Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
που αναπτύσσονται μέσα στο λαό

Ρίχνονται δίχτυα εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας από την κυβέρνηση αλλά και την υποτιθέμενη "αντιπολίτευση". Κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΟΣΠΑ αποδέχτηκαν χτες το κατάπτυστο πρακτικό συμφωνίας με τη διοίκηση της ΟΑ, την οποία απέρριψε το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Πληθαίνουν οι λαϊκές αντιδράσεις. Επιτροπή σωτηρίας της ΟΑ δημιουργήθηκε χτες, στο Ελληνικό

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να παλέψουν "την καρδιά της στρατηγικής" με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,αναφερόμενη στην εντεινόμενη σύγκρουση εργαζομένων - κυβέρνησης, καθώς η τελευταία κλιμακώνει στο έπακρο τις προκλήσεις της, εξαγγέλλοντας ουσιαστικά τη γενίκευση της "μαύρης εργασίας" στη χώρα μας. Αυτό ακριβώς σημαίνει το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή, δηλαδή λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία επί του ισοπεδωτικού νομοσχεδίου για την "Ολυμπιακή"!

Εξάλλου, η ΓΓ του ΚΚΕ, αναφερόμενη στις θετικές διεργασίες που σημειώνονται στη συνείδηση του λαού, τόνισε ότι "αυτές οι διεργασίες δεν πρέπει να χλομιάσουν, δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε δίχτυα που συνήθως ρίχνονται όταν ο λαός πάει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη του δρόμου της αντίστασης".

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, σήμερα η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας στις ΔΕΚΟ σε Αθήνα - Πειραιά και στις 6 το απόγευμα γίνεται συγκέντρωση στη Βουλή, ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες για την πανεργατική πανυπαλληλική απεργία της Πέμπτης. Σε ό,τι αφορά την "Ολυμπιακή", μέχρι αργά τη νύχτα συνεχιζόταν το έκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ, ενώ λίγες ώρες πριν, μερίδα των κυβερνητικών συνδικαλιστών είχε αποδεχτεί το κατάπτυστο πρακτικό συμφωνίας με τη Διοίκηση της ΟΑ, που όμως απέρριψε το ΔΣ της ΟΣΠΑ με ψήφους 10 κατά, 8 υπέρ, 1 λευκό. Επιτροπή σωτηρίας της ΟΑ δημιουργήθηκε χτες, σε πλατιά σύσκεψη που έγινε στο Ελληνικό.


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ