Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Με γερμανική μηχανή

Ο περίφημος πρώην Ανατολικογερμανός Γκέρχαρντ Αρμπάιτ αναλαμβάνει την ευθύνη για την ελληνική παρουσία στην Ατλάντα

Στα μαγικά χέρια του διάσημου γερμανού προπονητή Γκέρχαρντ Αρμπάιτ ανατέθηκαν οι τύχες του ελληνικού στίβου για τη διάκριση στους Ολυμπιακούς του 1996. Ο Αρμπάιτ που ήταν αρχιπροπονητής της περίφημης εθνικής ομάδας της πρώην ΓΛΔ θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Είναι ο πρώτος ξένος προπονητής στίβου, μετά από πολλά χρόνια, που συνεργάζεται με τον ΣΕΓΑΣ.

Χτες σε συνέντευξη παρουσιάστηκε η συμφωνία του Γερμανού προπονητή με το ΣΕΓΑΣ. Σύμφωνα μ' αυτήν ο Αρμπάιτ αναλαμβάνει το σχεδιασμό για την Ατλάντα '96 από τη θέση του συμβούλου της επιτροπής εθνικών ομάδων. Ακόμα θα είναι ο βασικός μεθοδολόγος των εθνικών ομάδων και θα είναι σύμβουλος για τον έλεγχο και τη ρύθμιση του προπονητικού σχεδιασμού. Ο Αρμπάιτ θα έχει ενεργό συμμετοχή στο σχεδιασμό των προπονητικών σεμιναρίων.

Σε δύο εβδομάδες ο Γερμανός θα έχει παραδώσει στον ΣΕΓΑΣ τον προπονητικό σχεδιασμό για την Ατλάντα.

Σύμφωνα με το συμβόλαιό του, ο Αρμπάιτ δε θα έχει το δικαίωμα να προπονεί μεμονωμένους αθλητές αυτό όμως δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στη συνεργασία με τον Τερζιάν. Ο Αρμπάιτ έχει την υποχρέωση να έρχεται μια φορά το μήνα στην Ελλάδα από Πέμπτη μέχρι Τρίτη αλλά και όποτε τον χρειαστεί η επιτροπή εθνικών ομάδων.

Ο Αρμπάιτ στη χτεσινή συνέντευξη επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της χρήσης αναβολικών και αποκάλυψε ότι έχει προειδοποιήσει το ΣΕΓΑΣ ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποια παροχή αναβολικών σε αθλητή θα διακόψει τη συνεργασία του με την ελληνική Ομοσπονδία. Μιλώντας για τον Τερζιάν τόνισε ότι κινδυνεύει το πρόγραμμά του αν δε βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημά του με το στρατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ