Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στον εισαγγελέα η Δ' Εθνική

Η ΕΠΟ στέλνει στον εισαγγελέα τις καταγγελίες του Αλ. Κούγια για όργιο δωροδοκιών στη Δ' Εθνική

"Κάθε Σαββατοκύριακο διακινούνται περίπου 500 εκατ. δρχ. στους έξι ομίλους". Την καταγγελία έκανε χτες στο ΔΣ της ΕΠΟ ο δικηγόρος και πρόεδρος του Αρη Πετρούπολης (1ος όμιλος), Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για όσα... καταθέτουν κάποιοι στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής (!!). Η Ομοσπονδία αφού τον άκουσε αποφάσισε να παραπέμψει τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως ο αθλητισμός δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αμαρτίες του συστήματος στο οποίο αναπτύσσεται. Τα στοιχεία του προέρχονται, όπως είπε, από έρευνες που χει κάνει και μάλιστα έχει ενημερώσει γι' αυτά την Επιτροπή Διαιτησίας (ΕΔ).

Κατήγγειλε "όργιο δωροδοκιών στη Δ Εθνική, όπου για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να πληρώσεις πολλά. Προς το τέλος μάλιστα των διοργανώσεων η εξαγορά διαιτητή αγγίζει περίπου τα 10 εκατ. δρχ. (!!). Δεν υπάρχει παιχνίδι πρωτοπόρων ή ουραγών χωρίς συναλλαγή. Στην κλήρωση των διαιτητών κάθε Τρίτη είναι καμιά 20αριά άτομα, που αν έκανε έφοδο η Ασφάλεια θα έβλεπε ότι είναι κακοποιοί και δεν έχουν σχέση με την κατηγορία", είναι ορισμένα από τα λεγόμενα του Αλ. Κούγια, που κατέθεσε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω παραδείγματα:

- "Ο Ντάφλος (είχε διαιτητεύσει και στην Α Εθνική) μου κατήγγειλε πως μετά το παιχνίδι Κερατσινίου - Μ. Αετού ο τότε προπονητής των γηπεδούχων, Χατζηαντωνίου, του είπε "ρε βρομιάρη σου στείλαμε τα λεφτά, γιατί μας έκαψες;". Είπε μάλιστα πως τα χρήματα είχαν δοθεί σε μέλη της τότε ΕΔ στην ΕΠΟ.

Επίσης ο Ντάφλος μου είπε ότι μέλη στο ΔΣ της ΕΔ Πειραιά του πρότειναν να πηγαίνει σε αγώνες Δ Εθνικής, να ζητάει 300 - 500 χιλ. δρχ. να κρατάει τα μισά και τα υπόλοιπα να τους τα δίνει.

- Ο διαιτητής Παπάς (Φθιώτιδα) ζήτησε στο παιχνίδι Ορχομενού - Αρη Πετρούπολης 500 χιλ. δρχ. για να δωροδοκήσει τον συνάδελφό του Τσάβο και τους επόπτες Τάνο - Κουτσίλη. Αρνήθηκα και μας έσφαξαν. Τηλεφώνησα στον Τάνο και από ανοιχτή ακρόαση τον άκουσαν σύμβουλοί μου να λέει ότι πήραν από 250 χιλ. δρχ. για να μας αδικήσουν επειδή πέρυσι δε δώσαμε λεφτά στον Παππά για το παιχνίδι με το Κυριάκι.

Το ίδιο ποσό (500.000) ζήτησε στον αγώνα Μάλλια - Αγ. Ελεούσα για να αδικήσει τους φιλοξενούμενους. Τον ενημέρωσα ότι τον μαγνητοφωνώ και ειδοποίησα τον πρόεδρο των Μαλλίων κ. Κατσούλη και τον προπονητή κ. Βλάχο. Καλέστε τους να σας πούνε το ξύλο που έφαγε ο διαιτητής και δεν έγραψε τίποτα, υποσχόμενος πως θα τους βοηθήσει σε άλλο παιχνίδι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ