ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Επίθεση για... κλάματα

Ασχημη εμφάνιση της Εθνικής μας, που έχασε με κατεβασμένα χέρια 7-2 από την Ιταλία

Του απεσταλμένου μας Γ. ΤΖΟΥΣΤΑ.-

Με το χειρότερο τρόπο άνοιξε τους αγώνες της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η εθνική ομάδα πόλο, που ηττήθηκε από τους πρωταθλητές Ευρώπης Ιταλούς με 7-2.

Οι Ελληνες παίκτες φάνηκαν ανέτοιμοι για το παιχνίδι, αντίθετα με τους Ιταλούς που ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στην πισίνα και φάνηκαν πιο αποφασισμένοι για τη νίκη.

Επέβαλαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά το ρυθμό τους, κυριαρχώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αντίθετα, οι διεθνείς μας δεν είχαν τις δυνάμεις να αντιδράσουν και ακόμα και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ δεν μπόρεσαν να δώσουν το γρήγορο ρυθμό που θα έπρεπε στον αγώνα.

Η πολύ καλή άμυνα των Ιταλών φάνηκε απροσπέλαστη για τους παίκτες μας που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω, αφού είχαν μόνο 1 επιτυχημένη προσπάθεια στις 11.

Και αμυντικά όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα, αφού οι Ιταλοί επιθετικοί έκαναν ότι ήθελαν σκοράροντας με χαρακτηριστική ευκολία.

Τα εφτάλεπτα του αγώνα ήταν: 1-2, 1-3, 0-1, 0-1. Τα δυο γκολ για την Εθνική μας πέτυχαν ο Αφρουδάκης και ο Παπαναστασίου, ενώ αγωνίστηκαν ακόμα: Βολυτράκης, Μαυρωτάς, Καϊάφας, Λούδης, Λοράντος, Καλακόνας, Θωμάκος Μάζης.

Σήμερα η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Ρωσία. Εξάλλου η Εθνική γυναικών επιβλήθηκε άνετα χτες της Τσεχίας με 12-2.

  • Σε άλλους χτεσινούς αγώνες πόλο της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ανδρες: Ρωσία - Βουλγαρία 13-4 (1-1, 5-1, 4-0, 3-2). Γυναίκες: Γερμανία - Γιουγκοσλαβία 8-5 (2-3, 2-0, 1-1, 3-1), Ρωσία - Πορτογαλία 16-5 (2-0, 5-2, 6-0, 3-3), Ουγγαρία - Γαλλία 13-2 (4-0, 4-1, 2-1, 3-0).

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Κοντά στο μετάλλιο η Θαλασσινίδου

Με τον καλύτερο τρόπο για την ελληνική πλευρά άνοιξε η αυλαία του 23ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Η πρωταθλήτριά μας στη συγχρονισμένη κολύμβηση Χριστίνα Θαλασσινίδου, που ρίχτηκε πρώτη από ελληνικής πλευράς στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χτες το πρωί βρίσκεται πολύ κοντά στο μετάλλιο.

Η Θαλασσινίδου κατέχει την τέταρτη θέση της γενικής βαθμολογίας στο σόλο μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού μέρους του αγωνίσματος και θα αγωνιστεί την Παρασκευή το πρωί στο ελεύθερο πρόγραμμα, με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Στο τεχνικό μέρος η πρωταθλήτριά μας συγκέντρωσε 32.558 βαθμούς, ενώ στην πρώτη θέση του αγωνίσματος βρίσκεται η Ρωσίδα Ολγα Σεντάκοβα με 34.230 και ακολουθεί η Γαλλίδα Βιρζίλ Ντιέ με 33.558 και η Ιταλίδα Τζιοβάνα Μπουρλάντο με 32.830.

Η Θαλασσινίδου έχει κατακτήσει μέχρι τώρα τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα το χρυσό το 1989 (όταν αγωνιζόταν με την ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης), το ασημένιο το 1991 και το χάλκινο το 1995. Ετσι, αν καταφέρει να ανεβεί στο βάθρο και στη Σεβίλλη, θα κατακτήσει το τέταρτο προσωπικό της μετάλλιο και το τρίτο με τα ελληνικά χρώματα.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, η Θαλασσινίδου, φανερά λυπημένη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο, με τον οποίο τη βαθμολόγησαν οι κριτές, θεωρώντας ότι αδικήθηκε, όπως είχε γίνει και πριν δύο χρόνια στη Βιέννη.

Η πρωταθλήτριά μας τόνισε ότι στόχος της στο ελεύθερο πρόγραμμα, το οποίο θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής είναι να παραμείνει στην πρώτη τετράδα, έτσι ώστε να αγωνιστεί το ίδιο βράδυ στον τελικό με τις τρεις καλύτερες της κατάταξης.

Ας σημειωθεί ότι ο τελικός αρχίζει από μηδενική βάση, με αποτέλεσμα και οι τέσσερις αθλήτριες να έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Η Θαλασσινίδου έχει κατακτήσει μέχρι τώρα τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα το χρυσό το 1989 (όταν αγωνιζόταν με την ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης), το ασημένιο το 1991 και το χάλκινο το 1995. Ετσι, αν καταφέρει να ανεβεί στο βάθρο και στη Σεβίλλη, θα κατακτήσει το τέταρτο προσωπικό της μετάλλιο και το τρίτο με τα ελληνικά χρώματα.

Ανοργανωσιά στη Σεβίλλη

Μόνο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δε θυμίζει η οργάνωση που υπάρχει στη Σεβίλλη, αφού οι Ισπανοί υπεύθυνοι μάλλον πήραν ελαφρά τη καρδία το καθήκον που είχαν ώστε να βγάλουν σε πέρας μια τόσο σπουδαία διοργάνωση.

Πλήρης ανοργανωσιά σε όλους τους τομείς είναι αυτό που συναντάνε οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αλλά και οι φίλαθλοι από την πρώτη στιγμή που πατάνε το πόδι τους στην ισπανική πόλη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε τα περίφημα "σταρτ λιστ" που περιλαμβάνουν τις συμμετοχές σε κάθε αγώνισμα, ενώ για να το προμηθευτεί κάποιος ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να πάει στο υποτυπώδες γραφείο Τύπου και να το τυπώσουν εκείνη τη στιγμή.

Μάλιστα μόλις την Τρίτη τοποθετήθηκαν κάγκελα γύρω από την πισίνα που θα διεξαχθούν οι αγώνες πόλο, όπου η πρεμιέρα των αγώνων έγινε χτες, ενώ η κερκίδα Τύπου μάλλον δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που υποδηλώνει...

Και ενώ ισχύουν όλα αυτά, το παράξενο της ιστορίας είναι ότι οι Σεβιλλιάνοι θεωρούν τη διοργάνωση σαν πρώτες εξετάσεις για την υποψηφιότητα που θέλουν να βάλουν στη διεκδίκηση... των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008!!!

ΒΟΛΕΪ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
Ελπίδες για μετάλλιο

Στη μάχη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τεχεράνη ρίχνεται σήμερα η Εθνική ομάδα βόλεϊ των παίδων, όπου στις 21.30 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζει τον Αγιο Δομήνικο.

Στόχος της ελληνικής ομάδας, που υπενθυμίζεται ότι είναι δευτεραθλήτρια Ευρώπης, είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Στόχος εφικτός, αλλά όχι εύκολος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εθνική μας είναι η ελλιπής προετοιμασία μόλις 15 ημερών.

"Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και πιστεύω ότι σε κάθε παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι", τόνισε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ν. Νεόφυτος.

Θα ακολουθήσει την Παρασκευή ο αγώνας με τη Βενεζουέλα (8.30 ώρα Ελλάδας) και το Σάββατο, το ντέρμπι του ομίλου με την Ιταλία (15.30 ώρα Ελλάδας). Να σημειωθεί, ότι από την Ιταλία είχαμε χάσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 3 - 2.

Ο Νίκος Νεόφυτος έχει στη διάθεσή του τους εξής βολεϊμπολίστες: Καλαϊτσίδης (Αρης Νίκαιας), Μπέλος (Μίλωνας), Βαρδής (Νέα Πέραμος), Ουτζής, Μηνούδης (Ολυμπιακός), Τοπαλίδης, Θεοχαρίδης, Πέτρογλου (Ορεστιάδα), Τερζής, Καρυπίδης (Ηρακλής), Χατζηπροδρόμου (ΑΕΚ) και Ζλατιλίδης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΟΛΟ
Στα... μαλακά ΝΟΒ, Ολυμπιακός

Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός ήταν οι τυχεροί της κλήρωσης των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στη Σεβίλλη.

Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών η Βουλιαγμένη και στο Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός πέρασαν χωρίς αγώνα στον επόμενο γύρο.

Αντίθετα Χίος και Χαλκίδα θα πρέπει να περιμένουν προκειμένου να μάθουν τους αντιπάλους του, αφού η ΛΕΝ αποφάσισε να μη διεξάγει την κλήρωση για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας, αφού δεν είχαν βρεθεί ακόμα οι 4 ομάδες που θα αναλάμβαναν τη διοργάνωση των ομίλων της πρώτης φάσης. Πάντως το σίγουρο είναι ότι ο ένας όμιλος θα διεξαχθεί στη Χίο το Νοέμβρη, μετά από σχετική πρωτοβουλία της ελληνικής ομάδας.

Στις γυναίκες η Βουλιαγμένη ήταν η μόνη ελληνική ομάδα που έμαθε τις αντιπάλους της, αφού στα πλαίσια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Βρότσκι (Σλοβ.), Ζέντες (Ουγ.), Πίλσεν (Τσεχ.) Οντέσε (Δαν.) και την πρωταθλήτρια Γιουγκοσλαβίας.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
Πέρασε ο Μπίμης

Ο πρωταθλητής μας των καταδύσεων, Θωμάς Μπίμης, προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος από βατήρα ενός μέτρου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Σεβίλλη της Ισπανίας, αφού στον πρώτο γύρο κατετάγη 11ος με 289.95 βαθμούς.

Αντίθετα, ο Συρανίδης αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αφού πήρε τη 15η θέση με 253.08 βαθμούς.

Την πρώτη θέση στα προκριματικά και φυσικά το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση πήρε ο Γερμανός Αντρέας Βελς με 342.21 βαθμούς και ακολούθησαν οι Ισπανοί Ραφαέλ Αλβάρεζ (323.10) και Χοσέ Λουίζ Ιντάλγκο (321.90).

Μίχαλος: "Ξεχάστε το ματς"

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού προπονητή Τάκης Μίχαλος επισήμανε την αναγκαιότητα να ξεχαστεί το χτεσινό παιχνίδι όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

"Είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για μας αρχίζει σήμερα με το παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία. Χάσαμε ένα σημαντικό κύκλο προετοιμασίας το καλοκαίρι και πιστεύω ότι αυτό στάθηκε μοιραίο. Τα 7 γκολ που δεχτήκαμε στην άμυνα μαρτυρούν ότι εάν είχαμε καλύτερα επιθετικά ποσοστά θα ήμασταν μέσα στο παιχνίδι παρά την κακή εμφάνιση", επισήμανε ο Τάκης Μίχαλος.

Από πλευράς παικτών ο τερματοφύλακας της Εθνικής Μάκης Βολτυράκης τόνισε: "Αλλοι είναι υπεύθυνοι για να αναζητήσουν τα αίτια. Αλλοι πρέπει να κάνουν τη δουλιά τους. Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για την εμφάνιση".

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο αγώνας πόλο της Εθνικής μας με τη Ρωσία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς στο σημερινό πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: Υδατοσφαίριση: Ελλάδα - Ρωσία (Α), Ελλάδα - Ουγγαρία. Συγχρονισμένη Κολύμβηση: Ντουέτο (τεχνικό). Καταδύσεις: 1μ ημιτελικά - τελικά (Α), 10μ ημιτελικά - τελικά (Γ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ