- Συγκέντρωση ενάντια στο νόμο 2525/97 για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διοργανώνει σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, με τη συμμετοχή... - 1998-04-07 00:00:00.0"/> - Συγκέντρωση ενάντια στο νόμο 2525/97 για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διοργανώνει σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, με τη συμμετοχή... - 1998-04-07 00:00:00.0" /> Η παιδεία υπόθεση του λαού | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Η παιδεία υπόθεση του λαού
  • Συγκέντρωση σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή διοργανώνει το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά
  • Τη "σκυτάλη" παίρνει μεθαύριο Πέμπτη το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου

Συγκέντρωση ενάντια στο νόμο 2525/97 για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διοργανώνει σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Την Πέμπτη, στις 7.00 μ.μ. τη σκυτάλη παίρνει το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου, που θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Αντωνίου και στη συνέχεια πορεία και συμβολικό κλείσιμο της εισόδου της πόλης στην Κολοκυνθού.

Σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες και τους φορείς, να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τους αγώνες, επισημαίνοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη, για την οικοδόμηση ενός σχολείου, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και του ανθρώπου, δημοκρατικού και όχι ενός σχολείου ανελεύθερου, ιδιωτικοποιημένου που θα προετοιμάζει "απασχολήσιμους" πολίτες. "Ο αγώνας, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι η μόνη λύση απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών και εκπαιδευτικών μέτρων".

Οι φορείς που συγκροτούν το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει σειρά κινητοποιήσεων και ενημέρωσης των πολιτών του δήμου για τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/97 και τις συνέπειες που έχει για τα παιδιά της εργατικής τάξης, ενώ ενημερώνουν και για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο Περιστέρι. Η κινητοποίηση της Πέμπτης αποτελεί την κορύφωση των τελευταίων κινητοποιήσεών τους.

Το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου απαιτεί την άμεση κατάργηση του νόμου 2525/97, που υψώνει περισσότερους φραγμούς στη μόρφωση διώχνοντας τους μαθητές από το λύκειο, αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, ανέγερση σύγχρονων σχολείων, μείωση μαθητών ανά τμήμα, άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με επαναφορά της επετηρίδας, ενιαίο δημόσιο δωρεάν 12χρονο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ