Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
"Γέφυρα φιλίας" από τους φοιτητές

Η μεταβολή των μέχρι τώρα αντιλήψεων και στερεοτύπων, που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο λαών, είναι ο βασικός στόχος της επίσκεψης που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες Τούρκοι φοιτητές στη Χίο, αλλά και της επόμενης επίσκεψης που θα γίνει τον άλλο μήνα από Ελληνες φοιτητές στη Σμύρνη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη "γέφυρα φιλίας", που απλώνεται ανάμεσα στους δύο λαούς, παίζουν οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, οι οποίοι συμμετέχουν στην AIESEC - πρόκειται για τη Διεθνή Ενωση Φοιτητών Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, που προωθεί τη φιλία και την κατανόηση μεταξύ φοιτητών διαφορετικών εθνοτήτων.

"Στόχος της AIESEC είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για άμεση επικοινωνία και επαφή μεταξύ των νέων ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς και έθνη. Να προσφέρει δυνατότητες για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω της εκπαίδευσης που παρέχει, αλλά κυρίως μέσω της πρακτικής εξάσκησης", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αναφέρει, ακόμα, πως όλα αυτά γίνονται εφικτά μέσω των ανταλλαγών, αφού "με αυτόν τον τρόπο οι νέοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και αποδέχονται τις πολιτιστικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες μεταξύ των λαών".

Ηδη από σήμερα 30 Τούρκοι φοιτητές βρίσκονται στη Χίο - θα μείνουν έως αύριο 8 του Απρίλη - ενώ η αντίστοιχη ελληνική αποστολή (επίσης 30 φοιτητές) θα επισκεφτεί τη Σμύρνη στις 2-6 του Μάη. "Το πρόγραμμα αυτό θα συνεισφέρει τόσο στη σχέση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, όσο και στη μεταβολή των μέχρι τώρα αντιλήψεων και στερεοτύπων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο λαών", καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Διοίκησης.

Να σημειωθεί πως μερικές απ' τις δραστηριότητες των δύο επισκέψεων θα είναι συζητήσεις ποικίλων θεμάτων βάσει υλικού, το οποίο θα έχει συγκεντρωθεί απ' τους φοιτητές που θ' απαρτίζουν την οργανωτική επιτροπή του προγράμματος και σεμινάρια εκπαίδευσης που θα παρακολουθήσουν όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ