Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Αντίσταση και αγώνας χωρίς ταλαντεύσεις

Το σχέδιο της προγραμματικής διακήρυξης της παράταξης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Αρ. Αβραμίδης. Προτεραιότητα στα προβλήματα της παιδείας και την ανεργία

"Τα οξυμένα προβλήματα του Δήμου Καλλιθέας και, γενικότερα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θ' αποτελέσουν για μας άξονα πάλης και αγώνα".Αυτό τόνισε - προχτές το απόγευμα σε συνέντευξη τοπικού Τύπου - ο Αρ. Αβραμίδης,πρόεδρος της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας" (ΔΔΕ) Καλλιθέας.

Σκοπός της συνέντευξης ήταν η παρουσίαση του σχεδίου της προγραμματικής διακήρυξης της ΔΔΕ, που θα ολοκληρωθεί στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΔΕ στις 24 Νοέμβρη. Ο Αρ. Αβραμίδης απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες, που διαφωνούν με "την επιφανειακή και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στο δήμο" και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση, με προτάσεις, παρατηρήσεις και απόψεις.

"Οι ραγδαίες και σοβαρές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΔΕ, "είναι αποτέλεσμα συμφωνιών και αποφάσεων που παίρνουν ξένες δυνάμεις για τη χώρα μας. Στο μονόδρομο αυτό που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, με τη λογική της συναίνεσης και του συμβιβασμού, εμείς θα αντιδράσουμε μαχητικά, διεκδικώντας όλα όσα χάσαμε και όσα χρειαζόμαστε.Ομως, πρώτα πρέπει να ενημερώσουμε το λαό της Καλλιθέας, να τον "σφυγμομετρήσουμε", ν' ακούσουμε τα προβλήματά του και να ξεκινήσουμε μαζί τον αγώνα".

Το σχέδιο της προγραμματικής διακήρυξης αναφέρεται αρχικά στο νομοσχέδιο"Ι. Καποδίστριας", το οποίο χαρακτηρίζεται σαν "το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, που αποσκοπεί στη μετατροπή της ΤΑ σε πιστό όργανο εφαρμογής της πολιτικής εξουσίας". Η ΔΔΕ τονίζει πως ο ρόλος της ΤΑ είναι ουσιαστικός μόνο κοντά στη λαϊκή βάση και τα προβλήματά της.

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στην αυθαίρετη αφαίρεση 1 τρισ. δραχμών από τους δήμους τα τελευταία χρόνια. Μια αφαίρεση, που επιβάρυνε την, ήδη, άσχημη οικονομική κατάσταση των δήμων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δήμαρχοι να έχουν μετατραπεί πλέον σε επιχειρηματίες - μάνατζερ.

Η διακήρυξη αναφέρεται και στους ανέργους - υπολογίζεται πως στην Καλλιθέα φτάνουν τις 30.000 και είναι κυρίως νέοι και γυναίκες. "Η ΔΔΕ πιστεύει ότι η ανεργία μπορεί ν' αντιμετωπιστεί μόνο με τη δημιουργία όρων ανάπτυξης της οικονομίας μας, με τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων, με μέτρα προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων", είπε χαρακτηριστικά ο Αρ. Αβραμίδης.

Οσον αφορά την παιδεία, ο πρόεδρος της ΔΔΕ επισήμανε πως στην Καλλιθέα οξύνονται τα χρόνια κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μίλησε για σύγχρονο εξοπλισμό των σχολείων, "ώστε οι επόμενες γενιές να είναι καταρτισμένες, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το αντίθετο".

Ο Αρ. Αβραμίδης, εκτιμώντας το έργο του σημερινού δημάρχου και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, δήλωσε: "Η εκτίμησή μας για το έργο τους είναι αρνητική, αφού ο δήμαρχος υιοθέτησε πιστά την πολιτική της κυβέρνησης. Πρόσθεσε φόρους και τέλη στους δημότες, υποβάθμισε το ρόλο του ΔΣ, έκανε μόνο έργα βιτρίνας. Κι όλα αυτά, με τη στήριξη και των άλλων πολιτικών παρατάξεων". Ο πρόεδρος της ΔΔΕ τελείωσε με μια υπόσχεση ουσίας: "Αν εκλεγούμε, ο λαός της Καλλιθέας και η πόλη μας θα γνωρίσει μια διαφορετική πολιτική. Πιο ανθρώπινη, πιο δημοκρατική"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ