ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟ-ΠΟ
Τέσσερα τα στάνταρ

Τουλάχιστον τέσσερις γηπεδούχοι, που καίγονται για βαθμούς επειδή έχουν μείνει πίσω στους στόχους τους, προσφέρουν στάνταρ. Είναι εξάλλου θεωρητικά υπέρτεροι των αντιπάλων που φιλοξενούν.

1. ΑΕΚ - ΟΦΗ: Αρκετά πίσω από τον Παναθηναϊκό οι δυο ομάδες δεν έχουν περιθώρια για απώλειες. Οποια χάσει θα αφήσει την άλλη μόνη της στο κυνήγι. Η ΑΕΚ είναι το λογικό φαβορί.

Προτείνεται: 1.

2. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Με την ευρεία νίκη του επί του Ηρακλή ο Απόλλωνας έδειξε ότι παραμένει σταθερός στο στόχο της διάκρισης. Από ευρεία νίκη προέρχεται και η ομάδα της Λιβαδειάς, κάτι που της δίνει το ψυχολογικό αβαντάζ να παλέψει.

Προτείνεται: 1 Χ.

3. ΕΘΝΙΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ: Ενα παιχνίδι όλα για όλα, ιδιαίτερα για τον γηπεδούχο, που βρίσκεται σε δεινή θέση. Ο φιλοξενούμενος και με ισοπαλία "κύριος" θα 'ναι.

Προτείνεται: 1 Χ.

4. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΔΕΣΣΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Ο Εθνικός ανέκοψε τη Δευτέρα την καλή πορεία του Εδεσσαϊκού, που έτσι κι αλλιώς φαίνεται να μην κινδυνεύει. Για τον Ηρακλή, που έχασε δυο συνεχόμενες φορές εκτός έδρας το παιχνίδι είναι μια πρόκληση για ανάκαμψη.

Προτείνεται: 1.

5. ΛΑΡΙΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εχει ξεπεράσει εν μέρει την περίοδο των ισχνών αγελάδων ο Ολυμπιακός και τώρα είναι σε θέση να χτυπήσει το "διπλό" ή τουλάχιστον το "χ", κάτι που επίσης θα ήθελε και θα μπορούσε η Λάρισα.

Προτείνεται: Χ 2.

6. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ: Από το κακό στο χειρότερο πάει ο Αρης. Στην έδρα του όμως. Εκτός έδρας, όταν έχει τη δυνατότητα να παίξει με αντεπιθέσεις τα πάει καλύτερα. Ο Πανιώνιος βέβαια που χρειάζεται τους βαθμούς της Νέας Σμύρνης έχει τον πρώτο λόγο.

Προτείνεται: 1 Χ.

7. ΠΑΟΚ - ΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Θα 'ταν καλή έκπληξη το Χ ή το 2 αλλά δεν πάει άλλο για τον ΠΑΟΚ. Οπαδοί και Βουλινός την έχουν στημένη σε παίκτες και προπονητή...

Προτείνεται: 1.

8. ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ: Εύκολα ή δύσκολα η φορμαρισμένη ομάδα της Ξάνθης παρά τις απουσίες παικτών της αναμένεται να πάρει τη νίκη.

Προτείνεται: 1.

9. ΕΑΡ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τους βαθμούς που πούλησε στην έδρα της την Κυριακή θα επιδιώξει να ανακτήσει στο Ρέθυμνο η Καλαμάτα. Ασφαλώς και είναι στις δυνατότητές της, αφού μάλιστα οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε αγωνιστική κάμψη.Προτείνεται: 2.

10. ΠΑΝΣΕΡΡΑ+ΔΚΙΚΟΣ - ΙΑΛΥΣΣΟΣ: Η ισοπαλία που πήραν στον Πύργο οι Σερραίοι τους αναπτέρωσε. Οι Ροδίτες όμως διαθέτουν πολύ σοβαρή ομάδα ικανή και κάθε ζημιά.

Προτείνεται: Χ 2.

11. ΠΟΝΤΙΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΝΑΧΑ+ΔΚΙΚΗ: Φόρα έχουν πάρει οι Πατρινοί, που βαρέθηκαν να είναι τρίτοι... Από την έδρα των Ποντίων έχουν περάσει αλώβητοι όλοι οι Πελοποννήσιοι. Γιατί όχι και αυτοί;

Προτείνεται: Χ 2.

12. ΤΖΕΝΟΑ - ΜΙΛΑΝ: Η Μίλαν σιγά σιγά ανεβαίνει αλλά η Τζένοα κινδυνεύει και θα τα δώσει όλα.

Προτείνεται: Χ 2.

13. ΦΟΤΖΙΑ - ΡΟΜΑ: Οι Ρομάνοι πούλησαν την Κυριακή βαθμό στην Κρεμονέζε και η Μίλαν τους έπιασε στην τέταρτη θέση. Θέλουν τώρα το αίμα τους πίσω από μια Φότζια που δύσκολα κέρδισε την προτελευταία Ρετζιάνα.

Προτείνεται: Χ 2.

Ο 14ος

ΣΤΙΒΟΣ
Με γερμανική μηχανή

Ο περίφημος πρώην Ανατολικογερμανός Γκέρχαρντ Αρμπάιτ αναλαμβάνει την ευθύνη για την ελληνική παρουσία στην Ατλάντα

Στα μαγικά χέρια του διάσημου γερμανού προπονητή Γκέρχαρντ Αρμπάιτ ανατέθηκαν οι τύχες του ελληνικού στίβου για τη διάκριση στους Ολυμπιακούς του 1996. Ο Αρμπάιτ που ήταν αρχιπροπονητής της περίφημης εθνικής ομάδας της πρώην ΓΛΔ θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Είναι ο πρώτος ξένος προπονητής στίβου, μετά από πολλά χρόνια, που συνεργάζεται με τον ΣΕΓΑΣ.

Χτες σε συνέντευξη παρουσιάστηκε η συμφωνία του Γερμανού προπονητή με το ΣΕΓΑΣ. Σύμφωνα μ' αυτήν ο Αρμπάιτ αναλαμβάνει το σχεδιασμό για την Ατλάντα '96 από τη θέση του συμβούλου της επιτροπής εθνικών ομάδων. Ακόμα θα είναι ο βασικός μεθοδολόγος των εθνικών ομάδων και θα είναι σύμβουλος για τον έλεγχο και τη ρύθμιση του προπονητικού σχεδιασμού. Ο Αρμπάιτ θα έχει ενεργό συμμετοχή στο σχεδιασμό των προπονητικών σεμιναρίων.

Σε δύο εβδομάδες ο Γερμανός θα έχει παραδώσει στον ΣΕΓΑΣ τον προπονητικό σχεδιασμό για την Ατλάντα.

Σύμφωνα με το συμβόλαιό του, ο Αρμπάιτ δε θα έχει το δικαίωμα να προπονεί μεμονωμένους αθλητές αυτό όμως δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στη συνεργασία με τον Τερζιάν. Ο Αρμπάιτ έχει την υποχρέωση να έρχεται μια φορά το μήνα στην Ελλάδα από Πέμπτη μέχρι Τρίτη αλλά και όποτε τον χρειαστεί η επιτροπή εθνικών ομάδων.

Ο Αρμπάιτ στη χτεσινή συνέντευξη επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της χρήσης αναβολικών και αποκάλυψε ότι έχει προειδοποιήσει το ΣΕΓΑΣ ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποια παροχή αναβολικών σε αθλητή θα διακόψει τη συνεργασία του με την ελληνική Ομοσπονδία. Μιλώντας για τον Τερζιάν τόνισε ότι κινδυνεύει το πρόγραμμά του αν δε βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημά του με το στρατό.

ΑΕΚ
Αναζητείται φρουρός του Μαχλά

Τον Σαμπανάτζοβιτς δοκιμάζει ο Μπάγεβιτς

Η δύναμη του ΟΦΗ στην επίθεση προβληματίζει έντονα τον τεχνικό ηγέτη της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς που κάνει πολλές σκέψεις για το πώς θα "αφοπλίσει" τον Νίκο Μαχλά και τον Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς. Στη χτεσινή προπόνηση ο Ντούσκο αιφνιδίασε αφού στην πρώτη 11άδα δε χρησιμοποίησε ούτε τον Μανόλη Παπαδόπουλο ούτε τον Βάιο Καραγιάννη! Με δεδομένο ότι ο ένας στόπερ θα είναι ο Μιχάλης Βλάχος δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Μπάγεβιτς να γυρίσει στην άμυνα τον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς προσωπικό φρουρό του Μαχλά. Φυσικά τα πλάνα του ελληνοποιημένου προπονητή είναι ευμετάβολα και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα στήσει την αμυντική του γραμμή.

Στον αγωνιστικό τομέα τόσο ο Στέλιος Μανωλάς όσο και ο Τόνι Σαβέβσκι γυμνάστηκαν χτες κανονικά στους Θρακομακεδόνες και η συμμετοχή τους στον αγώνα με τον ΟΦΗ είναι πλέον δεδομένη. Ο Βασίλης Μπορμπόκης γυμνάστηκε ελαφρά και σήμερα θα φανεί αν τελικά θα είναι στη διάθεση του Μπάγεβιτς. Σε δηλώσεις του ο Τιμούρ Κετσπάγια για τον αγώνα της Κυριακής τόνισε: "Είναι ένα δύσκολο ματς αφού ο ΟΦΗ είναι ισχυρή ομάδα. Ομως αν αγωνιστούμε με πάθος και με δύναμη θα φτάσουμε στη νίκη".

  • Ενας φίλος από το πρόσφατο παρελθόν θα βρίσκεται στις εξέδρες του "Νίκος Γκούμας". Πρόκειται για τον Ζόραν Σλίσκοβιτς που θα έρθει "με κασκόλ της ΑΕΚ" όπως δηλώνει για να δει την αναμέτρηση. Ο Κροάτης αγωνίζεται στον Πανηλειακό και πήρε άδεια από τον Αντώνη Γεωργιάδη αμέσως μετά τον αγώνα του Σαββάτου με την Κόρινθο να έρθει στην Αθήνα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προειδοποίηση Κόκκαλη

Τέλος στην κόντρα Λίμπρεχτς - Ιβιτς ύστερα από σύσταση του Σ. Κόκκαλη προς τον Σέρβο και υπόσχεση του δευτέρου ότι θα είναι καλό παιδί...

Ιλια Ιβιτς - Τάις Λίμπρεχτς σημειώσατε 2! Η κόντρα ανάμεσα στο Σέρβο και τον Ολλανδό προπονητή εκτονώθηκε ύστερα από παρέμβαση του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, όμως χτες ο τελευταίος τράβηξε το... αυτί του Ιβιτς στη συνομιλία που είχαν κατ' ιδίαν. Ο κ. Κόκκαλης του είπε: "Να ακούς τις εντολές του προπονητή σου. Η ομάδα έχει επενδύσει σε σένα και περιμένει να προσφέρεις πολλά". Με τη σειρά του ο Σέρβος υποσχέθηκε ότι θα είναι καλό παιδί και το όλο θέμα πήρε τέλος. Πάντως από την κίνηση του προέδρου φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τη σκληρή γραμμή του Τάις Λίμπρεχτς.

Χτες οι παίκτες των ερυθρολεύκων γυμνάστηκαν πρωί και απόγευμα. Ο Λίμπρεχτς τόνισε στους παίκτες ότι το ματς της Κυριακής με τη Λάρισα είναι καθοριστικό: "Στο Αλκαζάρ πρέπει να πιστοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία. Αναμφίβολα το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολο και πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να φτάσουμε στη νίκη. Η Λάρισα είναι δυνατή στην έδρα της και πρέπει να αγωνιστούμε πειθαρχημένα και έξυπνα. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει και το παιχνίδι. Εχουμε την ανάγκη συμπαράστασης του κόσμου και από ό,τι ακούω θα δώσουν δυναμικό παρών στη Λάρισα".

Και δεν έχει άδικο ο Ολλανδός αφού πάνω από 2.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη Λάρισα.

Χρήμα με... ουρά μοιράστηκαν χτες οι παίκτες του Ολυμπιακού. Τυπική στις υποχρεώσεις της η ΠΑΕ εξόφλησε μισθούς, πριμ και δόσεις συμβολαίων. Ετσι με γεμάτες τσέπες θα παίξουν στο Αλκαζάρ. Νηστικό αρκούδι δε χορεύει...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ