Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο - 3ο ΓΕΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Στο σχολείο τούς υποδέχτηκε περιπολικό στην αυλή!

Καταγγελίες από Οργανώσεις της ΚΝΕ για τις προσπάθειες τρομοκράτησης και καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να βάλει τους μαθητές να κάνουν μάθημα παρέα με την Αστυνομία, προκειμένου να τους τρομοκρατήσει και να καταστείλει εν τη γενέσει της κάθε μορφή κινητοποίησης των μαθητών!

Χτες το πρωί οι μαθητές του 1ου και 3ου ΓΕΛ Καστοριάς, που βρίσκονται σε αγωνιστικές διεργασίες και έχουν πάρει απόφαση (με συγκέντρωση υπογραφών από την πλειοψηφία των μαθητών) να προχωρήσουν σε κατάληψη, φτάνοντας στο σχολείο είδαν σταθμευμένο μέσα στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος ένα περιπολικό. Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις των μαθητών, οι άνδρες της Αστυνομίας ισχυρίστηκαν ότι είχαν εντολή να βρίσκονται εκεί μέχρι τις 8.10 το πρωί, δηλαδή μέχρι την ώρα που χτυπά το κουδούνι για να ξεκινήσει το μάθημα. Προφανής στόχος της αστυνομικής επιχείρησης ήταν να αποτρέψει τους μαθητές να υλοποιήσουν την απόφασή τους για κατάληψη.

Το περιπολικό απομακρύνθηκε από τον αύλιο χώρο μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ στον αξιωματικό υπηρεσίας, όμως η Αστυνομία συνέχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της με δυνάμεις της απέναντι από τα σχολεία.

Κόντρα στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που επιστρατεύει η κυβέρνηση, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα και για σήμερα προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Οι μαθητές παλεύουν ενάντια στο νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο», ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις εκπαιδευτικών και διεκδικούν πετρέλαιο θέρμανσης φθηνό για όλο το λαό και φυσικά κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτικούς.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καστοριάς της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις απαράδεκτες τακτικές που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να χτυπήσει τους αγώνες των μαθητών και γενικότερα τους λαϊκούς αγώνες. Καλεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, όλο το λαό «να καταδικάσουν την καταστολή του μαθητικού, του εργατικού λαϊκού κινήματος. Να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τα συνδικαλιστικά, τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο εντατικά και μαζικά, με συμμετοχή όλων στις αποφάσεις, με εναλλαγή των μορφών πάλης και περιφρούρηση του αγώνα τους. Να κλιμακώσουν την οργάνωση της πάλης και να συντονιστούν σε κοινό αγώνα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Απευθύνουμε μαχητικό κάλεσμα συμπόρευσης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Στη Λαμία

Αντίστοιχα, η Οργάνωση Λαμίας της ΚΝΕ καταγγέλλει προκλητική περικύκλωση στα σχολεία με περιπολικά και αυτοκίνητα της Ασφάλειας και παρέμβαση της Εισαγγελίας ώστε να σταματήσουν στα σχολεία οι κινητοποιήσεις των μαθητών. Η οργάνωση της ΚΝΕ τονίζει ότι «οι κινητοποιήσεις των μαθητών προέκυψαν μέσα από μαζικές διαδικασίες και συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία τους, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους τόσο στο νέο νομοσχέδιο που αφορά την Παιδεία, όσο και στα συνολικά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ και των συμμάχων τους». Αφού καταγγέλλει τις απαράδεκτες τακτικές εναντίον των αγώνων, καλεί τους μαθητές να κλιμακώσουν τον αγώνα τους από κοινού με γονείς κι εκπαιδευτικούς και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο το πρωί, στην πλατεία Πάρκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ