ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Ιούλη 1998
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Στην Αθήνα ο Μπαμπούνσκι

Στην Αθήνα θα περιμένει τη Δευτέρα την αποστολή της ΑΕΚ ο Σκοπιανός λίμπερο Μπόμπαν Μπαμπούνσκι, καθώς δεν πρόκειται να ταξιδέψει στη Γερμανία για να συναντήσει τους "κιτρινόμαυρους", παρά το γεγονός ότι η μεταγραφή του έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και απομένει μόνο το τυπικό μέρος.

Αιτία για την αναβολή του ταξιδιού στάθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της γερμανικής πρεσβείας στην ΠΓΔΜ για χορήγηση βίζας στον διεθνή παίκτη. Ετσι αποφασίστηκε ο Μπαμπούνσκι να έρθει κατευθείαν στην Αθήνα όπου θα υπογράψει και το συμβόλαιό του. Ο Σκοπιανός παίκτης θα πάρει περίπου 210 εκατ. δρχ για συνεργασία δυο χρόνων.

Στο μεταξύ, στο τελικό της στάδιο μπαίνει πλέον και το θέμα της μεταγραφής του Ζντράφκο Ντρίσνιτς, αφού όλοι στη διοίκηση της ΑΕΚ κρέμονται από τα χείλη του Ντράγκαν Στεπάνοβιτς. Ο τεχνικός της Ενωσης, που έχει συλλέξει τις πληροφορίες του για τον Σέρβο άσο, δεν έχει δώσει ακόμα την οριστική του απάντηση. Η Ενωση έχει συμφωνήσει σε όλα και με τον παίκτη και με την ομάδα του τη Βοϊβοντίνα και όλα εξαρτώνται από την απόφαση του "Στέπι".

Σήμερα ο "δικέφαλος" δίνει το τελευταίο φιλικό στη Γερμανία με αντίπαλο την ισχυρή Στουτγκάρδη, όπου θα κριθεί και η τύχη του Βραζιλιάνου επιτελικού μέσου Ισαϊα Ντα Σίλβα. Οι εντυπώσεις που έχει αφήσει μέχρι τώρα είναι ικανοποιητικές, αλλά ο Σέρβος προπονητής θέλει να τον δει και σήμερα προκειμένου να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα.

Πολύ καλή είναι, τέλος, η πορεία αποθεραπείας του Ντανιέλ Μπατίστα αφού ο Ελληνοπορτογάλος πάει από το καλό στο καλύτερο και, όπως εκτιμά το ιατρικό τιμ της ομάδας, σε ένα μήνα θα είναι απολύτως έτοιμος.

... Τρέχουν για τη Βουδαπέστη

Μεγάλοι αθλητές τη Δευτέρα στο Καυταντζόγλειο

Με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών, διεξάγεται τη Δευτέρα (18.00 - 22.00), στο Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, το διεθνές μίτινγκ στίβου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Από ελληνικής πλευράς οι αγώνες αποτελούν κριτήριο για τη συγκρότηση της ομάδας που θα μετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον άλλο μήνα στη Βουδαπέστη. Από τις συμμετοχές ξεχωρίζει η παρουσία της Νίκης Ξάνθου στο μήκος, που μετά το 6.84 που πέτυχε τη βδομάδα που πέρασε στους Αγώνες "Καλής Θέλησης", θα προσπαθήσει για μια ακόμη διάκριση, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους.

Στις κούρσες των 100μ. οι παρουσίες του Χάρη Παπαδιά και της Κατερίνας Θάνου αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, ενώ πολλές ελπίδες υπάρχουν και για τη συμμετοχή της Κατερίνας Κόφφα που δείχνει να ξεπερνάει τον τραυματισμό της. Στις μεγάλες αποστάσεις ξεχωρίζει η συμμετοχή του Νότη Παπούλια στα 3.000 στιπλ, αγώνισμα στο οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό.

Οπως δήλωσε και ο εθνικός προπονητής, Οδυσσέας Παπατώλης, "οι αγώνες αποτελούν το πλέον καθοριστικό τεστ για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας και γι' αυτό οι αθλητές μας πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να δείξουν σε όλους τη φόρμα τους".

Από διεθνούς πλευράς ξεχωρίζουν στα 100μ. οι παρουσίες των Φεντόρικ, Καμπέιλ, Ουγκουνκόγια, στα 200μ. των Ντα Σίλβα, Μέφκορντ, Σοσούνοφ, στο μήκος των Μακάροφ, Ασίμοβιτς, του Μπόντεν στο ακόντιο καθώς και των Νικούλιν, Κιερμάσοφ, Γκαβρίλοφ στη σφύρα.

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι παρουσίες των Γκοντσαρένκο, Ογιοκόνο, Γκέινσφορντ, Γκούντεμπεργκ στα σπριντ, στο μήκος οι Γκάλκινα και Κρίστοβα, στο δίσκο Σβέρεβα, Κορόπκεβιτς, και στο ύψος Φεντόροβα, Ελέσινα, Βιρέσεν.

ΠΟΛΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Μια παλιά ιστορία...

Ολυμπιακός και Πάτρα, όπως και πέρσι, κλείνουν την αυλαία της περιόδου στις 19.00 στο ΟΑΚΑ

Μαζί ξανά... Ο λόγος για τις ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και της Πάτρας, οι οποίες όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας. Ο τελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στις 19.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από τη Βουλιαγμένη, θα προσπαθήσουν για το "μη χείρον βέλτιστον", καθώς μετά τις αποτυχίες στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων και του ελληνικού πρωταθλήματος, ψάχνουν την εξιλέωση μέσα από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Με την ψυχολογία σε όχι και τόσο καλά επίπεδα, αλλά με αυτοσυγκέντρωση και προπάντων ηρεμία, στο στρατόπεδο των Πειραιωτών προετοιμάστηκαν για το μεγάλο παιχνίδι. Αλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη προσπάθεια, αφού πιθανή απώλεια του Κυπέλλου δε θα φορτίσει μόνο το κλίμα στην ομάδα, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα θα κληθούν να συμμετάσχουν του χρόνου στην τρίτη από πλευράς σπουδαιότητας διοργάνωση, του Λεν Τρόφι. Κάτι που δε θέλει κανένας στο λιμάνι, όταν πριν από λίγο καιρό έκαναν όνειρα για το Τσάμπιονς Καπ.

Στην αντίπερα όχθη, οι Πατρινοί μετά τις αρχικές φωνές για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού, έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλιά. Αλλωστε αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη παρουσία του ΝΟΠ σε τελικό Κυπέλλου, με τις δυο τελευταίες να στέφονται... από αποτυχία. Ολοι στην πατρινή ομάδα αναπολούν τις μέρες δόξας του 1995, όταν κατάφεραν στον ίδιο θεσμό να βγουν τροπαιούχοι νικώντας τη Βουλιαγμένη. Σήμερα θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς όχι από τη Βουλιαγμένη, αλλά από τον περσινό αντίπαλό τους, τον Ολυμπιακό. Αν εκμεταλλευτούν την κακή ψυχολογία των παικτών του Ν. Λουκάτου, θα έχουν τον πρώτο λόγο στο αποψινό παιχνίδι.

Ο Μπάντοβιτς στον ΠΑΟΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Τον 29χρονο αμυντικό ποδοσφαιριστή Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, απέκτησε χτες το απόγευμα ο ΠΑΟΚ με συμφωνία διετούς συνεργασίας.

Ο Μπάντοβιτς ήταν υπόδειξη του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ, Ολεγκ Μπλαχίν, και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και υπογραφής του συμβολαίου του ο νέος παίκτης του "δικεφάλου", που είναι ο τέταρτος ως τώρα ξένος της ομάδας, δήλωσε: "Από τη στιγμή που έλυσα το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό, για μένα η καλύτερη λύση ήταν ο ΠΑΟΚ. Είχα συζητήσεις και με τον ΠΑΟ, αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με ήθελαν πάρα πολύ, ενώ εκτίμησα και το γεγονός πως το περιβάλλον της ομάδας της Θεσσαλονίκης και οι συνθήκες θα ευνοούσαν τους στόχους και τα σχέδιά μου".

Ο Μπάντοβιτς ήρθε χτες στη Θεσσαλονίκη και θα μπει στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ από αύριο. Η μεταγραφή του θα στοιχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης συνολικά το ποσό των 80 εκατομμυρίων για δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, μετά από προετοιμασία ένδεκα ημερών στη Γερμανία επέστρεφε χτες τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής, που ολοκληρώνει έτσι το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την καινούρια της μορφή θα δώσει το πρώτο της φιλικό επί ελληνικού εδάφους το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης 28 Ιούλη στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, εναντίον του Πανηλειακού.

Ο Μαρκόπουλος στον Αρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του Αρη, για τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος, που συμφώνησε σε όλα με το νέο χορηγό και μεγαλομέτοχο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Γιώργο Μπαλτά, στις συζητήσεις που είχαν στο Ρίο Πατρών χτες το μεσημέρι.

Οι "Πλάβι" στο θρόνο τους

Οι Γιουγκοσλάβοι κάθισαν και πάλι στο θρόνο τους. Αυτή τη φορά σε επίπεδο Ελπίδων. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη Σικελία, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο κερδίζοντας στον τελικό τη Σλοβενία με 92 - 73. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Τουρκία, η οποία στο μικρό τελικό επικράτησε της Ισπανίας με 64 - 57. Απογοήτευση του πρωταθλήματος ήταν η ελληνική ομάδα, η οποία κατατάχτηκε τελικά 11η, αφού στον τελευταίο της αγώνα επικράτησε 101 - 85 της Λετονίας. Στους υπόλοιπους αγώνες κατάταξης σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Θέσεις 5 - 6: Γαλλία - Ιταλία 55 - 39, Θέσεις 7 - 8: Γερμανία - Λιθουανία 97 - 95 στην παράταση (κ. α. 87 - 87), Θέσεις 9 - 10: Κροατία - Ισραήλ 80 - 68.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Εκτός ο Στράντλι

Δεν του έφθανε του Φρανκ Στράντλι η (δικαιολογημένη) αργοπορία στην επιστροφή του από τη Νορβηγία κι η οποία έγινε αιτία να χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, χτες προστέθηκαν και οι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο Βασίλης Δανιήλ τα βάζει με την τύχη του, αφού πάνω που ο Νορβηγός παίκτης έδειχνε να φθάνει τους ρυθμούς των υπολοίπων παικτών, τώρα θα χρειαστεί να μείνει τουλάχιστον μια εβδομάδα εκτός προπονήσεων. Ετσι αναμένεται να χάσει το πρώτο δυνατό τεστ των "πρασίνων" στην Ιταλία, που είναι το φιλικό παιχνίδι της επόμενης βδομάδας με αντίπαλο τη Λάτσιο.

Πάντως, από τη χτεσινή μέρα της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, που κατά τα άλλα συνεχίζεται εντατικά, υπάρχουν και τα ευχάριστα μηνύματα. Ο Γιώργος Καραγκούνης μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ ο Κιάσσος ξεκίνησε προπονήσεις με μπάλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τη Δευτέρα με Μπρέντα στο ΟΑΚΑ

Ολοένα και λιγοστεύουν οι πιθανότητες να αποκτήσει ξένο παίκτη ο Ολυμπιακός, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Η προετοιμασία των "ερυθρολεύκων" στην Αυστρία φθάνει στο τέλος της και τη Δευτέρα θα δώσουν στο ΟΑΚΑ το πρώτο φιλικό τους επί ελληνικού εδάφους με αντίπαλο την ολλανδική Μπρέντα.

Οπως τόνισε ο Ντ. Μπάγεβιτς, τα συμπεράσματα που ήταν να βγουν από την προετοιμασία των πρωταθλητών στην Αυστρία βγήκαν και απομένουν οι διορθωτικές κινήσεις στα φιλικά με Μπρέντα, Στράσμποργκ και ΠΑΟΚ, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη για τις υποχρεώσεις της με την Ανόρθωση. Πάντως από το δεύτερο φιλικό της Τετάρτης, ο τεχνικός του Ολυμπιακού κατά πάσα πιθανότητα θα λείψει αφού αναμένεται να πάει στην Κύπρο ώστε να παρακολουθήσει τον επαναληπτικό αγώνα της Ανόρθωσης με τη Βαλέτα για τον προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναφερόμενος στην κυπριακή ομάδα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε ότι οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει είναι ικανοποιητικές και τις επόμενες μέρες θα μάθει περισσότερα. "Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να εμφανιστούμε δυνατοί και στα δυο παιχνίδια", υπογράμμισε.

Μόνο το κύπελλο έμεινε στους "ερυθρόλευκους" προκειμένου να πανηγυρίσο

Μόνο το κύπελλο έμεινε στους "ερυθρόλευκους", προκειμένου να πανηγυρίσουν φέτος την κατάκτηση κάποιου τροπαίου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ