ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
"Ευκαιρία για το ποδόσφαιρο"

Ο Β. Δανιήλ για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Δανιήλ, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στην Παιανία. Ο Καβαλιώτης τεχνικός μίλησε για μια γιορτή του ποδοσφαίρου: "Να παραμεριστούν οι διαφορές των φιλάθλων για το καλό όλων μας. Εύχομαι να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι όπου νικητής θα βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο". Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε γενικότερα στη συμπεριφορά των δυο ομάδων στο ντέρμπι: "Απαιτείται να δώσουμε δείγματα καλής συμπεριφοράς ώστε να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρό μας". Αναφερόμενος στον καθαρά αγωνιστικό τομέα είπε: "Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, αφού τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εμείς είμαστε ήρεμοι και αισιόδοξοι και αυτό πηγάζει από τις τελευταίες επιτυχίες μας σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα".

Ο Β. Δανιήλ παραδέχτηκε ότι το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα: "Η έκβασή του θα επηρεάσει σημαντικά την υπόθεση τίτλος. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει θα βγει πρωταθλητής, ενώ αν εμείς είμαστε οι νικητές όλα θα είναι ανοιχτά. Η μοναδική υπεροπλία του Ολυμπιακού είναι η νίκη του πρώτου γύρου. Κατά τ' άλλα, έχουμε τις ίδιες επιτυχίες και αποτυχίες".

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι απαραίτητο πως όποιος παίρνει τα ντέρμπι είναι και πρωταθλητής. Μάλιστα είχε και παράδειγμα: "Την περίοδο 1991 - '92 που ήμουν πάλι στον Παναθηναϊκό είχαμε κερδίσει όλα τα ντέρμπι, όμως δεν ευτυχήσαμε να πάρουμε τον τίτλο".Οσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, όλοι οι παίκτες του ΠΑΟ είναι ετοιμοπόλεμοι και έτσι ο Β. Δανιήλ θα έχει ένα ευχάριστο πονοκέφαλο στον καταρτισμό της 11άδας.

ΣΤΕΦΑΝΕΛ - ΠΑΟ
Πάνοπλος για την πρόκριση

Με Σκοτ στη δεκάδα οι πράσινοι υπερασπίζονται σήμερα στο Μιλάνο το 77 - 58 για να σφραγίσουν το εισιτήριο για τον τελικό

Το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Ευρωπαϊκό Κύπελλο θέλει να σφραγίσει σήμερα στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός, που χωρίς απουσίες αντιμετωπίζει τη Στεφανέλ (21.30 ΕΤ1) στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Πρώτο μέλημα των "πρασίνων" είναι να υπερασπίσουν τη διαφορά των 19 πόντων από τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα (77 - 58) αφού η Στεφανέλ για να πάρει την πρόκριση θα πρέπει να σημειώσει νίκη τουλάχιστον με 20 πόντους διαφορά.

Τόσο όμως η διαφορά πόντων όσο και η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι, που το μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο, κάνει την ελληνική ομάδα να φαντάζει το φαβορί, όχι μόνο για το σημερινό αγώνα αλλά ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αλλωστε και οι Ιταλοί όσο και εάν τους εκφράζει το "δικαίωμα στο όνειρο" εντούτοις δε φαίνεται και να το πολυπιστεύουν, όμως... Το μόνο που ενδιαφέρει τους παίκτες της Στεφανέλ είναι να προσπαθήσουν να ρεφάρουν τη μεγάλη τους ήττα στο πρώτο παιχνίδι και έπειτα ό,τι προκύψει.

Στον αγωνιστικό τομέα του σημερινού παιχνιδιού ο Λευτέρης Σούμποτιτς προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους προκειμένου η αισιοδοξία για την πρόκριση να μην αποβεί "μπούμεραγκ" για την ομάδα του.

"Δεν τελείωσε τίποτα ακόμη. Παίξαμε 40' και έχουμε αλλά 40' που χρειάζονται εξίσου μεγάλη προσοχή. Η διαφορά στο σκορ του πρώτου αγώνα είναι όντως μεγάλη, όμως αυτό δε μας εξασφαλίζει και την πρόκριση αφού έχουμε να παίξουμε άλλο ένα παιχνίδι" επισήμανε στις δηλώσεις του για το σημερινό παιχνίδι ο Πίξι.

Τόσο ο Φάνης Χριστοδούλου, όσο και ο Μπάιρον Σκοτ έχουν τεθεί στη διάθεση του προπονητή του "τριφυλλιού", αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν τον τραυματισμό τους, αλλά η συμμετοχή του πρώτου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κώστα Παταβούκα που μπορεί να έχασε κάποιες προπονήσεις λόγω θλάσης στους προσαγωγούς, αλλά όμως και αυτός ταξίδεψε για το Μιλάνο.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Στεφανέλ, Καζαλίνι, προβληματίζεται έντονα για τη διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες του στο παιχνίδι, ενώ στηρίζει πολλά και στην παρουσία του κόσμου που πιστεύει ότι θα εμψυχώσει τους παίκτες.

Αλβέρτης-Σιγάλας αντιμέτωποι και σήμερα στο δεύτερο ημιτελικό στο Μιλά

Αλβέρτης - Σιγάλας αντιμέτωποι και σήμερα στο δεύτερο ημιτελικό στο Μιλάνο

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής στους δυο ομίλους. Στο Νότιο όμιλο ξεχωρίζει το ματς στο Αιγάλεω, όπου η ομώνυμη ομάδα θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο Αγ. Νικόλαο. Στο Βορρά ο ΠΑΣ δοκιμάζεται εκτός έδρας στη Μηχανιώνα, ενώ ο Πιερικός θα φιλοξενήσει στην Κατερίνη τον Απόλλωνα Λάρισας.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής: ΝΟΤΟΣ: Εργοτέλης - Κόρινθος, Αιγάλεω - Αγ. Νικόλαος, Αίγιο - Πάμισος, Μαρκό - Κέρκυρα, Ναυπακτιακός - Πύργος, Ιάλυσος - Αγ. Ελεούσα, Κερατσίνι - Αιολικός. (Ρεπό η ΕΑΡ). ΒΟΡΡΑΣ: Μηχανιώνα - Γιάννενα, Αγρ. Αστέρας - Ορφέας Αλεξανδρούπολης, Αετός Σκύδρας - Νάουσα, Πιερικός - Απόλλωνας Λάρισας, Τύρναβος - Κοζάνη, Ορέστης - Αμπελόκηποι, Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Αρτας. (Ρεπό η Πρέβεζα). Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 5μμ.

Ο Καρατα'ϊδης στο ντέρμπι

Ο Κυριάκος Καραταϊδης επιστρέφει και πάλι στην 11άδα του Ολυμπιακού ενόψει του Σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" γυμνάζεται πλέον κανονικά και έτσι θα αντικαταστήσει στο κέντρο της άμυνας τον Μίρσα Βαρεσάνοβιτς, που έπαιξε στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Ιωνικό.

Για το ματς με τους "πράσινους" ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ενδέχεται να επιφέρει μια ακόμη αλλαγή. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος θα πάρει, εκτός απροόπτου, τη θέση του Στέλιου Γιαννακόπουλου σε μια προσπάθεια του Ντούσκο να "θωρακίσει" το δεξί άκρο που καλύπτει για τον ΠΑΟ ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος Γ. Χ. Γεωργιάδης.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ - 1
Απιαστη η Μακλάρεν

Παρά την απαγόρευση του συστήματος της κατ' επιλογής εμπλοκής των πίσω φρένων, που εξέλιξε η ομάδα της Μακλάρεν-Μερτσέντες και θεωρήθηκε "ένοχο" για την απόδοση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, τίποτα δεν άλλαξε στην πίστα του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Και χωρίς αυτό το σύστημα, Χάκινεν και Κούλθαρντ έκαναν ...περίπατο, αφήνοντας στις υπόλοιπες θέσεις της εξάδας τους Σουμάχερ (Φεράρι), Βουρτς (Μπενετόν), Φρεντσέν (Γουίλαμς), Φιζικέλα (Μπενετόν).

Στο πρωτάθλημα οδηγών ο Χάκινεν έχει 20 β. και ακολουθούν Κούλθαρντ 12, Φρεντσέν 6, Σουμάχερ 4, Ιρβάιν και Βουρτς 3.

ΠΟΛΟ

Με στόχο την κατάκτηση μιας από τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου που οδηγεί στην τελική φάση, η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης βρίσκεται στο Βρότσκι της Σλοβακίας όπου συμμετέχει στην προκριματική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στο δρόμο της ελληνικής ομάδας θα βρεθούν η γιουγκοσλαβική Διναμό Πάντσεβο που αντιμετωπίζει σήμερα (16.30 ώρα Ελλάδας), η Οντένσε από τη Δανία, καθώς και η οικοδέσποινα του ομίλου Βρότσκι. Στον άλλο όμιλο θα αγωνιστούν η ουγγρική Ζέντες η ιρλανδική Μπίαρς, η Σλάβια Πίλσεν από την Τσεχία.

Στην ομάδα του Ακη Τσαταλιού επικρατεί η αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να γυρίσουν από τη Σλοβακία έχοντας μαζί τους και το εισιτήριο της πρόκρισης. Η αποστολή του ΝΟΒ αποτελείται από τις: Ρούπακα Τζ., Ρούπακα Ελ., Μελιδόνη, Καμμένου, Χαραλαμπίδου, Ρουμπέση, Πετσάλη, Ανδριανάκη, Λαρά, Ντίκινσον, Κομνηνού.

  • Με τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Στη Χαλκίδα η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό (17.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ενώ η Βουλιαγμένη θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο (18.00).
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Πρώτο βήμα για τελικό

Το πρώτο μέρος της τελευταίας πράξης του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα καθορίσει ποιοι θα είναι οι δυο τελικοί μονομάχοι που θα διεκδικήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης για την τρέχουσα περίοδο, ανοίγει σήμερα με τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών.

Η κάτοχος του τίτλου Μπορούσια Ντόρτμουντ ταξιδεύει στη Μαδρίτη, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στην κατοχή της, τη Ρεάλ (21.30 ΜΕΓΚΑ), ενώ στο άλλο παιχνίδι η πριν από δυο χρόνια πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουβέντους υποδέχεται τη Μονακό (μαγνητοσκόπηση 00.30 ΜΕΓΚΑ), που πέρσι έκανε περίπατο στη Γαλλία κατακτώντας το πρωτάθλημα με 12 πόντους διαφορά από τη δεύτερη.

Ο προπονητής των Γερμανών Νέβιο Σκάλα στηρίζει πολλά στην απόδοση των δυο κεντρικών αμυντικών Γιούργκεν Κόλερ και του Γκιοργκ Χένριχ, που θα αντικαταστήσει τον απόντα λόγω καρτών Βόλφανγκ Φέιρσιγκερ, προκειμένου να σταματήσει τις επιθετικές εξάρσεις των Ισπανών.

Ετοιμοι για την τρίτη συνεχόμενη παρουσία τους σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ είναι όλοι στη Γιουβέντους, αλλά παρ' όλα αυτά όμως το πάθημα της Μάντσεστερ φαίνεται να έγινε μάθημα στους Ιταλούς, που δε θέλουν με τίποτα να είναι... το νέο θύμα της φετινής Μονακό.

Η Ζαλγκίρις στον τελικό

Ανώδυνη ήττα γνώρισε η Ζαλγκίρις Κάουνας στη Μόσχα από τη Σάρατοφ με 77 - 63 (ημίχρονο 32 - 31) στον επαναληπτικό ημιτελικό του Ευρωκυπέλλου, αφού χάρις στη διαφορά των 22 πόντων που είχε πάρει από τον πρώτο αγώνα της Λιθουανίας, κατάφερε να "σφραγίσει" το "εισιτήριο" για τον τελικό.

Οι Λιθουανοί, που στον πρώτο αγώνα είχαν επικρατήσει με 96 - 74, θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Στεφανέλ - Παναθηναϊκού στον τελικό της διοργάνωσης, που θα γίνει στο Βελιγράδι στις 14 Απριλίου.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
"Επιστροφή" της Μαχαίρα

Δυναμική επιστροφή στις διεθνείς διοργανώσεις πραγματοποίησε το Σάββατο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της κολύμβησης Τόνια Μαχαίρα, η οποία συμμετείχε στο μίτινγκ του Παρισιού σε 25άρα πισίνα και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. ελεύθερο.

Η κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 14η θέση με χρόνο 26.16, καταρρίπτοντας το παλιό 26.70 της Εβίτας Παρασκευοπούλου. Η Τόνια Μαχαίρα συμμετείχε και στα 200 μ., όπου ήταν επίσης 14η με χρόνο 2.03.72.

Στο ίδιο μίτινγκ, ο Βρετανός Τζέιμς Χίκμαν πέτυχε πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100 μέτρα πεταλούδα με χρόνο 51.46, καταρρίπτοντας το παλιό ρεκόρ που κατείχε ο Ρώσος Ντένις Πανκράτοφ με 51.78.

Χαμόγελα στην πάλη

Η Εθνική ομάδα της ελευθέρας πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις"

Σημαντική επιτυχία των Ελλήνων παλαιστών της ελευθέρας, στο διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις". Μετά από καλές εμφανίσεις και εντυπωσιακές νίκες επί αντιπάλων με μεγάλες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, κατέκτησαν 2 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια, χαρίζοντας στην Εθνική ομάδα την πρώτη θέση με 32 βαθμούς. "Τα παιδιά ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα. Οι νίκες μετράνε περισσότερο από τα μετάλλια. Πέρσι στο ίδιο τουρνουά πετύχαμε 20 νίκες. Φέτος 30 και μάλιστα ορισμένες επί μεγάλων ονομάτων", δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηρ. Δεσκουλίδης. Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν, ο Καρτάνοφ στην κατηγορία των 54κ., νικητής στον τελικό επί του Σλοβάκου Κολάρ με 7 - 0 σημεία και ο Ξανθόπουλος στα 97κ. επειδή είχε λιγότερες παρατηρήσεις στον ισόπαλο 0 - 0 αγώνα του με τον Μογγόλο Σουμτζαμπαζάρ. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν ο Πολιανίδης στα 76κ. και ο Ιωακειμίδης στα 130κ. Το χάλκινο κατέκτησαν ο Ασλανασβίλι στα 58κ. και ο Πολυχρονίδης στα 63κ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ