ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπνέει νέους αγώνες

Συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν εργαζόμενους και νεολαία σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και την πορεία της Δευτέρας στην αμερικανική πρεσβεία

Οσο και αν προσπαθούν να το σβήσουν από τη μνήμη του λαού, το Πολυτεχνείο ζει και εμπνέει για νέους αγώνες, για την εκπλήρωση των οραμάτων και των ιδανικών του, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής στις τριήμερες εκδηλώσεις η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Ταυτόχρονα, καλεί όλους τους οικοδόμους στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και στην πορεία στο Πολυτεχνείο για την κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των αγωνιστών.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και Πειραιά καλούν σε συνέχιση και ένταση των αγώνων για την εκπλήρωση των ιδανικών και των οραμάτων του Πολυτεχνείου. Τονίζουν συγκεκριμένα: "Τα χρόνια που πέρασαν από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, η εργατική τάξη της χώρας μας, ο λαός μας γενικότερα δεν περιορίστηκε στη μνήμη του ξεσηκωμού της 17ης Νοέμβρη του 1973. Αντίθετα, τα χρόνια αυτά έκανε κάθε προσπάθεια να συνεχίσει τον αγώνα για να δικαιωθούν τα οράματα του ξεσηκωμού. Το μήνυμα του αγώνα του Πολυτεχνείου συντρόφευε τους αγώνες μας, για δημοκρατικά δικαιώματα, για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων, για συνδικαλιστικές και εργασιακές ελευθερίες, για εθνική ανεξαρτησία κλπ. Δεν είναι λίγες οι κατακτήσεις, αποτέλεσμα της πάλης μας. Ομως, οι βαθύτεροι στόχοι και τα οράματα του ξεσηκωμού έχουν μείνει ανεκπλήρωτα. Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή, για να γίνει αυτός ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, παραμένει επίκαιρος. Τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου, "Εξω οι βάσεις", "Εξω από το ΝΑΤΟ", "Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" συντροφεύουν και σήμερα τους αγώνες μας".

Ενότητα και αγώνας

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα στις 11 το πρωί. Στο κάλεσμά της, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι "η ενότητα και ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού μας, αυτή η ίδια στάση ζωής που ενέπνευσε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, σηματοδοτούν την πορεία, που, αταλάντευτα, στοχεύουμε να ακολουθούμε και σήμερα".

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τα μέλη της στην προσυγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος τη Δευτέρα στις 3 μμ. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους τους εργαζομένους σε συστράτευση και κοινή πορεία για την πραγματοποίηση των στόχων της, καθώς και ενεργή συμμετοχή στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Επίσης, στο κάλεσμά της τονίζει ότι και "ο φετινός γιορτασμός βρίσκει ξανά την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους με αιτήματα που απαιτούν σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στο χώρο μας".

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, με απόφασή του, καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις και την πορεία.

Τη συμμετοχή τους στον τριήμερο γιορτασμό και στην παλλαϊκή αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία δηλώνουν με απόφαση ΓΣ ο Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικού και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΣΔΟ Αθήνας. Ανυπότακτος αγώνας

Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών καλεί τα μέλη της και κάθε εκπαιδευτικό να πάρουν μέρος στη διαδήλωση ενάντια "στους Αμερικανούς και τη χούντα που τη στήριξαν", σημειώνοντας: "Τα συνθήματα "Ψωμί - παιδεία - ελευθερία" για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι ήρωες του Πολυτεχνείου εξακολουθούν να είναι τα αιτήματα του ελληνικού λαού".

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθήνας, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι "24 χρόνια μετά, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουν κάθε χρόνοι οι συντηρητικές δυνάμεις για να διαστρεβλώσουν και να κρύψουν το χαρακτήρα και το μήνυμά του, ξαναγράφοντας την ιστορία όπως τους συμφέρει, ο Νοέμβρης του '73 εξακολουθεί να συγκινεί, να προβληματίζει και να εμπνέει μεγάλα τμήματα της νέας γενιάς και των εργαζομένων. Σήμερα, που οι σειρήνες της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού και της ιδιώτευσης μάς καλούν σε μια άνευ όρων παράδοση, το Πολυτεχνείο του ανυπότακτου αγώνα μάς καλεί στη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου".

Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα

Με την αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στο αμερικανικό προξενείο θα κορυφωθούν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 24 χρόνων από την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του '73. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ οργανώνονται 4 προσυγκεντρώσεις από το λαό, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές.

Στις 4 το απόγευμα θα γίνουν προσυγκεντρώσεις στο "Σιντριβάνι", για τους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και στο Βαρδάρη για τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών.

Με δική τους προσυγκέντρωση στην Πλατεία Χημείου στις 3.30 το μεσημέρι θα συμμετέχουν στην πορεία οι φοιτητές της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Οι φοιτητές στηρίζουν την επιτροπή φορέων που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΦΕΑ και καλούν τους συναδέλφους τους να δώσουν δυναμικό "παρών" στις εκδηλώσεις για την 24η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τέλος, στις 4.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης θα ξεκινήσει η προσυγκέντρωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Αύριο Κυριακή, θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι φορείς χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της Επιτροπής Φορέων για το φετινό αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου. ΗΟμοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις, σημειώνοντας ότι τιμά μαζί με όλο το λαό την επέτειο του Πολυτεχνείου που αποτελεί ιστορικό παράδειγμα αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου χαιρετίζουν με μηνύματά τους οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου,σημειώνοντας ότι "μας δίδαξαν έμπρακτα, να ενεργούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο και να θεωρούμε ότι το ιδανικό δεν είναι ανέφικτο".

Στην Πάτρα

Η Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, την ΠΕΑΕΑ και το Δήμο Πάτρας πραγματοποιεί την κεντρική εκδήλωση για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Εκπρόσωπος του δήμου, εκπρόσωπος εργατικών σωματείων και εκπρόσωπος του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πάτρας, ενώ θα διαβαστούν ψηφίσματα φοιτητικών συλλόγων και μαζικών φορέων της πόλης.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ καλούν τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος σε προσυγκέντρωση τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία των Ψηλών Αλωνιών.

Στη Χαλκίδα

Με σύνθημα "Συνεχίζουμε ανυπότακτοι στο δρόμο που χάραξε το Πολυτεχνείο", η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας καλούν μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, ανέργους και όλο το λαό να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τη δευτέρα, στις 6 μ.μ., στα Φανάρια της Νεάπολης στη Χαλκίδα και στη συνέχεια στην πορεία που θα γίνει για το γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στο μεταξύ, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας ΤΕΙ Χαλκίδας, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τις σπουδαστικές παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΕΑΑΚ που με πρόσχημα το χάσιμο μαθημάτων αρνήθηκαν την πραγματοποίηση ΓΣ που θα αποφάσιζε τη συμμετοχή των σπουδαστών στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Οι ΠΚΣ καλούν τους σπουδαστές, μαθητές και εργαζόμενους να δώσουν μαχητικό "παρών" στην πορεία για το Πολυτεχνείο που θα γίνει στη Χαλκίδα.

Στο Βόλο

Σε αγωνιστικό, ενωτικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου καλεί τη νεολαία και το λαό της Μαγνησίας η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του νομού, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις. Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολιτικών Μηχανικών, Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, η Ενωση Μηχανοσιδηρουργών, ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Ιωλκού, τα 5μελή συμβούλια 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ, η Επιτροπή Ειρήνης και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".

Σήμερα και αύριο διοργανώνονται εκδηλώσεις στο "Φοιτητικό Στέκι", ενώ τη Δευτέρα στις 5.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίου.

Στα Τρίκαλα

Ενωτικός και αγωνιστικός θα είναι ο γιορτασμός για το Πολυτεχνείο και στα Τρίκαλα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει Συντονιστική Επιτροπή Φορέων, στην οποία συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Τρικάλων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων "Η ΑΝΟΙΞΗ", το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, τα παραρτήματα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ, της ΠΕΑΤΑΘ και της ΕΕΔΥΕ και το σωματείο μικροπωλητών.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μπάμπης Αργυρίου,πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων και θα χαιρετίσουν ο νομάρχης, ο δήμαρχος Τρικάλων και εκπρόσωποι των πολιτικών νεολαίων. Στη διακήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων αναφέρεται ότι "τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τους τιμημένους νεκρούς ήρωες αγωνιστές του, καλούμε τους πολίτες των Τρικάλων, τους εργάτες, τους αγρότες, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους μικρομεσαίους βιοτέχνες και επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους διανοούμενους να πορευτούμε όλοι μαζί στους δρόμους του Νοέμβρη. Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε την καταστροφική πορεία που άλλοι χάραξαν για το λαό μας".

Στην Καλαμάτα

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας (παράρτημα ΕΕΔΥΕ), η "Νεανική Δράση Μεσσηνίας για την Ειρήνη", η ΠΕΑΕΑ Καλαμάτας, η ΠΕΑΤΑΘ, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και το Συνδικάτο Ιδιωτικού Τομέα καλούν στη συγκέντρωση και πορεία τη Δευτέρα στις 6 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Καλεί τους νέους να δώσουν τη δική τους απάντηση

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στο Μακεδονικό Πανεπιστήμιο

Μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της ΚΝΕ για τα 24χρονα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Απόδειξη ότι το σύνθημα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και εμπνέει τους νέους για να δώσουν τις δικές τους μάχες στις επάλξεις του αγώνα, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας παιδείας, στην κατάργηση των κατακτήσεων των εργαζομένων, για την απελευθέρωση των λαών από τους διάφορους "προστάτες". Ο Νίκος Χριστάνης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφερόμενος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση στα μηνύματα του Πολυτεχνείου, τόνισε μεταξύ άλλων: "Οι ανησυχίες, οι αγώνες του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. 24 χρόνια μετά δεχόμαστε μια ανελέητη επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Πατώντας στην υποβάθμιση που έχουν καταδικάσει ΑΕΙ και ΤΕΙ με την πολιτική τους, με το νέο νόμο του Αρσένη, που το βάφτισαν "μεταρρύθμιση", προχωρούν σε νέα συμβατικά προγράμματα σπουδών στα προγράμματα σπουδών επιλογής, για να ξεμπερδέψουν και με αυτό το μορφωτικό υπόβαθρο που έχει σήμερα το πανεπιστήμιο, να γίνει η περιβόητη προσαρμογή στις ανάγκες της αγοράς. Εγιναν πιο θερμοί οι δεσμοί της εξάρτησης με τις ΗΠΑ, τότε ήταν το "στρατηγέ μου" ο στρατός σας, τώρα είναι "Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ" του κ. Σημίτη. Αυτοί που ώθησαν στην επιβολή του Αττίλα σήμερα ολοκληρώνουν το έργο με τη διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου".

"Καλείται λοιπόν η δική μας γενιά να δώσει τη δική της απάντηση. Θα αποδεχτούμε το μοντέλο του απασχολήσιμου, που γυρνάει από ίδρυμα σε ίδρυμα για μια ψευτοκατάρτιση; Θα δεχτούμε να γίνουμε το φτηνό επιστημονικό δυναμικό που θα συμβάλει στην πιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου από τις τσέπες των εργαζομένων δηλαδή των γονιών μας;".

Καταλήγοντας ο Ν. Χριστάνης τόνισε πως "το Πολυτεχνείο επιβεβαίωσε την ακλόνητη πίστη των κομμουνιστών ότι τη χούντα θα την ανατρέψει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, έτσι λοιπόν τους νόμους θα τους ανατρέψει η συμμαχία των φοιτητών, των μαθητών, των εργατών, των αγροτών, που θα σφυρηλατήσουν το δικό τους μέτωπο".

Το πανεπιστήμιο "σείστηκε" όταν οι νέοι κομμουνιστές ένωσαν τις φωνές τους τραγουδώντας το "Ακορντεόν", "Πότε θα κάνει ξαστεριά", την "Παράγκα", "Το εμβατήριο", όταν σήκωσαν και ανέμισαν ψηλά το τιμημένο κόκκινο λάβαρο, ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις της νύχτας που πνίγηκε στο αίμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Των νέων που δε δίστασαν να προτάξουν τα στήθια τους για να απαλλαγεί η χώρα από την τυραννία της χούντας των πραξικοπηματιών και των ΗΠΑ.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ για τα 24 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα:

- Στη Νέα Ιωνία η ΚΟΒ του ΚΚΕ και η ΟΒ της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου σήμερα", που θα γίνει στο πρώην Δημαρχείο (λεωφ. Ηρακλείου 268, 3ος όροφος), στις 6.30 μ.μ.

- Ο Τομέας των Νυχτερινών Σχολείων και ο Τομέας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στα γραφεία της ΚΟ Αθήνας, στις 8 μ.μ.

- Στην Πετρούπολη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στις 6 μ.μ.

- Στο Αιγάλεω, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", στις 6.30 μ.μ.

- Στην Αγ. Βαρβάρα, στα γραφεία της ΟΓΕ, στις 7 μ.μ.

- Στο Λαύριο στις 6.30 μμ στα γραφεία του Κόμματος.

- Στο Μενίδι, στις 6.30 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Κόκκινου Μύλου.

- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟ Εβρου.

- Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στις 6 μ.μ.

- Οι Οργανώσεις Χαλκίδας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Πολυτεχνείο 1973 - 1997", στις 7 μμ, στα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ.

- Οι Οργανώσεις Λαμίας της ΚΝΕ, στις 6 μμ, στα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ.

  • Αύριο:

- Η Νομαρχιακή Οργάνωση Καβάλας της ΚΝΕ, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Καβάλας.

- Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ., στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου. Θα μιλήσει ο Δ. Βρύσαλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στον Κένταυρο Ξάνθης, στις 7 μ.μ.

- Στις Σέρρες, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού.

- Στο Βόλο, στις 5 το απόγευμα, στα γραφεία του ΚΚΕ.

- Στα Τρίκαλα, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ.

  • Τη Δευτέρα

- Στη Λάρισα, στις 4.00 μ.μ. στα γραφεία του Κόμματος. Στη συνέχεια οι οργανώσεις θα συμμετάσχουν στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Εκδηλώσεις συλλόγων

Ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Πάτρας, τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιεί εκδήλωση - πολυθέαμα αύριο, Κυριακή στις 7 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα στο "Σπίτι Πολιτισμού" (Φωκαίας 26).

  • Η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και το Συντονιστικό Σωματείων Θριασίου Πεδίου διοργανώνουν εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, την Κυριακή στις 6.30 μμ, στο Δημαρχείο Ελευσίνας.
Ο ΣΦΕΑ καταγγέλλει τα ΜΜΕ

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ), που συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή για το γιορτασμό της 24ης επετείου από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο το 1973, με έγγραφό του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καταγγέλλει ως απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό τον τρόπο παρουσίασης της συνέντευξης της Συντονιστικής, που δόθηκε στα ΜΜΕ στις 12 Νοέμβρη, από ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως ΝΕΤ, ΑΝΤ-1, MEGA κ.ά.

Καταγγέλλει συγκεκριμένα ο ΣΦΕΑ: "Στη διάρκεια της συνέντευξης γνωστοποιήθηκε και διανεμήθηκε η διακήρυξη της Επιτροπής, στην οποία περιλαμβάνεται και έκκληση προς τα ΜΜΕ για σωστή και αντικειμενική ενημέρωση. Αυτή η διακήρυξη, κεντρική είδηση της συνέντευξης, αποσιωπήθηκε και αντί αυτής προβλήθηκαν ως είδηση της συνέντευξης άλλες τηλεοπτικές λήψεις από το αρχείο των σταθμών, από το χώρο του Πολυτεχνείου, μεταδίδοντας στους τηλεθεατές ένα αρνητικό κλίμα για την επέτειο".

Ο ΣΦΕΑ θεωρεί επιβεβλημένο "για την αποκατάσταση της δημοκρατικής πληροφόρησης, να μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς η διακήρυξη της Επιτροπής" και "να επιβληθούν οι κυρώσεις, που προβλέπονται από το νόμο, για το σεβασμό των αρχών και κανόνων δεοντολογίας".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ