Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Αλλον περίμεναν, άλλος ήρθε

Δεν έρχεται ο Καστελάνι, ενώ η άφιξη Γκαβρίλοφ φέρνει νέα αναστάτωση στο πρωτάθλημα

Αλλον περίμενε το ελληνικό βόλεϊ και άλλος ήρθε. Φωτιές άναψε η άφιξη του Ιβάιλο Γκαβρίλοφ και η μη άφιξη του Αργεντινού προπονητή Ντανιέλ Καστελάνι.

Η άφιξη Γκαβρίλοφ

Ο ερχομός προχτές το βράδυ του Γκαβρίλοφ έφερε ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα του τρίτου ξένου. Σωματεία - παίκτες από τη μια και Ολυμπιακός από την άλλη διαφωνούν για τον τρίτο ξένο και εκτοξεύουν απειλές. Στη μέση η Ομοσπονδία, που προσπαθεί να συμβιβάσει τα πράγματα και διά στόματος του προέδρου της, του Θ. Μπελιγράτη, καλεί να πέσουν οι τόνοι. Την Τρίτη το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει η ολομέλεια των σωματείων για να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Σήμερα εξάλλου, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου των Πετοσφαιριστών που έχει προαναγγείλει αποχή αν υπάρξει απόφαση για τρίτο ξένο. Ο πρόεδρός του, Μ. Τριανταφυλλίδης, θα προτείνει την αποχή. Πάντως ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θ. Μπελιγράτης, απευθυνόμενος στους αθλητές ξεκαθάρισε ότι από την επόμενη περίοδο κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να έχει στη δύναμη της μόνο δύο ξένους (Κοινοτικούς ή μη) και τους κάλεσε να μην προχωρήσουν σε αποχή.

Η μη άφιξη Καστελάνι

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για την ΕΟΠΕ η ειδοποίηση από τον Ντανιέλ Καστελάνι ότι δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα. Στο φαξ που έστειλε ο Αργεντινός αναφέρει ότι παρέμεινε στην Εθνική Αργεντινής μετά από αίτημα του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια της Εθνικής Αργεντινής μέχρι την Ολυμπιάδα του 2000.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ζήτησε πίστωση χρόνου για την πρόσληψη νέου προπονητή και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για Ελληνα προπονητή στο τιμόνι της Εθνικής. Πάντως, στο κρίσιμο παιχνίδι με το Βέλγιο θα κοουτσάρουν την ομάδα οι προπονητές των εφήβων Νεόφυτος - Καβαλιεράκης. Χτες εξάλλου εξαγγέλθηκε στη συνέντευξη Τύπου της ΕΟΠΕ το αναπτυξιακό πρόγραμμα του βόλεϊ, που θα στηριχτεί από τη μια μεριά στα γνωστά και από το παρελθόν κλιμάκια και από την άλλη στο Εθνικό Σύστημα Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού που αφορά παιδιά από 9 χρόνων. Στο ΕΣΥΑΑ θα υπάρχει υποστήριξη και από τη ΓΓΑ.

  • Για την Α1 των γυναικών παίζουν σήμερα στις 6μμ στο Αλεξάνδρειο Φιλαθλητικός και Αρης (απευθείας μετάδοση "super sport").

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ