Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπνέει νέους αγώνες

Συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν εργαζόμενους και νεολαία σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και την πορεία της Δευτέρας στην αμερικανική πρεσβεία

Οσο και αν προσπαθούν να το σβήσουν από τη μνήμη του λαού, το Πολυτεχνείο ζει και εμπνέει για νέους αγώνες, για την εκπλήρωση των οραμάτων και των ιδανικών του, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής στις τριήμερες εκδηλώσεις η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Ταυτόχρονα, καλεί όλους τους οικοδόμους στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και στην πορεία στο Πολυτεχνείο για την κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των αγωνιστών.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και Πειραιά καλούν σε συνέχιση και ένταση των αγώνων για την εκπλήρωση των ιδανικών και των οραμάτων του Πολυτεχνείου. Τονίζουν συγκεκριμένα: "Τα χρόνια που πέρασαν από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, η εργατική τάξη της χώρας μας, ο λαός μας γενικότερα δεν περιορίστηκε στη μνήμη του ξεσηκωμού της 17ης Νοέμβρη του 1973. Αντίθετα, τα χρόνια αυτά έκανε κάθε προσπάθεια να συνεχίσει τον αγώνα για να δικαιωθούν τα οράματα του ξεσηκωμού. Το μήνυμα του αγώνα του Πολυτεχνείου συντρόφευε τους αγώνες μας, για δημοκρατικά δικαιώματα, για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων, για συνδικαλιστικές και εργασιακές ελευθερίες, για εθνική ανεξαρτησία κλπ. Δεν είναι λίγες οι κατακτήσεις, αποτέλεσμα της πάλης μας. Ομως, οι βαθύτεροι στόχοι και τα οράματα του ξεσηκωμού έχουν μείνει ανεκπλήρωτα. Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή, για να γίνει αυτός ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, παραμένει επίκαιρος. Τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου, "Εξω οι βάσεις", "Εξω από το ΝΑΤΟ", "Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" συντροφεύουν και σήμερα τους αγώνες μας".

Ενότητα και αγώνας

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα στις 11 το πρωί. Στο κάλεσμά της, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι "η ενότητα και ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού μας, αυτή η ίδια στάση ζωής που ενέπνευσε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, σηματοδοτούν την πορεία, που, αταλάντευτα, στοχεύουμε να ακολουθούμε και σήμερα".

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τα μέλη της στην προσυγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος τη Δευτέρα στις 3 μμ. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους τους εργαζομένους σε συστράτευση και κοινή πορεία για την πραγματοποίηση των στόχων της, καθώς και ενεργή συμμετοχή στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Επίσης, στο κάλεσμά της τονίζει ότι και "ο φετινός γιορτασμός βρίσκει ξανά την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους με αιτήματα που απαιτούν σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στο χώρο μας".

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, με απόφασή του, καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις και την πορεία.

Τη συμμετοχή τους στον τριήμερο γιορτασμό και στην παλλαϊκή αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία δηλώνουν με απόφαση ΓΣ ο Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικού και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΣΔΟ Αθήνας. Ανυπότακτος αγώνας

Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών καλεί τα μέλη της και κάθε εκπαιδευτικό να πάρουν μέρος στη διαδήλωση ενάντια "στους Αμερικανούς και τη χούντα που τη στήριξαν", σημειώνοντας: "Τα συνθήματα "Ψωμί - παιδεία - ελευθερία" για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι ήρωες του Πολυτεχνείου εξακολουθούν να είναι τα αιτήματα του ελληνικού λαού".

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθήνας, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι "24 χρόνια μετά, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουν κάθε χρόνοι οι συντηρητικές δυνάμεις για να διαστρεβλώσουν και να κρύψουν το χαρακτήρα και το μήνυμά του, ξαναγράφοντας την ιστορία όπως τους συμφέρει, ο Νοέμβρης του '73 εξακολουθεί να συγκινεί, να προβληματίζει και να εμπνέει μεγάλα τμήματα της νέας γενιάς και των εργαζομένων. Σήμερα, που οι σειρήνες της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού και της ιδιώτευσης μάς καλούν σε μια άνευ όρων παράδοση, το Πολυτεχνείο του ανυπότακτου αγώνα μάς καλεί στη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ