ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκρηξη ασυδοσίας στη ΛΑΡΚΟ
  • Τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο εργάτης Κώστας Λαμπαδάρης μετά από έκρηξη στο "λούκι" του χυτηρίου
  • Σε αγώνα ενάντια στην πολιτική που απαξιώνει τη ΛΑΡΚΟ, για να διευκολύνει το ξεπούλημα, κάλεσε τους εργαζόμενους ο γγ της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Στον τραγικό απολογισμό του εργατικού δυστυχήματος στη χαρτοποιία "Ντιάνα",ήρθε να προστεθεί προχτές ο σοβαρός τραυματισμός (στο πρόσωπο) του 57χρονου εργάτη Κώστα Λαμπαδάρη,στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός".

Το εργατικό ατύχημα έγινε από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεγόμενο "λούκι" του χυτηρίου, όπου ρέει το πυρακτωμένο νικέλιο σε θερμοκρασία 1.700 βαθμών. Στο σημείο αυτό της παραγωγικής διαδικασίας ο εργαζόμενος - στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Κ. Λαμπαδάρης - πρέπει να κρατάει ανοιχτό το "λούκι" ροής ρίχνοντας ειδικό πυρόχωμα, λόγω της φθοράς που δέχεται από τη μεγάλη θερμοκρασία. Λόγω, όμως, της έλλειψης προσωπικού και σε συνδυασμό με την κατάργηση της βάρδιας, όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Θεοδώρου,πέφτει μεγάλος φόρτος εργασίας στη βραδινή και ιδιαίτερα στην πρωινή βάρδια, που παράγει και το μεγαλύτερο μέρος, γύρω στους 30 από τους 40 τόνους.

Ετσι, η μείωση του προσωπικού από 5 άτομα που ήταν παλιότερα σε 3 ή και σε 2 ακόμα, όπως μας είπε ο Γιώργος Μπουγέτσας,που δούλευε μαζί με τον Κ. Λαμπαδάρη την Τρίτη το πρωί, έχει ως επακόλουθο να μην προλαβαίνει να κρυώσει το "λούκι" και όταν έπεσε το πυρόχωμα, που ήταν υγροποιημένο, έγινε έκρηξη, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του Κ. Λαμπαδάρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια μέρα νωρίτερα το σωματείο σε ανακοίνωσή του επισήμανε ακριβώς αυτή την εντατικοποίηση της εργασίας στο τμήμα χαλυβουργίας και την κατάργηση μιας βάρδιας.

Το προχτεσινό ατύχημα στο εργοστάσιο της Λάρκο στη Λάρυμνα δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία". Είχαν προηγηθεί ολόκληρο το 1997 ζημιές και καταστροφές μηχανημάτων - ευτυχώς χωρίς θύματα - από ανάλογες εκρήξεις, με τελευταίο συμβάν την έκρηξη και την καταστροφή του μετασχηματιστή, που έχει θέσει εκτός λειτουργίας το 30% της παραγωγικής διαδικασίας. Συχνές ήταν, επίσης, και οι εκρήξεις και ζημιές στα ηλεκτροκάμινα.

Παρόμοια κατάσταση με το τμήμα χαλυβουργίας και ηλεκτροκάμινων επικρατεί σε όλο το εργοστάσιο της Λάρκο,ενώ οι συνθήκες εργασίας θυμίζουν Νταχάου και μόνο με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό των εργαζομένων λειτουργεί η επιχείρηση, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση και την εντολοδόχο διοίκηση στην "τύχη της". Μια τύχη, όμως, που είναι προδιαγεγραμμένη από την κυβέρνηση και που οδηγεί στη συρρίκνωση του προσωπικού και της παραγωγής, με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση.

Η επισήμανση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκου,που επισκέφτηκε χτες το εργοστάσιο της Λάρκο, έχει ιδιαίτερη σημασία, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου την Πέμπτη: "Η πολιτική της κυβέρνησης, οι ντιρεκτίβες της ΕΕ και η ασυδοσία των βιομηχάνων, που αποσκοπούν στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της επιχείρησης, είναι που συντελούν σε ατυχήματα, όπως αυτό που συνέβη χτες. Η πολιτική αυτή οδηγεί στην εντατικοποίηση, στην ένταση της εκμετάλλευσης, στη μείωση προσωπικού, στην αλλαγή εργασιακών σχέσεων.

Μπροστά σ' αυτό το "μαύρο μέτωπο" οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν την ενωμένη τους αντιπαράθεση και αντίσταση, πρώτα από όλα, για να επιβιώσει η επιχείρηση κάτω από δημόσιο έλεγχο, να γίνουν επενδύσεις, να εκσυγχρονιστεί παραγωγικά για να αυξηθεί το προσωπικό και να λειτουργήσει, αποτελώντας μια σημαντική μονάδα για τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας.

Τέτοια προοπτική υπάρχει μόνο με τον αγώνα των εργαζομένων και την ταξική πάλη κόντρα σ' αυτές τις επιλογές και στις πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι συνυπεύθυνες γι' αυτήν την κατάσταση".

ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ DIANA
Αναλώσιμο υλικό οι εργαζόμενοι!

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ασύδοτη δράση των βιομηχάνων στην περιοχή και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Ανύπαρκτη, ουσιαστικά, η Επιθεώρηση Εργασίας. Ο τραμπούκικος μηχανισμός της εργοδοσίας πέταξε χτες έξω από το εργοστάσιο τους συνδικαλιστές, σε μια προσπάθεια "κουκουλώματος" των ευθυνών. Την ερχόμενη βδομάδα, αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

(του ανταποκριτή μας).-

Πιστή στην τραμπούκικη τακτική, που χρόνια τώρα έχει υιοθετήσει η Διοίκηση της χαρτοβιομηχανίας DIANA,χτες δε δίστασε να πετάξει έξω από το εργοστάσιο τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και άλλα τρία μέλη της Διοίκησης που συνόδευαν τους τεχνικούς επιθεωρητές του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι μετέβησαν, στην περιοχή στα πλαίσια της έρευνας για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε δύο εργαζόμενους και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη!

Μετά την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά της Διεύθυνσης της DIANA, οι επιθεωρητές αρνήθηκαν να μπουν στο χώρο και να διεξάγουν τις έρευνες, απαιτώντας την παρουσία των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου. Οι ίδιοι συνέταξαν σχετική έκθεση προς το υπουργείο, ενώ ο επιθεωρητής Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα μηνύσει την επιχείρηση για παράνομη συμπεριφορά. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από την Εισαγγελία, στην οποία από χτες, μετά από αίτημα του Εργατικού Κέντρου, συμμετέχει και ένας τεχνικός από την Επιθεώρηση Καβάλας.

Εκτός κινδύνου εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ξάνθης και στο "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης οι τέσσερις τραυματίες εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να ξαναεργαστούν.

Ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι

Οπως είπαν υπηρεσιακοί παράγοντες, δεν είναι δυνατό σε ένα νομό όπου λειτουργούν 173 βιομηχανίες και βιοτεχνίες και δίνονται κίνητρα για την εγκατάσταση και λειτουργία ακόμη περισσότερων, να μην είναι πλήρως επανδρωμένη η Επιθεώρηση Εργασίας και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας. Στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ προβλέπονται 8 οργανικές θέσεις, υπάρχουν δύο υπάλληλοι, ένας εκ των οποίων είναι ο διευθυντής! Τεχνικός επιθεωρητής δεν υπάρχει και ούτε προβλέπεται να εγκατασταθεί!Η Νομαρχιακή Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας δεν έχει συγκροτηθεί και μόλις πριν λίγους μήνες στελεχώθηκε το Τμήμα Βιομηχανίας της Νομαρχίας με έναν μηχανολόγο.

Κατ' επανάληψη, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης επισήμανε τους κινδύνους από την έλλειψη μέτρων προστασίας, τόσο στην DIANA, όσο και σε άλλα εργοστάσια της περιοχής. Ομως, δυστυχώς, οι αρμόδιες υπηρεσίες, που μεθοδευμένα και στα πλαίσια συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων έχουν απογυμνωθεί, δεν μπόρεσαν να παίξουν το ρόλο τους. Ετσι, οι εργοδότες συνεχίζουν την ασύδοτη δράση τους ανενόχλητοι και στο όνομα του μεγαλύτερου κέρδους δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Αποδεικνύεται περίτρανα και στην περίπτωση της DIANA, όπου ο εργοδότης, αντί να προχωρήσει στην πρόσληψη ειδικευμένων θερμαστών για τη λειτουργία και τη συντήρηση του λέβητα, προσπάθησε να καλύψει τα κενά με εργαζομένους άλλων ειδικοτήτων, όπως ο άτυχος 28χρονος ηλεκτρολόγος που σκοτώθηκε.

Το είπε, άλλωστε, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανικών και Θερμαστών Ελλάδας, Λ. Παπαδόπουλος, που συμμετέχει στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, ότι δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι και ηλεκτρολόγος και θερμαστής. Μάλιστα, κατήγγειλε την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλιάς. Για την έκρηξη στο λέβητα, είπε πως με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι κάτι δε δούλεψε σωστά, ίσως ο λέβητας δεν μπόρεσε να πάρει νερό από την υδροτροφοδοσία, υπερθερμάνθηκε και προκλήθηκε η έκρηξη.

Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που αναμένεται να βγει μέσα στην επόμενη βδομάδα, θα ρίξει ίσως φως στα τεχνικά αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Ομως, θα αποδοθούν οι ευθύνες για τις εγκληματικές παραλείψεις της πολιτείας και των εργοδοτών ή για άλλη μια φορά η ευθύνη θα πέσει στους νεκρούς εργαζόμενους;

Ακόμη και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είπαν πως μπορούσε το τραγικό περιστατικό να μην προκαλέσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών, αν ο λέβητας ήταν προστατευόμενος από ενισχυμένο μπετόν, αντί του χαρτότοιχου που τον περιέκλειε.Και αναρωτιούνται ποιος από το Τμήμα Βιομηχανίας και με ποια κριτήρια έδωσε την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, ενώ δεν πληρούσε τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις.

Γ. Σταυρόπουλος: Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι

Το εργοστάσιο της DIANA επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα κλιμάκιο της ΓΣΕΕ, αποτελούμενο από τον Γιάννη Σταυρόπουλο και τον Φίλιππο Γεωργουδάκη.

Αποφασίστηκε από κοινού ΓΣΕΕ και ΕΚΞ να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία και να απαιτήσουν την απόδοση ευθυνών σε όποιον και αν αυτές ανήκουν.

Βγαίνοντας από το χώρο του εργοστασίου όπου περιόδευσε και μίλησε με τους εργαζόμενους, ο Γ. Σταυρόπουλος δήλωσε: "Από μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι δεν υπήρχαν οι αναγκαίες θωρακίσεις, ώστε να εκτονωθεί προς μια κατεύθυνση ανώδυνη η έκρηξη. Πρέπει, επιτέλους, η πολιτεία να υπολογίζει τον παράγοντα άνθρωπο. Ο εργαζόμενος δεν είναι αναλώσιμο είδος. Υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Ας περιορίσουν λίγο τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες, που σπάνε όλα τα ρεκόρ, για να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων". Ειδικότερα για την κατάσταση στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, σημείωσε: "Είναι απογυμνωμένες, τεχνικοί επιθεωρητές δεν υπάρχουν, ούτε και γιατροί εργασίας στους χώρους δουλιάς. Επίσης είναι υπονομευμένη η παρουσία του συνδικαλιστικού κινήματος από την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία". Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Σωτήρης Στολίδης,εξέφρασε την ελπίδα "να είναι οι τελευταίοι συνάδελφοι που θρηνούν" και κάλεσε το κράτος να πάρει μέτρα προστασίας.

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

Η ΓΣΕΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις ρίχνουν φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στην DIANA και απαιτούν τη λήψη μέτρων προστασίας

Το τραγικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της χαρτοποιίας DIANA στην Ξάνθη, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι είναι προφανές πως η εργοδοσία δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η εγκατάσταση του ατμολέβητα έγινε μέσα στο χώρο παραγωγής, ενώ έπρεπε να βρίσκεται εκτός παραγωγής και σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων. Καταγγέλλει ότι η εργοδοσία επέβαλε καθεστώς "απαγόρευσης" των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιρρίπτει ευθύνες και στην πολιτεία, αφού - όπως σημειώνει - οι Επιθεωρήσεις Εργασίας υπολειτουργούν και στην Ξάνθη δεν υπάρχει Τεχνικός Επιθεωρητής για να διενεργεί ελέγχους. Δηλώνει πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει το Προεδρικό Διάταγμα 17/96, που προβλέπει την ύπαρξη γραπτής εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου σε κάθε επιχείρηση.

Η παράταξη της ΕΣΑΚ στην Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως "το τραγικό δυστύχημα φανερώνει την ασύδοτη δράση της εργοδοσίας, που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές, την ανυπαρξία ελέγχου από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, την ανοχή απ' την κυβερνητική πολιτική και την ανυπαρξία παρέμβασης στο χώρο από τις ηγεσίες των παρατάξεων του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης".

Η Πανελλαδική Ενωση Θερμαστών Ξηράς καταγγέλλει την εταιρία διότι δε χρησιμοποίησε αδειούχους θερμαστές για τον υπεύθυνο χειρισμό και επίβλεψη της ασφαλούς λειτουργίας του ατμολέβητα, την Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής για μη τήρηση του νόμου και το αρμόδιο υπουργείο Βιομηχανίας που, παραβλέποντας το νόμο, επέτρεψε την εγκατάσταση και λειτουργία του ατμολέβητα εντός του χώρου παραγωγής.

Επίσης ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,με ανακοίνωσή του, καταδικάζει το τραγικό δυστύχημα στη χαρτοποιία DIANA και το νέο ατύχημα στο εργοστάσιο Λάρυμνας της ΛΑΡΚΟ.

Τεράστιες οι ευθύνες

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Στο τραγικό ατύχημα στη χαρτοποιία DIANA και στα πραγματικά αίτια και υπεύθυνους γι' αυτό, αναφέρεται Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και που απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση σημειώνεται: "Δυο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, ο ένας από τους οποίους πολύ σοβαρά, είναι ο θλιβερός απολογισμός της έκρηξης λέβητα στη χαρτοβιομηχανία DIANA στο Νομό Ξάνθης.

Το κυνήγι της αύξησης των κερδών της επιχείρησης σε βάρος των εργαζομένων επέβαλε ένα αυταρχικό καθεστώς, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί τόσο η προβλεπόμενη από το νόμο Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στην επιχείρηση και να μην πραγματοποιούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι από τους εργαζόμενους για την εφαρμογή των σχετικών κανόνων όσο και εργατικό σωματείο. Επιπλέον υπάρχει σοβαρό ερωτηματικό κατά πόσο επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία του λέβητα μέσα στο χώρο του εργοστασίου και μάλιστα χωρίς τις απαραίτητες θωρακίσεις.

Τεράστιες είναι επίσης και οι ευθύνες της κυβέρνησης γιατί δεν παίρνει μέτρα ώστε οι επιχειρήσεις να εφαρμόζουν νομοθετήματα, όπως το Προεδρικό Διάταγμα 17/96 για τον προληπτικό έλεγχο των εγκαταστάσεων και τη γραπτή εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου. Ακόμη, σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, τελείως απογυμνωμένες είναι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις επιχειρήσεις του νομού. Συγκεκριμένα, δε λειτουργεί η νομαρχιακή επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας με τον υπεύθυνο τεχνικό, ενώ οι έξι από τις οχτώ οργανικές θέσεις της Επιθεώρησης Εργασίας του Νομού Ξάνθης μένουν ακάλυπτες.

Ερωτάται ο υπουργός: Πώς εγκαταστάθηκε και λειτούργησε ο συγκεκριμένος λέβητας χωρίς να έχουν γίνει οι προβλεπόμενοι από το νόμο προληπτικοί έλεγχοι τόσο των εγκαταστάσεων, όσο και της εφαρμογής των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας;

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την ουσιαστική λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών και την εφαρμογή των προβλεπόμενων από τους νόμους κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις επιχειρήσεις τόσο στο Νομό Ξάνθης όσο και γενικότερα;

Τι μέτρα θα πάρει ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη από τις επιχειρήσεις η προληπτική γραπτή εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου και τι μέτρα παίρνονται ώστε οι Επιθεωρήσεις Εργασίας να γίνουν ικανές να ανταποκριθούν στον τακτικό και προληπτικό έλεγχο των επιχειρήσεων;".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ιδού οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί

Τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και την πολιτική της κυβέρνησης καταγγέλλει ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του νέου ατυχήματος στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: "Λίγες μέρες μετά το τραγικό "ατύχημα" στο εργοστάσιο της Ξάνθης DIANA, ιδιοκτησίας του γνωστού επιχειρηματία Π. Ζερίτη, ένα νέο "ατύχημα" στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα ήρθε να προστεθεί στην ατέλειωτη αλυσίδα παρόμοιων γεγονότων, που γεννούν η κυβερνητική αδιαφορία και η εργοδοτική εγκληματικότητα.

Ο εργάτης Κ. Λαμπαδάρης,με είκοσι πέντε χρόνια υπηρεσία και πείρα στο τμήμα του ρευστού νικελίου στο χυτήριο της ΛΑΡΚΟ, απόψε δε θα γυρίσει σπίτι του. Δίνει την κρίσιμη μάχη σε νοσοκομείο της Αθήνας, με πολλαπλά και σοβαρά εγκαύματα.

Φυσικός αυτουργός του σημερινού "ατυχήματος", η εντατικοποίηση της δουλιάς, η έλλειψη προσωπικού στη ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας δρόμου της διοίκησης της εταιρίας για τις διαβόητες θεωρίες της "μείωσης του κόστους και της ανταγωνιστικότητας". Υπάρχουν όμως και ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων και είναι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους, οι βιομήχανοι και η ασυδοσία τους, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ντιρεκτίβες της.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να παλέψει σταθερά και ανυποχώρητα για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να γυρίζει στο σπίτι και την οικογένειά του ο κάθε εργαζόμενος σώος και αρτιμελής. Στον αγώνα αυτό επιβάλλεται να πρωτοστατήσουν οι κομμουνιστές, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το ρόλο και τις ευθύνες των φυσικών και ηθικών αυτουργών".

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος στο χώρο όπου έγινε το ατύχημα

Η μπότα ενός από τα θύματα των εργαζομένων (αριστερά) ανάμεσα στα αποκαίδια, θυμίζει τα τραγικά αποτελέσματα της έκρηξης του λέβητα - δολοφόνου (πάνω)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ