Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Συμβουλές δύο δισ. δραχμών!

Επίκαιρη Ερώτηση για την υπογραφή ειδικής σύμβασης με Γερμανούς, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος

Σε συμβάσεις, που εκχωρούν σοβαρές αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προχωρά η κυβέρνηση, παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση και τη διάσπασή της σε ανώνυμες εταιρίες. Αυτά καταγγέλλει ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος, σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι στις 14 Απρίλη η ΥΠΑ θα υπογράψει ειδική σύμβαση με το EUROCONTROL, σχετικά με την παροχή "συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον εκσυγχρονισμό του Συστήματος Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας", "υπηρεσίες", που η Ελλάδα θα πληρώσει δύο δισεκατομμύρια δραχμές! Συγχρόνως, "με τη νέα σύμβαση στην πραγματικότητα εκχωρούνται σοβαρές αρμοδιότητές της στον τομέα προμήθειας του εξοπλισμού". Αυτή τη στιγμή η ΥΠΑ ελέγχει όλη τη διαδικασία προμήθειας του εξοπλισμού αεροναυτιλίας, απασχολώντας για το έργο αυτό 250 ηλεκτρονικούς. Προστίθεται επίσης ότι "αυτή την περίοδο γίνονται συντονισμένες ενέργειες με μυστικότητα από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, με στόχο την αλλαγή του νομικού καθεστώτος για την ιδιωτικοποίηση και τη διάσπαση της ΥΠΑ σε ανώνυμες εταιρίες. Μάλιστα, για το "έργο" αυτό το υπουργείο προσέλαβε και Γερμανούς "συμβούλους"... ".

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό για ποιο λόγο προχωρά στην υπογραφή της σύμβασης με το EUROCONTROL, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις και παρά το γεγονός ότι η ΥΠΑ μπορεί να διεκπεραιώνει αυτό το έργο μόνη της. Γιατί η κυβέρνηση πληρώνει με δύο δισεκατομμύρια τις "συμβουλές" για την υλοποίηση αυτής της σύμβασης, αφού μπορεί να γίνει από την ΥΠΑ και τέλος, με ποια διαδικασία προσλήφθηκαν οι Γερμανοί "σύμβουλοι", από ποιο λογαριασμό του δημοσίου πληρώνονται, πόσο κοστίζουν, τι έργο προσφέρουν και γιατί θρυμματίζεται η ΥΠΑ με σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ