ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Απρίλη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Αντεπίθεση για δημόσια και δωρεάν φροντίδα

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ

"Ο φετινός "γιορτασμός" της 7 Απρίλη ως Παγκόσμιας Μέρας της Υγείας βρίσκει την εργατική τάξη και όλους τους σύγχρονους προλετάριους να βιώνουν με δραματικό τρόπο τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν τον πλανήτη μας. Τους πολέμους, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την έλλειψη στέγης, τις αρρώστιες, τους θανάτους εκατομμυρίων παιδιών κάθε χρόνο από έλλειψη βιταμινών, φαρμάκων και από πείνα. Την απάνθρωπη εκμετάλλευση εκατομμυρίων ανθρώπων από μια χούφτα ιμπεριαλιστικά κράτη, που με κάθε τρόπο επιχειρούν να επιβάλουν σε ολόκληρο τον πλανήτη τη Νέα Τάξη Πραγμάτων".

Τα παραπάνω τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας, που είναι αφιερωμένη την ασφαλή μητρότητα. Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα (1998) από τη UNICEF στη δημοσιότητα:

  • Σχεδόν 12 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο - δηλαδή 33.000 παιδιά τη μέρα - πεθαίνουν από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.
  • Περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά, κάτω των πέντε ετών, πεθαίνουν κάθε χρόνο από έξι παιδικές ασθένειες, κατά των οποίων θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί.
  • Οι πόλεμοι της περασμένης δεκαετίας άφησαν πίσω τους 3 εκατομμύρια νεκρά παιδιά, 4-5 εκατομμύρια ανάπηρα, 12 εκατομμύρια άστεγα, 1 εκατομμύριο ορφανά και 10 εκατομμύρια με ψυχολογικά τραύματα.
  • Στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες, 174 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών υποσιτίζονται και εκατομμύρια πεθαίνουν, βασικά από την αιτία αυτή, κάθε χρόνο.

Ο καπιταλισμός σε όλο το μεγαλείο του και η κατάσταση θα χειροτερεύει, όσο οι λαοί θα καθυστερούν να ανατρέψουν την κυριαρχία του και να οικοδομήσουν τη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού.

Αλλά και στα "πολιτισμένα" κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στη δική μας χώρα αυξήθηκαν οι κίνδυνοι εκδήλωσης επιδημιών. Με δραματικό τρόπο επανεμφανίζονται παλαιά λοιμώδη νοσήματα.

Σε πρόσφατη (1997) μελέτη - έκθεση του ΟΟΣΑ, που διέρρευσε στον Τύπο, φέτος το Γενάρη η χώρα μας φαίνεται πως:

  • Βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στις επενδύσεις του δημόσιου τομέα Υγείας, με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Εχει τεράστιες ελλείψεις κρεβατιών επείγουσας φροντίδας και οργανωμένες κλινικές και τμήματα επειγόντων περιστατικών.
  • Βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις σε αριθμό νοσοκομειακών κρεβατιών, με αναλογία 5,1 κρεβάτια για 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 8,4 κρεβάτια και της Ευρωπαϊκής Ενωσης 7,4 κρεβάτια.
  • Κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις σε διάθεση κρατικών κονδυλίων για τη Δημόσια Υγεία (2,3% του ΑΕΠ) και βρίσκεται στο ελάχιστο, διαθέτοντας το 0,3% του ΑΕΠ για Κοινωνική Πρόνοια και Ασφάλιση.

Αντίθετα, εμφανίζεται να κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις στον κόσμο σε αμυντικές δαπάνες.

Η υπαγορευμένη από τις Συνθήκες του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ πολιτική των λεγόμενων προγραμμάτων σύγκλισης δεν προβλέπει αυξημένες, αλλά συνεχώς μειωνόμενες κρατικές δαπάνες για την υγεία, αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες και μη θεωρώντας τη λαϊκή υγεία ως πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για την πρόοδο μιας χώρας.

Η πολιτική αυτή έχει και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία του πληθυσμού παρά τις περί του αντιθέτου δημαγωγικές εξαγγελίες και τα ΘΑ της κυβέρνησης. Η μελέτη - έκθεση του ΟΟΣΑ σημειώνει ότι η περιγεννητική θνησιμότητα είναι πάνω από το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, που σημαίνει ότι με νέες ζωές "πληρώνει" η χώρα μας τις ελλείψεις της στον τομέα Υγείας".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το ΚΚΕ θεωρεί ότι και ο φετινός γιορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή για μια ακόμα φιέστα υποκρισίας και νέων δημαγωγικών υποσχέσεων από την άρχουσα τάξη της χώρας μας μέσω των πολιτικών εκπροσώπων του και του φιλικού τους Τύπου. Πρέπει με την πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος να μπει φρένο στην κυβερνητική λαίλαπα κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Είναι επιτακτικά αναγκαίο να αναπτυχθεί η αντεπίθεση του λαού, που θα προσθέσει στα αιτήματά του την πάλη για δημόσια και δωρεάν για όλους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα υγείας. Γίνεται πλέον μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της πάλης για αλλαγή των συνδικαλιστικών και πολιτικών συσχετισμών υπέρ των συνεπών και ταξικών δυνάμεων, η αλληλεγγύη και ο συντονισμός των αγώνων των εργαζομένων, ο δρόμος του λαϊκού κοινωνικού μετώπου πάλης".

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντίσταση στο ανθυγιεινό σάρωμα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ

Το "σάρωμα" των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης είναι μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης, επισήμανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα,μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Αλ. Παπαρήγα δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα προβάλλει με κάθε μέσο τα προβλήματα του χώρου της υγείας και πρόνοιας και ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Ταυτόχρονα κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενωμένοι, καθώς, όπως είπε, τα σχέδια της κυβέρνησης για τους τρεις αυτούς τομείς θα έχουν αρκετές ομοιότητες με το περίφημο νομοσχέδιο "εξυγίανσης" της "Ολυμπιακής Αεροπορίας".

Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκαν ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, ο Β. Σγουραμάνης,επικεφαλής του Τμήματος Υγείας της ΚΕ και η Μ. Κεφαληνού,από το Τμήμα Πρόνοιας.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ εξέθεσε στην Αλ. Παπαρήγα τα εργασιακά και οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία και πρόνοια, αλλά και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας των ελλειμματικών προϋπολογισμών.

Οι δηλώσεις

Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: "Εκτιμάμε ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί ορισμένα κλασικά, και βεβαίως πολύ δίκαια, αιτήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, όχι τόσο για οικονομικούς - ταμειακούς λόγους που συνήθως επικαλείται (βεβαίως ισχύει και αυτό), αλλά κυρίως διότι προετοιμάζει ένα γενικό σάρωμα στον τομέα της υγείας, της νοσοκομειακής περίθαλψης, της πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων. Μ' αυτή την έννοια δε θέλει να υπάρχουν τετελεσμένα κατακτήσεων σ' αυτούς τους χώρους. Επομένως, ως κόμμα θεωρούμε ότι ο αγώνας για τα άμεσα κρίσιμα προβλήματα των εργαζομένων - μισθολογικά, συνθηκών δουλιάς, επιδομάτων - έχουν επικαιρότητα, αλλά μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική όταν συνδεθούν με το όλο πρόβλημα, που έχει σχέση με την πολυμορφία ιδιωτικοποίησης στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Με την αντίσταση, δηλαδή, στα σχέδια που θα τα βρούμε μπροστά μας και θα έχουν αρκετές ομοιότητες με το περίφημο νομοσχέδιο εξυγίανσης της "Ολυμπιακής Αεροπορίας"".

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Στ. Κουτσιουμπέλης,δήλωσε τα εξής: "Εκθέσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της δημόσιας υγείας και επισημάναμε την οικονομική στενότητα και τα μικρά ποσοστά τα οποία έχουν διατεθεί από τον προϋπολογισμό για την υγεία και την πρόνοια. Επίσης εκθέσαμε τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο. Καταγγείλαμε την πολιτική αδιαλλαξίας που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι σ' αυτά τα προβλήματα και επισημάναμε ότι η εισοδηματική και φορολογική πολιτική φέτος θα έχει αποτέλεσμα ουσιαστική μείωση των εισοδημάτων μας. Στο θεσμικό επίπεδο επισημάναμε ότι ακόμα και τα θετικά σημεία του νόμου 2519/97 δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί κάτω απ' αυτή την πολιτική, καθώς επίσης και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Πρόνοια δεν μπορεί κάτω απ' αυτές τις συνθήκες να είναι σύγχρονο και αποδοτικό για την κοινωνία και τους πολίτες. Στο χώρο της υγείας υπάρχουν 25.000 κενά και αυτό έχει αντανάκλαση στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο χώρος της υγείας δεν έχει χαρακτηριστεί ανθυγιεινός και επικίνδυνος. Οι εργαζόμενοι στην υγεία και την πρόνοια για 4 μήνες εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τις αργίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμα και την υπερωριακή απασχόληση, την οποία αναγκάζονται να προσφέρουν λόγω έλλειψης προσωπικού".

Προτεραιότητες στα λόγια

Το μήνυμα του υπουργείου Υγείας

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) - φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της - αφιερώνει τη σημερινή μέρα στη Μητρότητα, με κεντρικό σύνθημα: "Η εγκυμοσύνη είναι κάτι το ξεχωριστό. Ας τη διασφαλίσουμε".

"Η υγιής και ασφαλής μητρότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτείας", τονίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Μέρα της Υγείας, και συνεχίζει: "Διασφάλιση υγιούς μητρότητας σημαίνει συνεχή προσπάθεια μείωσης των επιπλοκών στην υγεία και των κινδύνων για τη ζωή κάθε μητέρας και εμβρύου κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, καθώς και εξασφάλιση του κατάλληλου συστήματος υγείας και του κατάλληλου κοινωνικού, οικονομικού και νομικού περιβάλλοντος".

Στη συνέχεια το μήνυμα του υπουργείου προσπαθεί να εξωραϊσει τις δυσμενείς επιλογές της κυβέρνησης, παίρνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι στη "χώρα μας τα ποσοστά βρεφικής και μητρικής θνησιμότητας κυμαίνονται στα χαμηλότερα της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Στη συνέχεια του μηνύματος γίνεται αντιστροφή της πραγματικότητας. "Βασική προτεραιότητα, αναφέρεται στο μήνυμα, της πολιτικής υγείας και πρόνοιας του υπουργείου αποτελεί η αναβάθμιση τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην έγκυο γυναίκα, τη μητέρα και το παιδί, όσο και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, με την υποστήριξη της μητέρας (παιδικοί σταθμοί, επιδόματα για πολύτεκνες οικογένειες, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού κλπ.)".

Οσον αφορά στη γενική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι τι έχει κάνει η κυβέρνηση.

Τώρα όσον αφορά στους παιδικούς σταθμούς, αφού τους άφησαν να λειτουργούν με το μισό προσωπικό, τώρα τους μεταθέτουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο στο Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής - που φιλοξενεί τα παιδιά 4.000 οικογενειών - οι γονείς υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τρομακτικές αυξήσεις στα τροφεία ανάλογα με το συνολικό τους εισόδημα. Από 7.500 έως 10.500 δραχμές που ήταν πέρσι τα τροφεία φέτος οι γονείς θα πληρώσουν από 13.000 έως 28.000 δραχμές το μήνα.

Για τα πολυτεκνικά επιδόματα, πέρα απ' τις περικοπές που έγιναν με τα εισοδηματικά κριτήρια, υπάρχουν και πολλές πολύτεκνες οικογένειες στις οποίες υπάρχει καθυστέρηση καταβολής των αναδρομικών επιδομάτων και τα ποσά ξεκινούν από 200.000 δραχμές και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 600.000 δραχμές. Μάλιστα σε Ερώτηση που κατέθεσαν πρόσφαταστη Βουλή, προς τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Στ. Παναγιώτου,αναφέρονται τα εξής: Τα Χριστούγεννα του 1997 το υπουργείο Οικονομικών έκοψε τα αναδρομικά του 1997 από τα πολυτεκνικά επιδόματα 60.000 οικογενειών, ύψους 12,6 δισ. δραχμές. Το Φλεβάρη του 1998, για να πληρώσει τα χρήματα αυτά, έκοψε τα αναδρομικά του 1997 από άλλους 15.000 δικαιούχους, που έπρεπε να πάρουν τα χρήματα αυτά (περίπου 4,5 δισ. δραχμές) μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη και τους πληροφόρησε ότι θα πάρουν τα αναδρομικά από 6 έως 15 Απρίλη.

Ο ΠΙΣ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: "Στη χώρα μας, όπως και σ' όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, όπως και στη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας, κάνουν εφικτό το στόχο και το δικαίωμα στην ασφαλή μητρότητα.Που, ωστόσο, απέχει ακόμα πολύ από το να έχει γίνει και καθολική πραγματικότητα. Κι αυτό συνιστά μια μεγάλη πρόκληση και για τους λειτουργούς της υγείας και για τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Που έχουν την ευθύνη και τις δυνατότητες παρέμβασης, όχι μόνο θεραπευτικά, αλλά, κυρίως προληπτικά και ενημερωτικά, για τη διασφάλιση της εγκυμοσύνης και της μητρότητας.Ωστόσο, ασφαλής μητρότητα, στις μέρες μας δε σημαίνει απλώς εξασφάλισή της μόνο από πλευράς υγείας. Σημαίνει και κοινωνική μέριμνα και προστασία της. Σημαίνει ενεργοποίηση των νόμων υπέρ της μητρότητας που συχνά μένουν απλώς στα χαρτιά ή και καταστρατηγούνται βάναυσα. Σημαίνει μέτρα και θεσμούς που θα δίνουν πραγματικά στα νέα ζευγάρια τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά χωρίς άγχη και ανασφάλειες".

Σήμερα η πορεία των τυφλών

Συγκέντρωση στα γραφεία του Συνδέσμου (Βερανζέρου και Σωκράτους), ώρα 5 μμ

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας διοργανώνει σήμερα το απόγευμα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών. Οι τυφλοί θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου (Βερανζέρου και Σωκράτους), ώρα 5μμ, και θα κάνουν πορεία με προορισμό τη Βουλή.

Ο ΠΣΤ ζητά, εδώ και χρόνια, τη χορήγηση επιδόματος 10 Ημερομίσθιων του Ανειδίκευτου Εργάτη (ΗΕΑ) στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους τυφλούς και 20 ΗΕΑ για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και τους ανίκανους προς εργασία. Επίσης, την άρση των οικονομικών περιορισμών στη χορήγηση της κάρτας για τα μέσα μεταφοράς.

"Η αναποτελεσματική διαδικασία συζήτησης και προώθησης των αιτημάτων μας και η έλλειψη ουσιαστικής διάθεσης της κυβέρνησης για την επίλυσή τους, έχουν δημιουργήσει στο χώρο των τυφλών πραγματικά αδιέξοδα και μια άνευ προηγουμένου εκρηκτική κατάσταση", σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Συνεχίζουν στο Κρατικό Νίκαιας

Απόφαση να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις πήραν χτες, στη γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (ΓΚΝΝ). Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έκλεισαν για μισή ώρα, περίπου, την οδό Πέτρου Ράλλη, στο ύψος του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι ζητούν να καταβληθούν, αναδρομικά από τον περασμένο Γενάρη, τα δεδουλευμένα από τα νυχτερινά, τις αργίες και υπερωρίες. Σημειώνεται ότι οι μηνιαίες συνολικές αποδοχές για κάθε εργαζόμενο έχουν μειωθεί κατά 30.000 - 60.000 δραχμές.

Στη γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στις 9 Απρίλη. Θα "κατέβουν" στη συγκέντρωση με τα εξής αιτήματα: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις και τροποποίηση του Οργανισμού του ΓΚΝΝ για να γίνουν προσλήψεις και σε κλάδους που δεν υπάρχουν κενές θέσεις (π.χ. τραπεζοκόμες). Επιχορήγηση των δημόσιων νοσοκομείων. Αύξηση στους βασικούς μισθούς. Χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Λεζάντες 31

Ασφαλής μητρότητα δε σημαίνει απλώς εξασφάλισή της, αλλά και κοινωνική μέριμνα και προστασία της. Κι εδώ τα στοιχεία είναι δραματικά

Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της ΚΕ του Κόμματος

Επίκαιρη Ερώτηση για το Παπάφειο

"Τα οξύτατα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το ΠΑΠΑΦΕΙΟ Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτουν με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο και την κυβερνητική δημαγωγία για την υποτιθέμενη έγνοια της κυβέρνησης για την κοινωνική προστασία και την ουσία του δήθεν "κοινωνικού προσώπου" του ΠΑΣΟΚ".

Τα παραπάνω τονίζει η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα.Ειδικότερα, αναφέρει:

Ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος παραμένει ίδιος από το 1993, παρόλο που ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενεί αυξήθηκε στο μεταξύ από 70 σε 170, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μεγάλο έλλειμμα, περίπου, 50 εκατ. δραχμών. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Ιδρύματος είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και επειδή δεν εξοφλούνται οι λογαριασμοί, οι προμηθευτές αρνούνται να τροφοδοτήσουν το ΠΑΠΑΦΕΙΟ, η ΔΕΗ απειλεί ότι θα διακόψει την ηλεκτροδότηση και η ΕΚΟ δεν παρέδιδε πετρέλαιο τις μέρες που το κρύο ήταν τσουχτερό. Οι 40 από τις 60 οργανικές θέσεις είναι κενές. Το ιστορικό κτίριο του Ιδρύματος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάζεται επειγόντως συντήρηση.

Η βουλευτής Μ. Μπόσκου ρωτά τον υπουργό Κ. Γείτονα ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ΠΑΠΑΦΕΙΟΥ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ