ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
Σελ. /56
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Αγωνιστική συμπαράταξη τώρα!
  • Κάλεσμα δράσης απηύθυνε χτες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, στη συγκέντρωση στα Πατήσια, που οργάνωσε η επιτροπή του 5ου Διαμερίσματος της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα"
  • "Αν όλοι όσοι βλέπουν το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυρίαρχη πολιτική, πιστέψουν στην αντίσταση και στην ανάγκη κοινής δράσης, αν απεγκλωβιστούν από τις παγίδες του στημένου πολιτικού παιγνιδιού, τότε οι κάτοικοι της Αθήνας θα μπορέσουν να πάρουν την πόλη στα χέρια τους"

Σε πλατιά συμπαράταξη κάλεσε χτες, όσους ανησυχούν για όσα συμβαίνουν γύρω τους και είναι αποφασισμένοι να δράσουν, ο υποψήφιος Δήμαρχος ΑθηναίωνΛεων. Αυδής,από την κεντρική συγκέντρωση που οργάνωσε η επιτροπή του 5ου διαμερίσματος της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα στα Πατήσια".

"Μας χρειάζεται σήμερα η συμπαράταξη", τόνισε ο Λ. Αυδής, "γιατί εντείνεται τόσο ο αυταρχισμός όσο και ο σκοταδισμός, καθώς οι εργαζόμενοι αντιστέκονται κι εντείνουν, όσο περισσότερο συνειδητοποιούν τι πάει να γίνει, τις αντιστάσεις τους. Ετσι τα ΜΜΕ, που ανήκουν στην οικονομική ολιγαρχία, προκειμένου να την προστατεύσουν, διαδίδουν κάθε μορφής ανορθολογισμό, προσπαθούν να πλήξουν την ελευθερία, που η ανθρωπότητα κατέκτησε με τη γνώση. Σήμερα, συνέχισε, δε χρειάζεται να καίνε βιβλία. Σήμερα είναι πιο αποτελεσματική η διάδοση της υποκουλτούρας, της βλακείας, της σαπουνόπερας και αυτά εκφράζονται και από τον πολιτικό λόγο των παρατρεχάμενων της οικονομικής ολιγαρχίας"... παρατήρησε χειροκροτούμενος από τους πολλούς φίλους της παράταξης στα Πατήσια, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του 5ου Διαμερίσματος, με τους οποίους η "Αγωνιστική Συνεργασία" συναντήθηκε στη διεκδίκηση λύσεων και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήρε κατά την τετραετή θητεία της στο Δήμο της Αθήνας.

Γι' αυτό, τόνισε ο Λεων. Αυδής, παρουσιάζοντας στη συνέχεια την πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα, "είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο συσπείρωσης και αγωνιστικής συμπαράταξης όλων αυτών, που συμμερίζονται τις προγραμματικές αρχές και θέσεις της παράταξης", ενώ πρόσθεσε ότι "η συμπαράταξη αυτή πρέπει να εκφραστεί από πρόσωπα που πιστεύουν στις κατευθύνσεις της, που έχουν τη θέληση να αγωνιστούν για αυτές, που ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές απόψεις και εντάξεις τους διαθέτουν αξιόπιστο παρελθόν συνέπειας και αγωνιστικότητας και που δεν έχουν σχέση με επιδιώξεις προσωπικής ανάδειξης και σταδιοδρομίας".

"Στη συμπαράταξη αυτή, συνέχισε, ατομικά ή μέσω των κάθε είδους ενώσεων και συσπειρώσεών τους, έχουν θέση όλοι οι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες, που σε πείσμα των συρμών του εκσυγχρονισμού και της αποστράτευσης επιμένουν να διεκδικούν αλλά και να δρουν. Ολοι αυτοί που ασκούν και περιφρουρούν το δικαίωμά τους να συμμετέχουν, να αποφασίζουν και να αναλαμβάνουν ευθύνες στο χώρο της δουλιάς τους, στη γειτονιά τους, στους συλλόγους γονέων στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Εχουν επίσης θέση στη συμπαράταξη οι ψηφοφόροι και τα μέλη των κομμάτων της κυρίαρχης πολιτικής αντίληψης, που αγωνιούν για την πορεία που διαγράφεται στην Αυτοδιοίκηση και θέλουν να ανατρέψουν τις επιλογές των πολιτικών τους χώρων".

"Αν και οι ειδικότερες πολιτικές και κοσμοθεωρητικές απόψεις, οι κομματικές προτιμήσεις ή εντάξεις των ανθρώπων που θα μετέχουν στη συμπαράταξη αυτή μπορούν να είναι ποικίλες, η επιτυχία της συμπαράταξης θα είναι κοινή", είπε ο Λεων. Αυδής και συμπλήρωσε: "Κάθε πρόσωπο και κάθε ομάδα, ένωση, κίνηση ή σχήμα που θα μετάσχει στη συμπαράταξη θα καταγράψει τη συμβολή του στο σχηματισμό και στην επιτυχία της και αυτό βέβαια θα είναι πολιτική νίκη για όλους όσοι θα συμμετάσχουν. Η "Αγωνιστική Συνεργασία" δεν έχει σκοπό να μονοπωλήσει τα αποτελέσματα του αγώνα ούτε να υποβιβάσει τους συναγωνιστές της συμπαράταξης σε "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις"".

"Αυτή, λοιπόν, είναι η θέση μας. Εμείς, όπως και εσείς, πιστεύουμε ότι οι θέσεις μας εκφράζουν τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της Αθήνας. Δεν είναι θέσεις διαμαρτυρίας ούτε μόνο θέσεις αντίστασης και αγώνα. Είναι θέσεις δημιουργίας.Αν όλοι όσοι βλέπουν το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυρίαρχη πολιτική, πιστέψουν στην αντίσταση και στην ανάγκη κοινής δράσης, αν απεγκλωβιστούν από τις παγίδες του στημένου πολιτικού παιγνιδιού, τότε οι κάτοικοι της Αθήνας θα μπορέσουν να πάρουν την πόλη στα χέρια τους.

Εμείς ανήκουμε σε αυτούς που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια σε μια πόλη δική μας.Καλούμε όλους αυτούς που στα κύρια σημεία σκέφτονται σαν εμάς, να ξεπεράσουν την παθητικότητα και τη συνήθεια και να έρθουν σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική. Τους καλούμε σε μια ανοιχτή, έντιμη, και διαφανή συνεργασία για τη δημιουργία μιας πλατιάς συμπαράταξης που θα αγωνιστεί και θα διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων.

Αν συγκροτηθεί η Συμπαράταξη, κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος, ο στόχος θα είναι εφικτός. Από μας εξαρτάται".

"Ο δημόσιος χώρος δεν είναι επί πληρωμή"!

Οι θέσεις της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" σχετικά με την επί πληρωμή στάθμευση

"Θέατρο του παραλόγου", χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", τα σενάρια περί επαναφοράς του μέτρου της στάθμευσης επί πληρωμή στο Δήμο Αθηναίων, που, "ενώ διατηρεί τα χαρακτηριστικά του θεάτρου, δεν είναι καθόλου παράλογο και αφορά συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές".

"Από διάφορες πλευρές, τονίζεται στην ανακοίνωση, τα νομικά δεδομένα του ζητήματος επιχειρείται να παρουσιαστούν ως πολιτικές θέσεις, συσκοτίζοντας έτσι τις πραγματικές πολιτικές συμφωνίες ή διαφωνίες. Αλλες θέσεις, που παρουσιάζουν το θέμα ως πρόβλημα διαχείρισης και αφήνουν στο απυρόβλητο την επιβολή πρόσθετων βαρών στους δημότες, συνιστούν επί της ουσίας στήριξη αυτής ακριβώς της κυβερνητικής πολιτικής, που έχει οδηγήσει ήδη σε εφαρμογή ιδιωτικοποιημένης και κερδοσκοπικά ελεγχόμενης στάθμευσης σε 44 δήμους. Εμείς καταπολεμάμε αυτή την πολιτική και τις προσπάθειες που γίνονται για την εφαρμογή της απ' όποιον και αν εμφανίζεται ως καλύτερος διαχειριστής. Ο δημόσιος χώρος δεν είναι επί πληρωμή", επισημαίνει η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα".

Αναλυτικά οι θέσεις της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", σχετικά με το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, είναι:

  • Η σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης, στην κατεύθυνση εξασφάλισης της άνετης, προνομιακής κυκλοφορίας των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς (το νομικό δεδομένο είναι η απόφαση του ΣτΕ, που είπε ότι δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αν δεν έχει προηγηθεί ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη).
  • Να μην πληρώνει ο δημότης για τη χρήση δημόσιου χώρου. Η ελεγχόμενη στάθμευση σε καμία περίπτωση δε σημαίνει αναγκαστικά και πληρωμένη στάθμευση. Για τη στάθμευση στους χώρους που θα καθοριστούν ως χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης πρέπει να προβλέπεται ανώτατη χρονική διάρκεια. Η υπέρβαση αυτού του χρονικού ορίου θα συνεπάγεται πρόστιμο που θα είναι αποθαρρυντικό και θα αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η υπέρβαση του ορίου
  • Να μην παραδοθεί η ελεγχόμενη στάθμευση στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

Από την άλλη πλευρά, αποφασισμένοι να προωθήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη διατήρηση και αυτού του φορομπηχτικού μέτρου εμφανίζονται ο Δ. Αβραμόπουλος και η Μ. Δαμανάκη. Ο πρώτος προσανατολίζεται σε αναπαραγωγή του υπάρχοντος συστήματος αλλά τώρα με δημοτική διαχείριση, ενώ η δεύτερη προτείνει "ελαφρύτερο" μεν οικονομικά αλλά πάντα επί πληρωμή σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης...

Νόμιμο το πολωνικό "κρυφό σχολειό"

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Λεων. Αυδής

Εντονα χρώματα, "καταθέσεις ψυχής" αναρτημένες σε τοίχους, κέφι για ζωή, όρεξη για μάθηση, ευαισθησία και ανθρωπιά, συνθέτουν το σκηνικό ενός "κρυφού πολωνικού σχολειού" που "νομιμοποιήθηκε" χτες, μετά από εννιά χρόνια "παράνομης" λειτουργίας του... Πρόκειται για το πολωνικό σχολείο (περιλαμβάνει δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) στην οδό Λέσβου 1, στο κέντρο της Αθήνας, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν χτες το πρωί και που, μετά από πολλές προσπάθειες, θα "στεγάζει" όνειρα και ελπίδες 600 παιδιών.

Το σχολείο ιδρύθηκε μετά από συνεχείς εκκλήσεις των Πολωνών, που ζουν στην Ελλάδα προς τα υπουργεία Παιδείας Πολωνίας και Ελλάδας. Και στις 3 Ιούλη 1997 το υπουργείο Παιδείας της Πολωνίας έδωσε το "πράσινο φως" για τη λειτουργία του σχολείου, που λειτουργούσε "παράνομα" από το 1989 σε ένα παλιό κτίριο στη Μιχαήλ Βόδα, όπου τα μαθήματα γίνονταν κάτω από άθλιες συνθήκες και επί πληρωμή.

"Το μεγαλύτερο "ευχαριστώ" ανήκει στους δασκάλους και τους γονείς, που δε δίστασαν να πιάσουν το πινέλο στο χέρι, να βάλουν όλη τους την ψυχή για να να γίνει ένα σχολείο ανθρώπινο", επισήμανε ο πρεσβευτής της Πολωνίας Β. Λαμέντοβιτς.

Η 7χρονη Μαρίζκα δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για το δικαίωμα στη μόρφωση που απόκτησε, αλλά θυμάται και τις άθλιες συνθήκες στο "παράνομο" σχολείο: "Το χειμώνα έσταζε η σκεπή, το καλοκαίρι η ζέστη ήταν αφόρητη. Ηταν αδύνατο να κάνουμε μάθημα", είπε.

Ανυπολόγιστη υπήρξε η προσφορά γονιών και καθηγητών στο στήσιμο του σχολείου, αφού από τα Χριστούγεννα του '97 επισκεύαζαν και έβαφαν αδιάκοπα."Ο πατέρας μου έβαφε τους τοίχους και η μητέρα μου καθάριζε τους χώρους", λέει ο εννιάχρονος Κράτσια, που ζει εδώ και 7 χρόνια στην Ελλάδα. "Βέβαια, δεν έχει προαύλιο, συνεχίζει, και για να κάνουμε γυμναστική πηγαίνουμε στα πάρκα. Παρ' όλα αυτά, αγαπώ το σχολείο μου για πολλούς λόγους, εδώ γνώρισα και την Ντομινίκα"...

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Λεων. Αυδής, που παραβρέθηκε στα εγκαίνια, υπογράμμισε: "Τούτο το σχολείο χαρίζει ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο, προσφέρει σημαντικά εφόδια σε εκατοντάδες μαθητές της μειονότητας. Σ' αυτήν τη λογική, η "Αγωνιστική Συνεργασία" είχε θέσει το θέμα στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου".

Μετά τα εγκαίνια, οι μαθητές παρουσίασαν χορούς, τραγούδια της πατρίδας τους. Η γιορτή τελείωσε με μαθήματα ανθρωπιάς και ευαισθησίας σε όσους παρευρίσκονταν, από τους μαθητές που διοργάνωσαν δημοπρασία με δικά τους έργα ζωγραφικής, με σκοπό να αγοράσουν ακουστικό βαρηκοϊας σε μια συμμαθήτριά τους που αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού

Ετοιμο προς το τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του Ιουνίου θα είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού, ώστε να ξεκινήσει τη μεγάλη διαδρομή του και να γίνει γνωστό σε κάθε γωνιά της Αθήνας,αποφασίστηκε χτες σε συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, Λεων. Αυδή,με τα μέλη των θεματικών επιτροπών, που έχουν συγκροτηθεί ήδη και επεξεργάζονται την κατάρτισή του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα κατατεθεί ένα πρόγραμμα που θέλουμε "να είναι πολιτικοποιημένο", καθώς βασική διαπίστωση και προγραμματική κατεύθυνση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα",με την οποία συμφώνησε και η "Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία", όταν πρόσφατα εκδήλωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Λ. Αυδή, είναι "η σύνδεση των δημοτικών δραστηριοτήτων με τις γενικότερες εξελίξεις, οι οποίες διακρίνονται από την ολομέτωπη ταξική επίθεση των λίγων, αλλά οικονομικά ισχυρών σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών οικονομικά στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της Αθήνας". Αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης είναι η λιτότητα, ο αυταρχισμός, αλλά και ο σκοταδισμός, φαινόμενο το τελευταίο, που όπως σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος "δεν πρέπει να παραβλέπουμε", καθώς η εκδήλωσή του και οι επιπτώσεις του είναι ευθέως ανάλογες της έντασης με την οποία εκδηλώνεται η ταξική επίθεση των κυρίαρχων κύκλων.

Ο Λ. Αυδής υπογράμμισε ότι η συνεργασία που θα ξεκινήσει ανάμεσα στην "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" και την "Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία", μέλη των οποίων στελεχώνουν τις επιτροπές, αλλά και με άλλους, πρόσωπα καταξιωμένα για τη δράση και τη θετική προσφορά τους στο χώρο τους δεν έχει πρόσκαιρο ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές, αλλά θα συνεχιστεί και μετά από αυτές, κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας.

Να σημειώσουμε ότι οι οκτώ θεματικές επιτροπές θα ασχοληθούν με τα εξής ζητήματα:

1. Πολεοδομία, Χωροταξία, Περιβάλλον

2. Θεσμοί - Δημοκρατία, Ρατσισμός, Μετανάστες

3. Νεολαία

4. Κοινωνική Πολιτική

5. Πολιτισμός

6. Αθλητισμός - Ολυμπιακοί Αγώνες

7. Δήμος - Διοίκηση, Διαχείριση, Οικονομικά

8. Τύπος και Δημόσιες Σχέσεις.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κοροϊδεύουν τους Σεπολιώτες

Υποκριτικό ενδιαφέρον, για την τύχη των ελεύθερων χώρων που χάνονται γύρω από την επισκευαστική βάση του Μετρό στα Σεπόλια, επέδειξε χτες ο Δήμος Αθηναίων, "ξεχνώντας" πως με αποφάσεις της πλειοψηφίας του είχε προχωρήσει σε σχετικούς διαδοχικούς αποχαρακτηρισμούς το '93 και το '97 υπέρ του Μετρό. Η απώλεια μνήμης επήλθε μετά από την αντίδραση των κατοίκων.

Ομως, αυτό δεν αλλάζει την απόφαση 2905/97, που τροποποιούσε το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο στην περιοχή, προκειμένου να αποχαρακτηριστούν τμήματα του εργοταξίου - στα οποία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργούνταν ζώνες πρασίνου - και να χαρακτηριστούν ως οικοδομήσιμα.

Ετσι μετά από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, καθώς βλέπουν ακόμα και το λιγοστό πράσινο που τους είχαν υποσχεθεί, σε ανταπόδοση της εγκατάστασης στην περιοχή της επισκευαστικής βάσης που "έφαγε" 120 στρέμματα ελεύθερου χώρου, να κινδυνεύει να μετατραπεί σε πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα του Μετρό, ο Δήμος αποφάσισε χτες: αφού εξεταστεί τι ακριβώς έχει συμβεί, και εφόσον αποδειχθεί ότι το Μετρό δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, αλλά, αντίθετα, επέκτεινε τις δραστηριότητές του εκτός του χώρου που προβλεπόταν απ' το σχετικό διάταγμα, να... ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των χώρων που θα δοθούν για τη δημιουργία ζωνών πρασίνου και ελεύθερων χώρων. Μόνο που στη δημιουργία της σημερινής κατάστασης σε βάρος των κατοίκων, συντέλεσε με τις αποφάσεις του και ο Δήμος. Αλλωστε, γι' αυτό το λόγο τις είχε καταγγείλει και καταψηφίσει ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής.

"Λεπτομέρειες", που χτες δεν είπαν στους κατοίκους της περιοχής...

Μάλιστα, καθώς επρόκειτο για τη συνεδρίαση που είχε προσδιοριστεί έκτακτα από την πλειοψηφία σε μέρα της επιλογής της αντί της κανονικής, φαινόμενο που τείνει να μονιμοποιηθεί, με στόχο την πλήρη υποβάθμιση και αδρανοποίηση των συνεδριάσεων του Σώματος, ο Λεων. Αυδής,δε βρισκόταν εκεί, σε ένδειξη, όπως υπογράμμισε με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εντονότατης διαμαρτυρίας για την υποτίμηση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειώσουμε ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογραμμίζει στην επιστολή του ότι έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί επειδή "η αλλαγή της ημέρας συνεδρίασης δημιουργεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου - όσα ασχολούνται σοβαρά με το έργο τους - αδυναμία προγραμματισμού των απασχολήσεών τους και δείχνει έλλειψη του αναγκαίου σεβασμού προς το Σώμα".

Αλλωστε, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο βδομάδες το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται για την Τετάρτη, αν και έχει καθιερωθεί η Πέμπτη με την ίδια πάντα πρόφαση: την απουσία λόγω "ανωτέρας βίας" του δημάρχου κατά την ημέρα της τακτικής συνεδρίασης. Οπως επισημαίνει και ο Λ. Αυδής όμως τίποτα... δεν εμπόδισε τελικά τον Δ. Αβραμόπουλο να απουσιάσει και από την έκτακτη συνεδρίαση παρά την αλλαγή της ημέρας.

"Χαρούμενη Πόλη ΑΕ"

Πιστή στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και την προβολή της ικανότητας απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων ως την "πανάκεια" για κάθε ζήτημα, η στηριζόμενη από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ υποψήφια δήμαρχος Αθήνας, Μαρία Δαμανάκη, πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης του χώρου στο Γκάζι, ικανού να ενεργοποιεί φορείς με τεχνογνωσία και να δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες απορρόφησης πόρων από κοινοτικά προγράμματα. Ο φορέας αυτός, προτείνει να λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρία, σχήμα, που προβάλλει ως "εγγύηση" για τη διατήρηση της ιστορικής ταυτότητα του χώρου στο Γκάζι.

Οι όποιες ανησυχίες της για την αξιοποίηση του χώρου εξαντλήθηκαν στη δημιουργία στο χώρο κάποιων Κέντρων (Πληροφόρησης, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Αναψυχής), Πολυδύναμου Βιομηχανικού και Παιδικού Μουσείου - είναι οι νέες χρήσεις, που έχουν, ήδη, καθοριστεί από το Δήμο Αθηναίων - χωρίς, όμως, να διευκρινίσει πώς και αν θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες αυτών, οι κάτοικοι.

Η τύχη των γειτονιών γύρω από το χώρο στο Γκάζι δεν αποτελούν μέρος των ανησυχιών και αναφορών της Μ. Δαμανάκη. Ε, εντάξει, μουσουλμάνοι και κάποιοι φτωχοί Ελληνες είναι! Αλλωστε, "εμείς θέλουμε την πόλη χαρούμενη" - σύνθημα της διακήρυξης του συνδυασμού που στηρίζει την Μ. Δαμανάκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ