Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ας προχωρήσει η κυβέρνηση

Με εντυπωσιοθηρικές κινήσεις, όπως η ονομαστική ψηφοφορία, επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την πλειοδοσία της στο άμεσο ξεπούλημα της "Ολυμπιακής" και την παράδοσή της στις ξένες πολυεθνικές και μονοπώλια.

Το θέμα απασχόλησε, άλλη μια φορά, τη χθεσινή σύσκεψη των τομεαρχών, όπου επαναβεβαιώθηκε η βασική θέση της ηγεσίας για άμεση έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΟΑ μέσω της ανάθεσή της σε "στρατηγικό επενδυτή". Αποφασίστηκε το βάρος να πέσει στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, όπου θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, για να δημιουργήσει, δήθεν, προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ασκώντας κριτική από σκληρές νεοφιλελεύθερες θέσεις. Ομως την ίδια στιγμή ο Κ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στη χθεσινή "Ελευθεροτυπία", εξέφρασε την εκτίμηση ότι "η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πάρα πολύ πιθανόν να συγκεντρώσει μια τεχνητή πλειοψηφία".

Ουσιαστικά, η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι δημιουργεί εμπόδια στην υλοποίηση των κυβερνητικών επιλογών για την "Ολυμπιακή", στην πράξη λειτουργεί ως στήριγμα της αντιλαϊκής επέλασης.

Από την πλευρά του ο Στ. Μάνος, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ζητά να καταλογιστούν ευθύνες στο ΔΣ της "Ολυμπιακής" για τις παράνομες και ζημιογόνες ρυθμίσεις που προκάλεσε το 1996 και 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ