Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΕΛ - ΠΑΟ
Πάνοπλος για την πρόκριση

Με Σκοτ στη δεκάδα οι πράσινοι υπερασπίζονται σήμερα στο Μιλάνο το 77 - 58 για να σφραγίσουν το εισιτήριο για τον τελικό

Το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Ευρωπαϊκό Κύπελλο θέλει να σφραγίσει σήμερα στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός, που χωρίς απουσίες αντιμετωπίζει τη Στεφανέλ (21.30 ΕΤ1) στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Πρώτο μέλημα των "πρασίνων" είναι να υπερασπίσουν τη διαφορά των 19 πόντων από τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα (77 - 58) αφού η Στεφανέλ για να πάρει την πρόκριση θα πρέπει να σημειώσει νίκη τουλάχιστον με 20 πόντους διαφορά.

Τόσο όμως η διαφορά πόντων όσο και η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι, που το μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο, κάνει την ελληνική ομάδα να φαντάζει το φαβορί, όχι μόνο για το σημερινό αγώνα αλλά ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αλλωστε και οι Ιταλοί όσο και εάν τους εκφράζει το "δικαίωμα στο όνειρο" εντούτοις δε φαίνεται και να το πολυπιστεύουν, όμως... Το μόνο που ενδιαφέρει τους παίκτες της Στεφανέλ είναι να προσπαθήσουν να ρεφάρουν τη μεγάλη τους ήττα στο πρώτο παιχνίδι και έπειτα ό,τι προκύψει.

Στον αγωνιστικό τομέα του σημερινού παιχνιδιού ο Λευτέρης Σούμποτιτς προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους προκειμένου η αισιοδοξία για την πρόκριση να μην αποβεί "μπούμεραγκ" για την ομάδα του.

"Δεν τελείωσε τίποτα ακόμη. Παίξαμε 40' και έχουμε αλλά 40' που χρειάζονται εξίσου μεγάλη προσοχή. Η διαφορά στο σκορ του πρώτου αγώνα είναι όντως μεγάλη, όμως αυτό δε μας εξασφαλίζει και την πρόκριση αφού έχουμε να παίξουμε άλλο ένα παιχνίδι" επισήμανε στις δηλώσεις του για το σημερινό παιχνίδι ο Πίξι.

Τόσο ο Φάνης Χριστοδούλου, όσο και ο Μπάιρον Σκοτ έχουν τεθεί στη διάθεση του προπονητή του "τριφυλλιού", αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν τον τραυματισμό τους, αλλά η συμμετοχή του πρώτου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κώστα Παταβούκα που μπορεί να έχασε κάποιες προπονήσεις λόγω θλάσης στους προσαγωγούς, αλλά όμως και αυτός ταξίδεψε για το Μιλάνο.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Στεφανέλ, Καζαλίνι, προβληματίζεται έντονα για τη διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες του στο παιχνίδι, ενώ στηρίζει πολλά και στην παρουσία του κόσμου που πιστεύει ότι θα εμψυχώσει τους παίκτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ