Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Μεγάλη συγκέντρωση και μαχητική πορεία

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί διαδήλωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και προειδοποίησαν την κυβέρνηση: "Σήμερα πορεία αύριο απεργία"

Μεγάλη συγκέντρωση και ιδιαίτερα μαχητική πορεία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Οργανωτές της πρωτόγνωρης σε όγκο αυτής κινητοποίησης ήταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, και υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα.

Η συγκέντρωση άρχισε στο "Ιβανώφειο" στις 3.30 μ.μ. με χαιρετισμούς εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, του ΚΚΕ, της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ. Στο χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,εξέφρασε τη συμπαράσταση των εργαζομένων στα δίκαια αιτήματά τους. "Θα νικήσετε, συνέχισε, γιατί έχετε δίκαιο. Μετά τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας μετέφερε το χαιρετισμό του Κόμματος και διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι πάντα το Κόμμα θα στηρίζει τα αιτήματά τους για ελεύθερο δημοκρατικό συνδικαλισμό. Οι δύο παραπάνω ομιλητές καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στη διάρκεια των χαιρετισμών που απηύθυναν ακούγονταν τα συνθήματα: "Είμαστε ενωμένοι κι αποφασισμένοι",Λαός κι Αστυνομία, η δύναμη είναι μία".

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών, Δ. Κυριαζίδης,τόνισε ότι, αν δε δοθεί λύση και συνεχίσει να αδιαφορεί η πολιτεία στα αιτήματά τους, ο αγώνας θα κλιμακωθεί, προαναγγέλλοντας ανάλογες κινητοποιήσεις στα Τρίκαλα και την Αθήνα."Σήμερα πορεία, αύριο απεργία",απαντούσαν οι συγκεντρωμένοι. Λίγο πριν αρχίσει η πορεία τιμήθηκαν με ενός λεπτού σιγή τα θύματα της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Η πορεία

Η πορεία άρχισε στις 5 μ.μ. και οι διαδηλωτές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί κρατώντας δεκάδες πανό και φωνάζοντας συνθήματα διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Πρώτο στη σειρά ήταν το πανό της Ομοσπονδίας και ακολουθούσαν οι Ενώσεις Θεσσαλονίκης, το Λιμενικό Σώμα, η Ενωση Εβρου, το Πυροσβεστικό Σώμα κλπ. Τα πανό έγραφαν: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός","Αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας","Θέλουμε, όμως μπορούμε;",ενώ κυρίαρχα ήταν τα συνθήματα: "Είμαστε κι εμείς λαός, φτάνει πια ο εμπαιγμός","Αρχίζει η νίκη από τη Θεσσαλονίκη","Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε".

Με το ψήφισμα που επέδωσαν οι διαδηλωτές στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης απαιτούν, για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας προς τους λοιπούς δημόσιους λειτουργούς, άμεση ικανοποίηση των χρονιζόντων θεσμικών, εργασιακών και οικονομικών προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ