Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Αστυνομικοί συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν μαθητές!
  • Νέο κρούσμα ποινικοποίησης των αγώνων
  • Θύματα, οχτώ μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου, επειδή έκαναν κατάληψη του σχολείου τους
  • Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει πλέον ο συνεχώς ογκούμενος αυταρχισμός και η τρομοκρατία ενάντια σε μαθητές, που με τον ένα ή άλλο τρόπο αντιδρούν αγωνιστικά στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική. Στην Τρίπολη, στις 10 το βράδυ της Κυριακής, αστυνομικοί εισέβαλαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο που τελούσε υπό κατάληψη, συνέλαβαν οχτώ μαθητές, τους κράτησαν όλη τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου τους προπηλάκισανκαι χτες το πρωί τους τους οδήγησαν στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της πρόκλησης φθορών, αλλά η δίκη ορίστηκε για αύριο. Αιτία; Οτι έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους με αιτήματα ενάντια στο νόμο 2525, που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, αλλά και απαιτώντας λύση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου τους και μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης για τη μηνιγγίτιδα, εξαιτίας της οποίας ο Νομός Αρκαδίας πρόσφατα είχε κρούσματα και θρήνησε ακόμα και θύματα...

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο αυτό γεγονός και επισημαίνει: "Η κυβέρνηση, θορυβημένη από την ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση, εντείνει τον αυταρχισμό της, δείχνει όλο και πιο ξεδιάντροπα στοιχεία φασίζουσας νοοτροπίας και λογικής. Στέλνει στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα πάνω από 10.000 αγωνιζόμενους αγρότες αλλά και εργάτες, γενικά πολίτες και νεολαίους που αγωνίζονται, αντιστέκονται, δεν υποτάσσονται. Χρησιμοποιεί τα Σώματα Ασφαλείας και τις δικαστικές αρχές για να καταστείλουν κάθε εστία αντίστασης. Η δουλιά όλων αυτών είναι το κοινό έγκλημα και όχι η παρακολούθηση των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων, οι συλλήψεις μαθητών ακόμα και ο ξυλοδαρμός τους, που από πολλές πλευρές καταγγέλλεται. Δεν είναι εκπαιδευτικοί όσοι καταθέτουν για να συλληφθούν μαθητές ή όσοι παίζουν το ρόλο του ρουφιάνου και του καταδότη".

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί όλο το λαό, τα συνδικάτα, την ΕΛΜΕ, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, να καταδικάσουν αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα. Καλεί επίσης τους μαθητές όλων των σχολείων, να συμπαρασταθούν στους συμμαθητές τους, να καταγγείλουν το γεγονός, να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους και να εντείνουν και δυναμώσουν τον αγώνα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την παρουσία της αστυνομίας στο 4ο ΓΕΛ (2019-03-21 00:00:00.0)
«Οχι» στην ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα των μαθητών (2016-11-01 00:00:00.0)
Στο σχολείο τούς υποδέχτηκε περιπολικό στην αυλή! (2013-10-04 00:00:00.0)
Βία και ΜΑΤ εναντίον «εχθρών» μαθητών (2000-12-09 00:00:00.0)
Νέος διευθυντής - στρατονόμος (2000-10-27 00:00:00.0)
Επικίνδυνη κλιμάκωση αυταρχισμού (1996-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ