Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δράσεις εκπαιδευτικών στα Επτάνησα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και απαίτησαν το πολύ 20 μαθητές ανά τμήμα και λειτουργία όλων των υπαρχόντων τμημάτων και κατευθύνσεων σε κάθε σχολείο. Τόνισαν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν πλεονάζει και ζήτησαν να γίνει εξαρχής η διαδικασία των τοποθετήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ «ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας δήλωσε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και των νόμων για να μη μείνουν συνάδελφοι και εκτιμά ότι τοπικά δε θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα. Καμία δέσμευση, ωστόσο, δεν μπόρεσε να αναλάβει ούτε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση θα εγκρίνει τα υφιστάμενα τμήματα ούτε ότι δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις και νέος γύρος σε διαθεσιμότητες - απολύσεις. Τέλος, για τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σχετικά με τις τοποθετήσεις, ανέφερε ότι μπορεί να γίνουν επιμέρους διορθώσεις».

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης ξεκινά από την ερχόμενη Τετάρτη μαθήματα λαϊκής αλληλεγγύης. Το ΔΣ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους μαθητές των λαϊκών οικογενειών που βιώνουν πιο έντονα τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη 5-9 μ.μ. στο 2ο Λύκειο και στην πρώτη συγκέντρωση θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμά τους.

Επίσης, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου κάνει τρίωρη στάση εργασίας 11 π.μ. - 2 μ.μ. σήμερα Παρασκευή και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.30 π.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στις προσπάθειες να φτιαχτούν υπερμεγέθη τμήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ