Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΣΦΕΑ καταγγέλλει τα ΜΜΕ

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ), που συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή για το γιορτασμό της 24ης επετείου από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο το 1973, με έγγραφό του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καταγγέλλει ως απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό τον τρόπο παρουσίασης της συνέντευξης της Συντονιστικής, που δόθηκε στα ΜΜΕ στις 12 Νοέμβρη, από ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως ΝΕΤ, ΑΝΤ-1, MEGA κ.ά.

Καταγγέλλει συγκεκριμένα ο ΣΦΕΑ: "Στη διάρκεια της συνέντευξης γνωστοποιήθηκε και διανεμήθηκε η διακήρυξη της Επιτροπής, στην οποία περιλαμβάνεται και έκκληση προς τα ΜΜΕ για σωστή και αντικειμενική ενημέρωση. Αυτή η διακήρυξη, κεντρική είδηση της συνέντευξης, αποσιωπήθηκε και αντί αυτής προβλήθηκαν ως είδηση της συνέντευξης άλλες τηλεοπτικές λήψεις από το αρχείο των σταθμών, από το χώρο του Πολυτεχνείου, μεταδίδοντας στους τηλεθεατές ένα αρνητικό κλίμα για την επέτειο".

Ο ΣΦΕΑ θεωρεί επιβεβλημένο "για την αποκατάσταση της δημοκρατικής πληροφόρησης, να μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς η διακήρυξη της Επιτροπής" και "να επιβληθούν οι κυρώσεις, που προβλέπονται από το νόμο, για το σεβασμό των αρχών και κανόνων δεοντολογίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ