Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίκαιρη Ερώτηση για το Παπάφειο

"Τα οξύτατα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το ΠΑΠΑΦΕΙΟ Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτουν με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο και την κυβερνητική δημαγωγία για την υποτιθέμενη έγνοια της κυβέρνησης για την κοινωνική προστασία και την ουσία του δήθεν "κοινωνικού προσώπου" του ΠΑΣΟΚ".

Τα παραπάνω τονίζει η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα.Ειδικότερα, αναφέρει:

Ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος παραμένει ίδιος από το 1993, παρόλο που ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενεί αυξήθηκε στο μεταξύ από 70 σε 170, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μεγάλο έλλειμμα, περίπου, 50 εκατ. δραχμών. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Ιδρύματος είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και επειδή δεν εξοφλούνται οι λογαριασμοί, οι προμηθευτές αρνούνται να τροφοδοτήσουν το ΠΑΠΑΦΕΙΟ, η ΔΕΗ απειλεί ότι θα διακόψει την ηλεκτροδότηση και η ΕΚΟ δεν παρέδιδε πετρέλαιο τις μέρες που το κρύο ήταν τσουχτερό. Οι 40 από τις 60 οργανικές θέσεις είναι κενές. Το ιστορικό κτίριο του Ιδρύματος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάζεται επειγόντως συντήρηση.

Η βουλευτής Μ. Μπόσκου ρωτά τον υπουργό Κ. Γείτονα ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ΠΑΠΑΦΕΙΟΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ