Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΠΑΟΚ 77-75
Φουρτούνες...

Ο "δικέφαλος" "πνίγηκε" στον Ατλαντικό, έχασε καθε ελπίδα πρόκρισης. Φήμες για παραίτηση Σάκοτα

Οι "μαυραετοί" της Λισαβόνας αφαίρεσαν από το "δικέφαλο" της Θεσσαλονίκης και την τελευταία ελπίδα πρόκρισης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ήττα από την Μπενφίκα με 75 - 77 (33 - 38), ήταν καταδικαστική για τον ΠΑΟΚ. Η πρόκριση πέταξε και το ζητούμενο είναι αν θα επηρεάσει την πορεία της ομάδας και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η θέση του Ντρ. Σάκοτα γίνεται πλέον επισφαλής, αν δεν έχει υποβάλει ήδη την παραίτησή του.

Ετσι, λοιπόν, οι ελπίδες του περσινού κατόχου του Κυπέλλου Κόρατς για μια φετινή ευρωπαϊκή διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έπεσαν χτες στον Ατλαντικό, τελειώνοντας το όνειρο πριν καν αρχίσει.

Αναλυτικά, στο χτεσινό παιχνίδι το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν το ιδανικότερο που θα μπορούσε να συμβεί. Με ηγέτη τον Γαλακτερό που είχε 2/2 τρίποντα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε γρήγορα να προηγηθεί με 16 - 5 κάνοντας τη συνέχεια να φαντάζει εύκολη. Ομως, οι Πορτογάλοι κατάφεραν να συνέλθουν από το αρχικό σοκ και με τους Κονσεϊσάο και Λισμπόα ισορρόπησαν το παιχνίδι και παίζοντας γρήγορο μπάσκετ πέρασαν μπροστά στο σκορ με 37 - 31 3 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Από κει και πέρα άρχισε η πτώση του ΠΑΟΚ, που παρά το ξύπνημα του Πρέλεβιτς στην επανάληψη δεν μπόρεσε να πετύχει το στόχο του. Από την Μπενφίκα ξεχώρισε ο Κονσεϊσάο, αφού ήταν αυτός που οδήγησε τους "μαυραετούς" στη νίκη, ενώ ξεχώρισε επίσης και ο Λισμπόα.

Από τον ΠΑΟΚ κατάφερε να διακριθεί ο Γαλακτερός και ο Στογιάκοβιτς, ενώ ο Πρέλεβιτς ανέβασε την απόδοσή του στο Β μέρος.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Λισμπόα 18 (3), Ταντέου 6, Κονσεϊσάο 31 (3), Μιγκέλ 14 (1), Χαβρίαλα 6 Ρόχα 2.

ΠΑΟΚ: Γιαννούλης 2, Μπουντούρης 5, Πρέλεβιτς 12 (1), Στογιάκοβιτς 10, Κόρφας 14 (2), Γαλακτερός 16 (3), Σάβιτς 16 (1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ