Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτροπή για τη σωτηρία της "Ολυμπιακής"

Με πρωτοβουλία συνδικαλιστικών στελεχών της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και της ΓΣΕΕ, πραγματοποιήθηκε χτες, στο Δημαρχείο Ελληνικού, σύσκεψη για τη συγκρότηση "Επιτροπής Σωτηρίας της "Ολυμπιακής"".

Στη σύσκεψη, όπου πήραν μέρος δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από την ΟΑ και τις άλλες ΔΕΚΟ, αναδείχτηκε μια προσωρινή επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Κ. Κορτζίδη,δήμαρχο Ελληνικού, Γ. Μαυρίκο,αναπληρωτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Α. Καλύβη,αναπληρωτή γγ της ΓΣΕΕ, Σ. Μαντζουράνη και Κ. Ησυχο,μέλη ΔΣ της ΟΣΠΑ, Λιάνα Κανέλλη,δημοσιογράφο, τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων Ζακύνθου, Δ. Σιγούρο,Πρέβεζας, Α. Λορέντζο,και Μυτιλήνης, Θ. Τσαγγαρέλη,τον Π. Πάλμο,αντιπρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, την Χ. Παπαδέα,πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων σε ξένες αεροπορικές εταιρίες, τον Στ. Μανούσο,μέλος ΔΣ διοικητικών υπαλλήλων ΟΑ, τους Κ. Ανέστο και Ν. Σιτζάνη από τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και τον Χρ. Σταμούλο,μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η επιτροπή συμφώνησε σε τέσσερις βασικούς άξονες, οι οποίοι αποτελούν και αίτημα των εργαζομένων στην ΟΑ:

  • "Ολυμπιακή" και συνολικά ΔΕΚΟ 100% στο δημόσιο (αμιγής ιδιοκτησία του δημοσίου) και δημοκρατικός εκσυγχρονισμός τους, μακριά από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, ιδιωτικοποίηση ή μετοχοποίηση και απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση του νόμου για τις ΔΕΚΟ και την "Ολυμπιακή".
  • Συνολική και κάθετη απόρριψη του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
  • Αποχώρηση ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο".
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών παροχών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ