον Αμερικανό από κορυφαίο σε μοιραίο παίκτη του αγώνα και παράλληλα έβαλαν και την "ταφόπλακα" στα όνειρα του Πανιωνίου για νίκη.

Ομως παρ' όλα αυτά ο Πανιώνιος θα τολμούσε να ισχυριστεί κανείς ότι στάθηκε τυχερός στην ατυχία του. Η νίκη της ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη επί της Ούλκερ, δίνει το δικαίωμα στους "κυανέρυθρους" να ελπίζουν ότι μπορούν να τερματίσουν ακόμα και τρίτοι στον όμιλό τους, ανάλογα με τα αποτελέσματα στα δυο τελευταία παιχνίδια με Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και Στεφανέλ στη Γλυφάδα.

Στο χτεσινό παιχνίδι η ελληνική ομάδα κατάφερε να επιβάλει τον αργό ρυθμό. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο με αποτέλεσμα και οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες 40-40. Με την έναρξη του Β μέρους ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά στο σκορ φθάνοντας τη διαφορά στους 7 πόντους (53-60) στο 33. Η Λιμόζ όμως συνήλθε και τελικά ήταν αυτή που χαμογέλασε.

ΛΙΜΟΖ: Φορτέ 14, Κονσεϊσάο 2, Γκλας 9, Οκανσέ 7, Μπονατό 21, Εμπαϊα 9, Ντολ 10, Βαϊας 5.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Χριστοδούλου 12 (2), Καλαϊτζής 11, Ουίγκινς 16, Γκάτλιν 17 (1), Κικίλιας 2, Χάμιγκ 10, Γιέλιτς, Καράγκουτης 7.

  • Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, ο Σπόρτιγκ ηττήθηκε στη Γερμανία από τη Βούπερταλ με 70-83 (30-44).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ