Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
Δικάζονται σήμερα 25 αγρότες

Στο "αγροτοδικείο" της Αμαλιάδας σέρνονται σήμερα 25 αγρότες της Ηλείας, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας καλεί σήμερα το πρωί έξω από το δικαστήριο της Αμαλιάδας όλους τους αγρότες του νομού να παραβρεθούν σύσσωμοι και να εκδηλώσουν ενεργά τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγρότες. Επίσης, καλεί τα κόμματα, τα Εργατικά Κέντρα του νομού, τους εμπορικούς συλλόγους, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τους δημάρχους και τους κοινοτάρχες, να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους αγρότες που δικάζονται. Ταυτόχρονα, ζητά από τους δικηγορικούς συλλόγους του νομού να πάρουν θέση, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και να βοηθήσουν, παρέχοντας νομική προστασία στους δικαζόμενους αγρότες.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΑΣ νομού Ηλείας, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η πολιτική ξεκληρίσματος της αγροτιάς, που εφαρμόζει υλοποιώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των Βρυξελλών και της ΓΚΑΤΤ, θα συναντά όλο και μεγαλύτερες αντιδράσεις. Γι' αυτό προσπαθεί με ψευτοϋποσχέσεις, με εκβιασμούς και με δικαστικές διώξεις να τρομοκρατήσει τους αγρότες, για να μην ξαναβγούν στο δρόμο. "Η κυβέρνηση τρέμει στην ιδέα του ξεσηκωμού της αγροτιάς που μπορεί να σαρώσει συναινέσεις και συμφωνίες και με πρωτοφανή εκδικητική μανία μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο "αγροτοδικείο", επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές και κραδαίνοντας τη δαμόκλεια σπάθη πάνω απ' τα κεφάλια των αγωνιζόμενων αγροτών", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ