Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ
Κατάγγειλαν προσπάθειες δωροδοκιών

Κατέθεσαν χτες στην Εξεταστική Επιτροπή ο διαιτητής Σπανέας και ο πρόεδρος των Μαλλίων, Κατσούλης

Την ύπαρξη αντικειμένου για την Εξεταστική Επιτροπή που συνέστησε η ΕΠΟ, αναφορικά με τις καταγγελίες για παράνομες συναλλαγές και παρασκήνιο στη Δ Εθνική, επιβεβαίωσαν με τις χτεσινές τους καταθέσεις άλλοι τρεις μάρτυρες. Ο πρόεδρος των Μαλλίων, Κατσούλης, και οι διαιτητές Γ. Σπανέας, Γ. Αστερής. Ο πρώτος επιβεβαίωσε ότι πριν από αγώνα της ομάδας του με την Αγ. Ελεούσα έγινε προσπάθεια "επαφής" με τον διαιτητή Παπά, η οποία όμως διακόπηκε, με αποτέλεσμα "να μας σφάξει", όπως είπε. Ο Σπανέας επανέλαβε πως για το παιχνίδι Αγ. Ελεούσας - Μαρκό (όπου σφύριζε) έμαθε ότι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέσω του Βοργιά να του δώσουν πέντε εκατομμύρια.

"Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, είναι πραγματικό και το επιβεβαίωσαν οι Συμιακός, Βουράκης". Σε δηλώσεις του εκτίμησε πως στην Επιτροπή υπάρχει θέληση και "μπορεί να γίνει κάτι, αφού ο φόβος φυλάει τα έρμα". Διαπίστωσε επίσης ότι "πρέπει να σφίξουν τα λουριά".

Τέλος, ο Αστερής αναφέρθηκε σε μια ακόμα πλευρά του θέματος "διαιτησία", αφού μίλησε για εξάρτηση από παράγοντες, σωματεία κλπ., με σκοπό την προώθηση των "ανθρώπων με τα μαύρα". Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι "οι αξιολογήσεις δεν είναι σωστές γιατί κυριαρχεί η οικογενειοκρατία και οι φιλικές σχέσεις". Η Επιτροπή συνεδριάζει ξανά το Σάββατο. Εχουν κληθεί να καταθέσουν οι παράγοντες της διαιτησίας Παπαδάκος, Δημητριάδης, Συμιακός, οι διαιτητές Βοργιάς, Παπάς και ο παράγοντας της Αλεξανδρούπολης Τζορμπατζίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ