Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
Με θέατρο και ζωγραφική κατά των ναρκωτικών

Ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής οργανώνει το Σάββατο ημερίδα και θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση και έκθεση ζωγραφικής

Μια ημερίδα για τα ναρκωτικά, πλαισιωμένη από θεατρική παράσταση και έκθεση ζωγραφικής, οργανώνει το Σάββατο, 11 Απρίλη, ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Πατησίων - Θυμαρακίων.

Η ημερίδα και οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην αίθουσα του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης, Στρατηγού Καλλάρη και Κουρτίδου, στις Τρεις Γέφυρες, στις 5.30 μ.μ.

Αμέσως μετά το τέλος της ημερίδας, θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση των παιδιών της Θεατρικής Ομάδας του "18 Ανω", "Καταθέσεις Ψυχής", ενώ στο χώρο της αίθουσας νέοι του Κέντρου Αποκατάστασης "Στροφή" θα εκθέσουν δικά τους έργα ζωγραφικής.

"Καταθέσεις Ψυχής"

Η Θεατρική Ομάδα του "18 Ανω" έχει παρουσιάσει το έργο "Καταθέσεις Ψυχής" τρεις φορές στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας στις αρχές του Φλεβάρη και άλλη μία στα μέσα Μάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της "Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας", στη Ν. Ιωνία. Τα αποσπάσματα που παίχτηκαν ήταν από τα έργα "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, "Θάψτε τους νεκρούς" του Ιρβιν Σόου και "Αμλετ" του Σαίξπηρ.

Ο Λουκάς, ο Γιάννης, ο Γιώργος και ο Θοδωρής,τέσσερις νέοι, μίλησαν στο "Ρ". "Αυτό που θέλουμε να δώσουμε, μέσα από αυτό το έργο, είναι ότι η ζωή είναι ένας αγώνας, που όταν τελειώσει τότε τελειώνει και η ζωή", μας λέει ο Λουκάς,που έπαιξε στο τελευταίο έργο. Εξάλλου, τα συναισθήματά του "δεν μπορούν να περιγραφούν μέσα σε λίγες λέξεις", όπως μας λέει. "Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να βλέπεις τη ζωή με πολλά χρώματα. Αυτό μπορεί να γίνει όταν τη βλέπεις όχι μόνο με το μυαλό, αλλά και με την καρδιά"...

Ο Γιάννης,αν και ήταν θεατής της παράστασης, τα λόγια του είναι τόσο δυνατά, σαν να ήταν και αυτός πάνω στη σκηνή. "Ενιωθα κάθε λεπτό, κάθε στιγμή της παράστασης αυτής", μας λέει. "Ολα αυτά τα κομμάτια, που εσύ έβλεπες πάνω στη σκηνή, μου θυμίζανε δικές μου παλιές καταστάσεις, στα 22 χρόνια που ήμουνα στη χρήση". Και καταλήγει: "Μιλάμε για τη ζωή μας, για τα βιώματά μας. Το θέατρο, απλώς, μας βοηθάει να τα εκφράσουμε".

"Είναι αλήθεια ότι ορισμένα κομμάτια από αυτό το έργο αντιπροσωπεύουν τη ζωή μας", μας λέει ο Γιώργος,που έπαιζε στο έργο. "Για μας η ζωή αντιπροσωπεύει το φως, τη μέρα, αφού τόσα χρόνια ήμασταν στο σκοτάδι". Και συνεχίζει λέγοντας: "Ολα αυτά τα χρόνια που ήμασταν στα ναρκωτικά, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Νομίζαμε ότι επικοινωνούσαμε. Ωστόσο, το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να "πιούμε"". Και καταλήγει: "Αυτή η θεατρική παράσταση είναι για μας κάτι το ξεχωριστό. Βγαίνει μέσα από την ψυχή μας". "Το συγκεκριμένο έργο είναι κατά κάποιο τρόπο η ίδια η ζωή"... δηλώνει στο "Ρ" ο Θοδωρής,μέλος της Θεατρικής Ομάδας. "Οι σχέσεις μου με τους γονείς μου, τους άλλους ανθρώπους, ακόμα και με τον ίδιο μου τον εαυτό, βρίσκονται μέσα σε αυτή την παράσταση". "Η εναλλαγή συναισθημάτων, η πάλη που γίνεται για την ίδια τη ζωή, είναι κάτι το πολύ ωραίο. Τώρα μπορώ και τη βλέπω με άλλο μάτι", καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ