ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μάχη σε δύο μέτωπα

Ο ΟΦΗ κατεβαίνει σήμερα στο Καραϊσκάκη, αλλά θα συνεχίσει τη μάχη στο Εφετείο

Η κόντρα ΕΠΑΕ - ΟΦΗ συνεχίζεται, αλλά ο αγώνας των Κρητικών με τον Ηρακλή θα γίνει κανονικά σήμερα το μεσημέρι στο στάδιο Καραϊσκάκη (15.15, SUPERSPORT). Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βαρούχα θα στείλει τους παίχτες στ' αποδυτήρια και τους παράγοντες της διοργανώτριας και των "ασπρόμαυρων" να ετοιμαστούν για τη δίκη της Τρίτης.

Χτες το πρωί η νομική υπηρεσία της ΕΠΑΕ υπέβαλε στον πρόεδρο Εφετών, Κ. Βαλβαντώνη, αίτημα ανάκλησης της απόφασης που εξέδωσε η υπηρεσία του, λόγω αναρμοδιότητας. Ο δικαστής δεν το δέχτηκε και έτσι η αρχική απόφαση υφίσταται, ενώ η ουσία της υπόθεσης θα εξεταστεί ως είχε προγραμματιστεί την Τρίτη. Πάντως ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η επαγγελματική ένωση φερόταν αποφασισμένη να υποστηρίξει την άποψή της με υπόμνημα.

Παρά την απόρριψη του αιτήματός της η ΕΠΑΕ, επέμεινε στην εφαρμογή της απόφασής της. Ετσι, με βάση την ετυμηγορία του Εφετείου τα μέλη του ΔΣ της κινδυνεύουν μ' ένα χρόνο φυλάκιση! Από την πλευρά του ο ΟΦΗ θα παρουσιαστεί στο Καραϊσκάκη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι παράγοντές του είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στο τέλος.

Σ' ανακοίνωση που εξέδωσαν εξηγούν ότι ως ένδειξη σεβασμού στους νόμους και τους κανονισμούς θα παραταχθούν απέναντι στον Ηρακλή. Διατηρούν όμως το δικαίωμα να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Σκοπός τους η "δικαίωση τόσο για τις αγωνιστικές όσο και για τις ηθικές, οικονομικές βλάβες τις οποίες υφίστανται η ΠΑΕ, οι μέτοχοι και οι παίχτες". Επίσης ζητάει από την ΕΠΟ να ενημερώσει τη ΦΙΦΑ "για την εκ μέρους της ΕΠΑΕ μη τήρηση διατάξεων του καταστατικού σ' ότ,ι αφορά τησυγκρότηση και λειτουργία των δικαιοδοτικών οργάνων".

ΠΑΟ

Με ηθικό ακμαιότατον μετά την αίσια κατάληξη του θέματος Γ. Χ. Γεωργιάδη, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα τον Αθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο τεχνικός ηγέτης των πρασίνων Βασίλης Δανιήλ, που αναφέρθηκε χτες στο ματς με τους "λόρδους", ζήτησε από τους παίκτες του να πάρουν στα σοβαρά τη συνάντηση: "Το γεγονός ότι ο Αθηναϊκός δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα δε σημαίνει τίποτα. Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε και στο χέρι μας είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και να πετύχουμε την 6η συνεχόμενη επιτυχία μας".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Καβαλιώτης τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την 11άδα που είχε με τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη. Επιθετικό δίδυμο θα είναι και πάλι οι Βαζέχα - Στράντλι.

ΒΟΛΕΪ
Μονομαχίες κορυφής

Σήμερα Ορεστιάδα - ΠΑΟ και μεθαύριο Ολυμπιακός - Αρης

Μεγάλες συγκινήσεις υπόσχεται η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών. Νωρίς νωρίς διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε δύο παιχνίδια οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου. Σήμερα στην Ορεστιάδα η δευτεραθλήτρια της περσινής περιόδου υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (7μμ) και τη Δευτέρα στη Γλυφάδα ο κυπελλούχος Ολυμπιακός τον πρωταθλητή Αρη.

Στο σημερινό ντέρμπι στην ακριτική πόλη οι γηπεδούχοι εμφανίζονται σαν το φαβορί για τη νίκη, όχι μόνο λόγω της καλής παράδοσης που έχουν απέναντι στους "πράσινους". Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετά προβλήματα για τη σύνθεσή τους με αποτέλεσμα ο νέος προπονητής τους, Μ. Τριανταφυλλίδης, να σκέφτεται να φορέσει πάλι τη φανέλα του και να αγωνιστεί... Αλλωστε το δελτίο του υπάρχει πάντα.

Περισσότερο αμφίρροπη εμφανίζεται η αναμέτρηση της Δευτέρας, καθώς ο φιλοξενούμενος Αρης είναι πιο μονταρισμένος από τον γηπεδούχο Ολυμπιακό. Βέβαια οι "ερυθρόλευκοι" είναι με ανεβασμένο ηθικό μετά τη νίκη τους στο Κατσάνειο επί του Ηρακλή. Επιπλέον θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την καθαρή ήττα τους στο Σούπερ - Καπ με 0-3. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 4.45 μμ και θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από την ΕΤ-1 στις 5.45μμ.

Σήμερα εξάλλου θα γίνουν τα εξής παιχνίδια: Ηρακλής - ΠΑΟΚ (7μμ), ΑΕΚ - Εθνικός Αλεξ. (6μμ), Φιλία - Κομοτηνή (7.30μμ), Κτησιφών - Πανελλήνιος (6.30μμ)

Πρεμιέρα στις γυναίκες

Χωρίς μεγάλο παιχνίδι ανοίγει σήμερα η αυλαία του πρωταθλήματος της Α1 των γυναικών. Σήμερα παίζουν: Νίκη Αλεξ. - Ηλιούπολη (5.30μμ), Ιωνικός ΝΦ - Λάρισα (7.30μμ), ΠΑΟ - Παπάγου (6μμ). Ενώ αύριο παίζουν: Φιλαθλητικός - Κοζάνη (1μμ), Αρης - Βριλήσσια (12.00) και Αγ. Σώστης - Ολυμπιακός (2μμ).

Με αμυντικούς προσανατολισμούς ο Ολυμπιακός

Οι "ερυθρόλευκοι" του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να μην έχουν στο πλευρό τους την παρουσία του κόσμου τους, όμως κατά τον τεχνικό αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό: "Σίγουρα θέλαμε την παρουσία οπαδών μας. Ομως για να αποφευχθούν τα έκτροπα καλύτερα έτσι. Στόχος μας είναι να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας". Ο Ντούσκο παραδέχεται τη δύναμη του "Δικεφάλου": "Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων. Μάλιστα στην Τούμπα είναι ακόμη πιο ισχυρός".

Στον αγωνιστικό τομέα μετά την αποπομπή του "αντάρτη" Αλέκου Ράντου ο 17χρονος νεαρός Λουίτζι Τζενάμο θα είναι αναπληρωματικός του Τοχούρογλου. Από μικρός στα... βάσανα. Η πιθανότερη σύνθεση των Πειραιωτών; Τερματοφύλακας ο Τοχούρογλου. Στην άμυνα Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Πουρσανίδης. Στα χαφ Πασσαλής, Σαμπανάτζοβιτς (σε ανασταλτικό ρόλο), Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς. Επιθετικό δίδυμο θα είναι και πάλι Ιβιτς και Οφορίκουε.

Αναφορικά με το θέμα Ράντου, ο παίκτης θα πρέπει να θεωρείται πλέον παρελθόν. Χτες η ΠΑΕ δήλωσε τον ερασιτέχνη τερματοφύλακα Δημητρόπουλο (με το νούμερο 30) στην ΕΠΟ, συνεπώς και στην ΟΥΕΦΑ, κάτι που σημαίνει ότι ο 31χρονος Κατερινιώτης είναι πλέον "ξένο σώμα" για την ομάδα.

ΑΕΚ
Τους θέλει όλους

Ο Ντουμιτρίου συμφωνεί με την επιστροφή Μανωλά και Τσάρτα

Ο Βασίλης Τσάρτας ήταν χτες το... κυρίαρχο πρόσωπο στη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ΑΕΚ, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου. Ο Ρουμάνος τεχνικός που δε θεωρεί καμία ερώτηση... ταμπού, όταν του ζητήθηκε αν θέλει το διεθνή μέσο στην ομάδα είπε: "Προσωπικά δεν έχω δει τον Τσάρτα να παίζει. Εχω μάθει ότι είναι παίκτης αξίας. Λοιπόν πιος προπονητής δε θα ήθελε μια τέτοια μονάδα στην ομάδα του; Μακάρι να επιστρέψει στην ΑΕΚ".

"Ποταμός" ο Ντουμιτρίου μίλησε για όλους και για όλα. Αρχή με τη "σημαία" Στέλιο Μανωλά, αφού η πιθανολογούμενη επιστροφή του στην αγωνιστική δράση είναι πλέον ορατή. Ο Ντούντου τόνισε: "Κατ' αρχήν δε γνωρίζω το πρόβλημα που είχε ο παίκτης. Είχα ζητήσει μια επαφή μαζί του όταν ήρθα όμως δεν το κατάφερα. Τώρα έχω πλέον και πάλι την περιέργεια να δω σε τι κατάσταση είναι. Είναι ένας παίκτης - σύμβολο και δεν έχω καμία αντίρρηση, αν μπορεί και θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Πάντως και αν δεν επιστρέψει στην ενεργό δράση μπορεί άνετα να προσφέρει από κάποιο άλλο πόστο. Αξίζει στην ιστορία του". Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων Κασάπη, Κωστένογλου και Κοπιτσή είπε: "Δείχνει τη θέληση των παικτών να συνεχίσουν σε μια σοβαρή ομάδα. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι παραμένει ο κορμός, το υλικό που δουλέψαμε από την αρχή".

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Η μάχη της Βέροιας

Η μάχη της Βέροιας, όπου η ΓΕ αντιμετωπίζει τον συμπολίτη της Φίλιππο ,συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σημερινή 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάντμπολ στην Α1 ανδρών. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κλειστό της Βέροιας και θα αρχίσει στις 19.00.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι: Δούκας - Αθηναϊκός (Ζηρίνειο 18.30), Σχ. Ξυνή - Ιωνικός Ν. Φ. (Μενίδι 18.00), Βριλήσσια - Τρίτων Θ. (Χαλάνδρι 18.00), Αρχέλαος - Κιλκίς (Κατερίνη 17.00).

Στον χτεσινό αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής, ο Πανελλήνιος νίκησε άνετα τον Πανιώνιο με 25-19.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ