ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο της αγροτιάς
  • Χιλιάδες αγρότες έστειλαν βροντερό μήνυμα: Ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά
  • Εμπρακτη απόδειξη του κοινού αγώνα, αγροτιάς και των άλλων λαϊκών τάξεων, η συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, συνταξιούχων, μαθητών. Εκατοντάδες εκπρόσωποι μαζικών φορέων και ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης

Είπαν και το 'καναν: Οι αγρότες της Θεσσαλίας, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους, άνεργους, επαγγελματοβιοτέχνες και μικρεμπόρους, συνταξιούχους και με τους μαθητές να δίνουν το δικό τους χρώμα, "βούλιαξαν" χτες το κέντρο της Λάρισας. Με ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο - που χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο απ' όσα έγιναν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα - έδωσαν συντριπτική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.Ταυτόχρονα, με τη χτεσινή μεγαλειώδη κινητοποίηση και την απόφαση της σύσκεψης Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα απ' ολόκληρη τη χώρα, για πανελλαδικό συντονισμό της πάλης στις αρχές του ερχόμενου Φλεβάρη, έστειλαν το μήνυμα πως οι "διαφορές" της ελληνικής αγροτιάς με την κυβέρνηση και τ' αφεντικά της των Βρυξελλών, θα λυθούν "στα μπλόκα του αγώνα".

Το χτεσινό ανεπανάληπτο συλλαλητήριο, εκτός του όγκου του και του παλμού του, που ξάφνιασαν ακόμα και τους πλέον αισιόδοξους των διοργανωτών του, ανέδειξε και νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην πάλη του αγροτικού κινήματος, αφού εκφράστηκε έμπρακτα ο κοινός αγώνας, η κοινή υπόσχεση της αγροτιάς με τις άλλες λαϊκές τάξεις και στρώματα.Χιλιάδες εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες και μικρέμποροι, συνταξιούχοι και, προπάντων, μαθητές γυμνασίων και λυκείων της περιοχής συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες εκπρόσωποι μαζικών φορέων απ' όλη την Ελλάδα βρέθηκαν εκεί ή έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης.

Αποδείχτηκε, λοιπόν, ότι το αγροτικό κίνημα "πατάει γερά" στη γη και, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το κίνημα των άλλων εργαζομένων της πόλης και του χωριού, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου, λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι αγρότες έδειξαν πως δεν "καταλαβαίνουν" από τρομοκρατικές κυβερνητικές και δικαστικές επιχειρήσεις.

Το πλήθος και το πάθος που "βούλιαξαν" χτες το κέντρο της Θεσσαλίας κι ολόκληρης της Ελλάδας - έξω από τα δικαστήρια όπου τελικά αναβλήθηκαν για τις 18-11 -98 οι τρεις δίκες σε βάρος μελών της ΠΑΣΕ κι άλλων αγροτών - αποδεικνύουν "του λόγου το ασφαλές".

"Είναι σίγουρα το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ στη Λάρισα", είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Βαγγέλης Μπούτας, για να "εισπράξει" την αποφασιστική απάντηση των χιλιάδων ξωμάχων του θεσσαλικού κάμπου: "Η αγροτιά παλεύει και θα νικήσει"...

Από νωρίς το πρωί, ένα μεγάλο τμήμα της κεντρικής πλατείας της Λάρισας είχε γεμίσει από τους αγρότες του νομού. Κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό με συνθήματα όπως "Αντύπα ζεις, εσύ μας οδηγείς", "Η πείνα δεν έχει χρώμα" και "Η τρομοκρατία δε θα περάσει" οι αγρότες της Λάρισας περίμεναν τους συναδέλφους τους απ' τους άλλους νομούς.

Στις 11.30 π.μ., έφτασε η πορεία των αγροτών από Καρδίτσα και Τρίκαλα. "Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα" και "Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλιά", ήταν τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα, υπό τον διαρκή ήχο των τυμπάνων. Η παρουσία των αγροτών της Καρδίτσας ήταν... καταλυτική. Η ένωση των αγροτών και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας έκανε να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα - προειδοποίηση: "Στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει του Σημίτη ο τσαμπουκάς". Στο πλευρό των Θεσσαλών αγροτών ήταν χτες και εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών αγώνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Απ' όλους τους νομούς της Μακεδονίας, την Κρήτη, τον Εβρο, το Αίγιο... Στο πλευρό τους και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπ. Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τους βουλευτές Αχ. Κανταρτζή και Ν. Γκατζή.

Αγωνιστικές ομιλίες

Πρώτος από τα μέλη της ΠΑΣΕ χαιρέτισε ο Θανάσης Κοκκινούλης,ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κινητοποίηση "φανερώνει ότι οι αγώνες που έρχονται, θα είναι πιο δυναμικοί, πιο μαχητικοί". Ενώ, αναφερόμενος στις "Κασσάνδρες", που προβλέπουν προβλήματα στο εσωτερικό της ΠΑΣΕ, τόνισε: "Η ενότητα της ΠΑΣΕ δεν παζαρεύεται. Η γροθιά που λέγεται Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγώνα δε θα προδώσει τις προσδοκίες του Θεσσαλού αγρότη, που δίνει τη μάχη για να μείνει στη γη του".

Ο Τάκης Τσέλιος επισήμανε ότι "τα επιτελεία της κυβέρνησης που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, θέλουν να οδηγήσουν την αγροτιά στο ξεκλήρισμα". Ο Φώτης Σαλταγιάννης κατήγγειλε την κυβέρνηση για το σχέδιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει και υπογράμμισε ότι οι κυβερνώντες έχουν χρέος να βάλουν τέλος στο απέραντο αγροτοδικείο.

Ο Γιάννης Παττάκης αναρωτήθηκε: "Ποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου εμείς, ή αυτοί που μας απαγορεύουν να παράγουμε και μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό;".

Ο Βασίλης Νικολόπουλος τόνισε ότι οι αγρότες βρίσκονται ένα βήμα πριν από την καταστροφή. "Πολλοί συνάδελφοι βάζουν υποθήκη τα χωράφια τους στην Αγροτική Τράπεζα. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι αυτός του αγώνα".

Ο Θανάσης Νασίκας κατήγγειλε τον υπουργό Δικαιοσύνης Ευ. Γιαννόπουλο, τονίζοντας ότι "οι δίκες και οι καταδίκες σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών είναι μια άκρως φασιστική μέθοδος".

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου σημείωσε ότι οι αγρότες θα συνεχίσουν να διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο Γιώργος Νταφούλης υπογράμμισε ότι "ο ενωμένος αγώνας της αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα ανατρέψει αυτή την πολιτική".

Ο Δημ. Πάσχος τόνισε ότι "ο περσινός Δεκέμβρης, σύντομα θα επαναληφθεί, αφού οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν".

Ο Β. Αναγνωστόπουλος επισήμανε ότι "η κυβέρνηση προσπαθεί να αναγάγει τη φτώχεια σε υποτέλεια".

Ο Δημήτρης Τσικρίκας είπε πως αν δε λυθούν τα προβλήματα οι αγρότες θα βγαίνουν κάθε χρόνο στους δρόμους.

"Είναι το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ στη Λάρισα. Αυτό είναι δείγμα της έντασης των προβλημάτων και της διάθεσης των αγροτών της Θεσσαλίας ότι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης", είπε ο Βαγγέλης Μπούτας που ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις καταστροφικές επιπτώσεις της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Κατήγγειλε τις βαριές και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και κατέληξε: "Ετσι είναι τα πράγματα σήμερα και δεν πρέπει να τα δεχτούμε. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε. Θα είναι η καταδίκη μας, η δική μας και των παιδιών μας".

Τέλος, ο Κώστας Κερκουλάς, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αιγιάλειας υπογράμμισε: "Οι αγρότες της χώρας, πρέπει ενωμένοι να δώσουν τη μάχη. Να περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια στην κυβερνητική επίθεση που θέλει να μας οδηγήσει στο περιθώριο".

Αγωνιστική απάντηση στη Θεσσαλονίκη

Απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι έχουν ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα έδωσαν χτες οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, μέσα από το μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και τη μαχητική πορεία τους προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Από νωρίς το πρωί τα πανό απλώθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης και έστελναν ξεκάθαρα τα μηνύματα: "Το ρύζι πρέπει να έχει μέλλον. Οχι στις εισαγωγές", έγραφε το πανό του Αγροτικού Συλλόγου Χαλάστρας. "Οχι στην ποινικοποίηση των Αγώνων, όχι στα αγροτοδικεία". "Κάτω τα χέρια από τους αγρότες", ήταν τα κυρίαρχα συνθήματα της Συντονιστικής Επιτροπής. Τα τραγούδια από τα μεγάφωνα διαμόρφωναν τον κλίμα. Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται μαζικά. Δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης έφτασαν από εργατικά σωματεία και επαγγελματικούς φορείς, από φοιτητικούς Συλλόγους κλπ. Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ βρέθηκε και πάλι δίπλα, συμπαραστάτης στο νέο κύκλο διεκδικητικών κινητοποιήσεών τους.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες έστειλαν χτες μήνυμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους τους της Θεσσαλίας και υποσχέθηκαν ότι την επόμενη Τρίτη θα βρίσκονται έξω από τα Δικαστήρια του Κιλκίς όπου δικάζονται άλλοι 25 αγωνιστές της αγροτιάς.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Β. Κανάκας,μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Θ. Κυριακίδης,γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο Σ. Παρλαπάνης,πρόεδρος της ΟΔΑΣ και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών και Κτηνοτρόφων και ο Γ. Ρίσκος,μέλος της Συντονιστικής.

Αμέσως μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα σε όλη τη διαδρομή και απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα σε όλους τους πολίτες. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με την αγροτιά ενότητα και πάλη", "Οχι στις διώξεις των αγροτών" και "Η τρομοκρατία δε θα περάσει". Φτάνοντας στο υπουργείο διαπίστωσαν ότι ο υπουργός, αν και γνώριζε για την κινητοποίησή τους, προτίμησε να απουσιάζει. Αρνήθηκαν να επιδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον γραμματέα του και κατήγγειλαν τη νέα προκλητική στάση της κυβέρνησης. Πριν διαλυθούν, υποσχέθηκαν με μια φωνή, με μια γροθιά ότι η αγροτιά θα συνεχίσει πιο δυναμικά τον αγώνα.

Την επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό Οργανο για να αποφασίσει τα παραπέρα αγωνιστικά βήματα έχοντας στόχο τη συντονισμένη δράση με όλη την υπόλοιπη αγροτιά της χώρας.

Μαχητικό συλλαλητήριο στο Αίγιο

Το δικό τους μήνυμα αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, έστειλαν χτες οι αγρότες της Αιγιάλειας, πραγματοποιώντας χτες το πρωί μαχητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Λαύρας του Αιγίου.

Στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, οι αγρότες της Αιγιάλειας διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζικά και ενωτικά, μέχρι την τελική δικαίωση. Στην πλατεία Λαύρας στο Αίγιο, εκτός από τους αγωνιζόμενους αγρότες που κατέφτασαν εκεί από κάθε γωνιά της περιοχής, συγκεντρώθηκαν επίσης πολλοί εργαζόμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι και νεολαίοι, που με κάθε τρόπο εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της αγροτιάς. Μετά το πέρας των ομιλιών και την έγκριση του ψηφίσματος, οι συγκεντρωμένοι αγρότες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τους ληστρικούς τόκους, που επιβάλλει η τράπεζα και την πολιτική δήμευσης των περιουσιών των αγροτών.

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου χαιρέτισε ο Τάσος Αργυρόπουλος, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, και κεντρικός ομιλητής ήταν οΣτάθης Παυλόπουλος, μέλος της ΣΕΑ των αγροτών. Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Β. Ασπρούλιας και Κ. Μπάτσικας,ενώ διαβάστηκε ψήφισμα του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου, στο οποίο τονίζεται πως "οι αγρότες και οι εργάτες βρισκόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό βηματισμό. Αντιστεκόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης". Επίσης, ανακοινώθηκε πως μέλη της ΣΕΑ παραβρέθηκαν χτες στη Λάρισα, για να εκφράσουν τη συμπαράσταση των αγροτών της Αιγιάλειας στους διωκόμενους αγρότες της Θεσσαλίας και να πάρουν μέρος σε σύσκεψη, με θέμα τη συνέχιση των αγώνων.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, επίσης, εργαζόμενοι της Παναιγιάλειας Ενωσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Αραβωνίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αραβωνίτσας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Κοινότητας Μάγειρα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ροδοδάφνης, η ΠΕΑΕΑ Αιγίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Συνανιών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλμενίων.

Πανελλαδικός συντονισμός των αγώνων

Η κλιμάκωση των αγώνων σε πανελλαδικό επίπεδο αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, που έγινε χτες στη Λάρισα

Ο αγώνας συνεχίζεται με κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και στις αρχές Φλεβάρη θα συντονιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, με τη χρησιμοποίηση όλων των μορφών πάλης που θα χρειαστούν για να φέρουν θετικά αποτελέσματα.Σ' αυτή την απόφαση κατέληξαν εκπρόσωποι Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα αγροτών από πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας,που συμμετείχαν σε πανελλαδική σύσκεψη,η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ενωση Συνεταιρισμών Λάρισας, αμέσως μετά το χτεσινό μεγαλειώδες πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Στη σύσκεψη τονίστηκε, απ' όλους, ότι οι αγρότες επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης και αντεπίθεσης, για ν' ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μορφή πάλης για να πετύχουν αυτόν το στόχο.

Στις ομιλίες τους εκπρόσωποι Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από τους νομούς της Θεσσαλίας,τον Εβρο,τη Ροδόπη,το Κιλκίς,την Αιτωλοακαρνανία,το Αίγιο,τις Αρχάνες Κρήτης,συμφώνησαν με την πρόταση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για συντονισμό των κινητοποιήσεων σ' όλη την Ελλάδα στις αρχές Φλεβάρη και μετέφεραν στη σύσκεψη στο αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στους αγρότες της περιοχής τους. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη να διαφυλαχτεί "ως κόρη οφθαλμού" η ενότητα των αγροτών και να εξασφαλιστεί η, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη συμπαράσταση των άλλων λαϊκών τάξεων και στρωμάτων στον αγώνα της αγροτιάς. Από τη δική τους πλευρά οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος δήλωσαν πως θα σταθούν αλληλέγγυοι στους αγώνες των άλλων εργαζομένων της πόλης και του χωριού κι αυτή η αλληλεγγύη θα εκφραστεί, κατ' αρχήν με τη συμμετοχή αγροτών στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Δεκέμβρη, την ημέρα της απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα συμφώνησαν με το γενικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που έχει θέσει η ΠΑΣΕ - τα περισσότερα απ' αυτά αφορούν όλους τους αγρότες της χώρας και θ' αποτελέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης - υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι και άλλα, ιδιαίτερα, τοπικά αιτήματα των αγροτών κάθε περιοχής θα τεθούν προς ικανοποίηση.

Ακόμα τονίστηκε η ανάγκη να μεταφέρεται η αγωνιστική εμπειρία - ιδιαίτερα του αγροτικού κινήματος της Θεσσαλίας - σε όλους τους αγρότες, ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα στην πάλη τους.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την πανελλαδική σύσκεψη υπογραμμίζονται τα προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και τίθενται τα κοινά αιτήματα των αγροτών όλης της χώρας, που αναφέρονται στην κατάργηση των περιορισμών στις καλλιέργειες και των προστίμων συνυπευθυνότητας, στη ρύθμιση των αγροτικών χρεών, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην ενίσχυση των συνεταιρισμών, στο σταμάτημα της ποινικοποίησης των αγώνων κ. ά. και καλείται η κυβέρνηση να μην αποδεχτεί την αναθεώρηση της ΚΑΠ, που επιχειρείται μέσω της "Ατζέντας 2000".

Πλήθος ψηφισμάτων συμπαράστασης

Εκατοντάδες σωματεία και φορείς από όλη τη χώρα, με ψηφίσματα που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του χτεσινού συλλαλητηρίου στη Λάρισα, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά, ενώ, παράλληλα, καταδίκασαν την πολιτική δικαστικής τρομοκρατίας, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 23 σωματεία της πόλης, τα ΕΚ Λάρισας, Καρδίτσας, Βόλου και η ΕΣΑΚ Τρικάλων, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων νομών Θεσσαλίας, το ΚΣ της ΚΝΕ, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Συνεταιριστικών Οργανώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Λάρισας, η Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδας, η ΠΟΠ - ΟΤΑ, η Πανελλήνια Ενωση Αντιστασιακών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΕΛΓΑ, το Σωματείο Εργαζομένων Δημοσίων Επιχειρήσεων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού Λάρισας.

Επίσης, διαβάστηκαν ψηφίσματα από πολλά ακόμα σωματεία και φορείς της Θεσσαλίας, Κοινότητες και Δήμους, καθώς και από πολλούς αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς και συντονιστικές επιτροπές από ολόκληρη τη χώρα.

Με τη χτεσινή μεγαλειώδη κινητοποίηση οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα πως οι "διαφορές" της ελληνικής αγροτιάς με την κυβέρνηση και τα αφεντικά της των Βρυξελλών, θα λυθούν "στα μπλόκα του αγώνα"



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ