ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ελλειμμα ενός δισ. και ηρεμίας...

Παθητικό στον "κορβανά", αλλά και την ηρεμία επιφύλασσε η προτελευταία μέρα του χρόνου για την ΑΕΚ. Στη ΓΣ η οποία έγινε χτες, ο ισολογισμός που κατατέθηκε είναι ελλειμματικός κατά περίπου 1 δισ. δρχ. αφού τα έσοδα ανέρχονται σε 1 δισ 379 εκατ. δρχ., ενώ τα έξοδα σε 2 δισ. 311 εκατ. δρχ. Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν ο ισολογισμός ψηφίστηκε.

Ο Γ. Γρανίτσας, πρόεδρος της ερασιτεχνικής και εκπρόσωπος των μετοχών του Γ. Φιλίππου (ιδιοκτήτη του ΤΑΚ) υποστήριξε πως το παθητικό είναι πρωτοφανές, θεώρησε τα έξοδα πολύ μεγάλα, όμως για λόγους δεοντολογίας, όπως είπε, δεν καταψήφισε. Απαντώντας ο Ν. Στράτος δικαιολόγησε τα έξοδα που περιλαμβάνουν μεταγραφές, ανανεώσεις συμβολαίων και άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις.

Ομως το θέμα δεν έληξε εκεί. Το απόγευμα ο Μ. Τροχανάς εξέδωσε "φωτογραφική" ανακοίνωση στην οποία χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς και... σαφέστατα υπονοούμενα. Κάνει λόγο για "βρικόλακες που βγήκαν απ' τον τάφο τους για να πετάξουν λάσπη" και προειδοποιεί: "Οχι τους "τσάτσους" αλλά τον ίδιο τον αρχιβρικόλακα ότι αυτή είναι η τελευταία του εμφάνιση. Διαφορετικά θα πάρουμε τα ξόρκια της Εθνικής Τράπεζας κι όχι μόνον και τον πάσσαλο των 50 δισ. "δανεικών και αγύριστων"".

Ο ιδιοκτήτης του "δικεφάλου" προσθέτει πως θα περιμένει "10-15 μέρες όποιον μπορεί ν' αποδείξει πως είναι έντιμος, διαθέτει νόμιμα χρήματα και ενδιαφέρεται ν' αγοράσει την ΠΑΕ και όχι να την αρπάξει. Κι όποιον είναι άτιμος, να συνεχίζει να ξεκοκαλίζει τ' απίθανα ποσά που άρπαξε από τις τράπεζες και να μας αφήσει ήσυχους"....

Η ΓΣ είχε και ανασύνθεση στο ΔΣ της ΠΑΕ. Πρόεδρος είναι και επίσημα ο δήμαρχος Καλλιθέας, Γ. Κυριόπουλος, αντιπρόεδρος ο Μάκης Αγγελόπουλος και διευθύνοντας σύμβουλος ο Ν. Στράτος, ενώ το συμπληρώνουν εννιά μέλη. Μετά από δική του επιθυμία δε συμπεριλήφθηκε ο Στράτος Γιδόπουλος που διατηρεί πάντως τις αρμοδιότητές του.

Διαπραγματεύσεις για Ανταμτσιουκ

Στο μεταγραφικό μέτωπο η ΑΕΚ εξακολουθεί τις αναζητήσεις μέσου. Οπως παραδέχτηκε ο Στρ. Γιδόπουλος είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Λεχ Πόζναν για τον Ανταμτσιουκ (οι Πολωνοί ζητάνε περίπου 600.000 δολ. αλλά δε θ αρνηθούν τα περίπου 270.000 δολ. που αντιπροτείνει η ΑΕΚ). Αυτός όμως είναι επιθετικός και οι πληροφορίες θέλουν τον Οκόνσκι να έχει προτείνει τον 21χρονο Ζέγρος Κρουλ (μεσοεπιθετικός).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δλώνει πρόθυμος ο Μαχλάς

Συμφωνεί για μεταπήδησή του στον Πειραιά. Στα υπόψιν ο Μπαμπαντούντε που δοκιμάστηκε χτες

Ο Νίκος Μαχλάς αποτελεί το "κρυφό χαρτί" του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Ο δυναμικός φορ της Βίτεσε δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε απογευματινή εφημερίδα: "Δεν έχω καμία επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό. Είμαι επαγγελματίας και αν γίνει κάτι τέτοιο θα το συζητήσω. Τίποτα δεν αποκλείεται. Για να είμαι ειλικρινής, αν ήταν άλλες εποχές, δε θα ήθελα ούτε να το σκεφτώ. Τώρα είναι πολύ σημαντικό, αφού ο Ολυμπιακός έχει προπονητή τον Μπάγεβιτς", δήλωσε ο Κρητικός άσος που βρίσκεται στην Ελλάδα για να περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του.

Πάντως, ο Ντούσκο έχει ως πρωταρχικό του στόχο την ενίσχυση της ομάδας με κοινοτικό φορ, ενώ έχει κάνει τις σχετικές επαφές και περιμένει απαντήσεις. Ο Μαχλάς είναι η... έκπληξη, και, αν τελικά οι Πειραιώτες κινηθούν για την απόκτησή του, θα πρέπει να καταβάλουν στην ολλανδική Βίτεσε 300 εκατομμύρια δραχμές.

Στο μεταξύ, καλές εντυπώσεις άφησε ο 18χρονος Νιγηριανός επιθετικός ουγγρικής καταγωγής Τόμας Μπαμπαντούντε στο προχτεσινό φιλικό του Ολυμπιακού με τον Εθνικό Αστέρα (5 - 0), που έγινε κάτω από συνεχή βροχή στο Ρέντη. Ο νεαρός αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε καλά στοιχεία: γρήγορος, τεχνίτης, καλή κίνηση με ή χωρίς την μπάλα, ομαδικός, όμως όχι τόσο δυνατός μέσα στην περιοχή: "Το ματς δεν έγινε για να δούμε αποκλειστικά αυτόν τον παίκτη, αλλά και να διατηρήσουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας", τόνισε ο Μπάγεβιτς και συνέχισε: "Είναι ένα ταλέντο, όμως δεν μπορεί να αποκτηθεί αυτή τη στιγμή. Θα προσπαθήσουμε να τον έχουμε όσο μπορούμε περισσότερο για να είμαστε σίγουροι για την αγωνιστική του αξία". Σε περίπτωση που ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" ανάψει το "πράσινο" φως για την απόκτησή του, θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Για την ιστορία, τα γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στους Καισαριανιώτες πέτυχαν οι Αλεξανδρής 3 και Νινιάδης, Γιαννακόπουλος.

Ο Ιλια Ιβιτς θα απουσιάσει και στο κυριακάτικο ματς με τον Πανηλειακό. Το ιατρικό επιτελείο των Πειραιωτών έχει πέσει πάνω στον Σέρβο προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 12 Γενάρη στο "Νίκος Γκούμας".

Οι Ολυμπιονίκες στα παιδιά

Το Νοσοκομείο Παίδων, για ευχές και δώρα, θα επισκεφτεί αύριο το μεσημέρι στις 12.00 ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρ. Φούρας, συνοδευόμενος από τους Ολυμπιονίκες Δήμα, Κακλαμανάκη, Μπουντούρη, Μπακογιάννη και τους ποδοσφαιριστές Καπουράνη (ΠΑΟ), Βλάχο (ΑΕΚ) και Καραταϊδη (Ολυμπιακού). Το απόγευμα στις 4.00, ο υφυπουργός συνοδευόμενος από τον ΓΓΑ Γ. Σγουρό θα παρευρεθεί σε μουσική εκδήλωση στο τμήμα ανηλίκων των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία εκτός των άλλων έχουν κληθεί να παρευρεθούν όλοι οι βουλευτές της περιοχής.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ
Κατάγγειλαν προσπάθειες δωροδοκιών

Κατέθεσαν χτες στην Εξεταστική Επιτροπή ο διαιτητής Σπανέας και ο πρόεδρος των Μαλλίων, Κατσούλης

Την ύπαρξη αντικειμένου για την Εξεταστική Επιτροπή που συνέστησε η ΕΠΟ, αναφορικά με τις καταγγελίες για παράνομες συναλλαγές και παρασκήνιο στη Δ Εθνική, επιβεβαίωσαν με τις χτεσινές τους καταθέσεις άλλοι τρεις μάρτυρες. Ο πρόεδρος των Μαλλίων, Κατσούλης, και οι διαιτητές Γ. Σπανέας, Γ. Αστερής. Ο πρώτος επιβεβαίωσε ότι πριν από αγώνα της ομάδας του με την Αγ. Ελεούσα έγινε προσπάθεια "επαφής" με τον διαιτητή Παπά, η οποία όμως διακόπηκε, με αποτέλεσμα "να μας σφάξει", όπως είπε. Ο Σπανέας επανέλαβε πως για το παιχνίδι Αγ. Ελεούσας - Μαρκό (όπου σφύριζε) έμαθε ότι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέσω του Βοργιά να του δώσουν πέντε εκατομμύρια.

"Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, είναι πραγματικό και το επιβεβαίωσαν οι Συμιακός, Βουράκης". Σε δηλώσεις του εκτίμησε πως στην Επιτροπή υπάρχει θέληση και "μπορεί να γίνει κάτι, αφού ο φόβος φυλάει τα έρμα". Διαπίστωσε επίσης ότι "πρέπει να σφίξουν τα λουριά".

Τέλος, ο Αστερής αναφέρθηκε σε μια ακόμα πλευρά του θέματος "διαιτησία", αφού μίλησε για εξάρτηση από παράγοντες, σωματεία κλπ., με σκοπό την προώθηση των "ανθρώπων με τα μαύρα". Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι "οι αξιολογήσεις δεν είναι σωστές γιατί κυριαρχεί η οικογενειοκρατία και οι φιλικές σχέσεις". Η Επιτροπή συνεδριάζει ξανά το Σάββατο. Εχουν κληθεί να καταθέσουν οι παράγοντες της διαιτησίας Παπαδάκος, Δημητριάδης, Συμιακός, οι διαιτητές Βοργιάς, Παπάς και ο παράγοντας της Αλεξανδρούπολης Τζορμπατζίδης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Για τρόπαιο οι νέοι

Ενα βήμα από την κατάκτηση του Χριστουγεννιάτικου τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ισραήλ, βρίσκεται η Εθνική ομάδα νέων. Στον πρώτο της αγώνα συνέτριψε την Κύπρο με 7-0, ενώ χτες απέσπασε "λευκή" ισοπαλία από τη διοργανώτρια.

Απέναντι στο Ισραήλ η Εθνική ξεκίνησε νευρικά κάνοντας αρκετά λάθη. Στη συνέχεια βελτιώθηκε, αλλά δεν πήρε τη νίκη από ατυχία (3 δοκάρια) και τον... πατριωτισμό του "οικοδεσπότη" διαιτητή, Ντάνι Κοέν, ο οποίος αρνήθηκε δύο οφθαλμοφανέστατα πέναλτι.

Ο Γιώργος Κεφαλίδης χρησιμοποίησε τους Κοτσώλη, Βεκόπουλο, Σπυράκο (50 Ματσάγγος), Νάστο, Ταβλαρίδη, Αντώνενα, Βενέτη, Πατσατζόγλου (73 Κατσαβάκης), Κωνσταντινίδη (70 Τάτσης), Αποστολάκη (50 Περάκης), Βακουφτσή.

Σήμερα το μεσημέρι (12.00) αντιμετωπίζει την Ουγγαρία και αν κερδίσει δύσκολα θα χάσει το τρόπαιο.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Οι Ελληνες διεθνείς

Αμείωτος παραμένει ο αριθμός των Ελλήνων διεθνών διαιτητών και των βοηθών τους για τη χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ώρες. Η ΦΙΦΑ γνωστοποίησε χτες στην ΕΠΟ το σχετικό κατάλογο. Οι 7 διαιτητές και οι 11 βοηθοί διαιτητές είναι:

Διαιτητές: Γ. Μπίκας, Σ. Βοργιάς, Σπ. Παπαδάκος, Θ. Ζαχαριάδης, Ν. Μιντιούρης, Γ. Φασόλης, Γ. Ψυχομάνης. Βοηθοί διαιτητές: Ν. Βέργης, Ν. Κακουλίδης, Γ. Γύλος, Γ. Ρετζής, Η. Θαλάσσης, Κ. Λάππας, Σ. Τσολακίδης, Δ. Φωτόπουλος, Χ. και Δ. Κοσσικίδης.

Ο Γιώργος Μποροβήλος από το Σύνδεσμο Αρκαδίας θα διαιτητεύσει το πρώτο ντέρμπι της νέας χρονιάς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Τους υπόλοιπους αγώνες της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής θα "σφυρίξουν": Ολυμπιακός - Πανηλειακός (Βασάρας), Απόλλωνας - Αθηναϊκός (Τεβεκέλης), Καλαμάτα - Παναχαϊκή (4/1, Ψυχομάνης), Βέροια - Ξάνθη (Χατζησταυρίδης), Ηρακλής - Εδεσσαϊκός (Παπαπέτρου), Παναθηναϊκός - Καβάλα (Μποζατζίδης), ΟΦΗ - Αρης (6/1, Στεφανόπουλος), Καστοριά - Ιωνικός (Παπαχίντζιος).

ΠΑΟ
Εσωτερικές μεταγραφές

Μεταγραφές από την... Παιανία θα κάνει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή Βελιμίρ Ζάετς. Η έρευνα αγοράς που έκανε ο "λαγός" στο εξωτερικό και κυρίως στην πατρίδα του Κροατία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Οι παίκτες που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟ έχουν συμβόλαια και απαιτούν τεράστια ποσά για να μετακινηθούν. Από την εγχώρια αγορά "παίζει" το όνομα του Κωνσταντινίδη του ΟΦΗ, όμως ως τώρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.Ο Ζέκο τονίζει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό. Αλλωστε στο προχτεσινό φιλικό με τη Μαρκό που έληξε 6 - 0 ο τεχνικός του "τριφυλλιού" δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν: "Είμαι ευχαριστημένος απ' όλους. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν προσπάθησαν για το καλύτερο. Ηταν ένα γερό τεστ", επισήμανε ο Κροάτης. Τα τέρματα του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι Νασιόπουλος 2, Κόλα, Θωμαϊδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης και αυτογκόλ ο Τσούτουρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισπράξεις του αγώνα που έγινε στο Μαρκόπουλο θα δοθούν για την κατασκευή κινηματογραφικής και θεατρικής στέγης στην πόλη των Μεσογείων.

Χτες οι παίκτες του "τριφυλλιού" πήραν διήμερο ρεπό και θα επανέλθουν στις προπονήσεις την Πέμπτη.

Ο Νίκος Μαχλάς δεν κρύβει ότι θέλει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αν, φυσικά, υπάρξει επίσημη πρόταση προς την Βίτεσε



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ