ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απάντηση μέσα από την κάλπη

Το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμα της παράταξης παρουσίασε προχτές ο υποψήφιος νομάρχης Νίκος Στεφανίδης

Οι εκλογές του Οκτώβρη αποτελούν μια σημαντική πολιτική μάχη. Μέσα από την κάλπη οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν απάντηση στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.Μ' αυτά τα λόγια ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ στην Ανατολική Αττική Νίκος Στεφανίδης,στη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου, προχτές το βράδυ, κάλεσε τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους να εντείνουν τον αγώνα ενημέρωσης του λαού για τις νέες αντιλαϊκές επιθέσεις της κυβέρνησης και για τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στην Ανατολική Αττική, ώστε με την ψήφο τους να δοθεί η μαζική απάντηση που απαιτείται.

"Η μεγάλη διαφορά μας από τις άλλες παρατάξεις, τόνισε, είναι ότι εμείς διεκδικούμε αγωνιστικά, ενώ οι άλλοι υποτάσσονται. Ο σημερινός νομάρχης αποτέλεσε την τετραετία που πέρασε τον καλύτερο εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο νομό μας. Εμείς, αναδειχτήκαμε η κύρια και ουσιαστική αντιπολίτευση. Φέραμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τα προβλήματα των εργαζομένων και δείξαμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης".

Ο Νίκος Στεφανίδης δεσμεύτηκε πως οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ, με όση δύναμη τους δώσει με την ψήφο του ο λαός, θα συνεχίσουν τον αγώνα με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως "η όποια ανάπτυξη της περιοχής θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά τέτοια που να σέβονται το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τον κοινωνικό περίγυρο".

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, καθώς και στις επιθέσεις που δέχεται το περιβάλλον της περιοχής. Το αγροτικό εισόδημα, όπως επισημάνθηκε, δέχεται ισχυρά πλήγματα από την πολιτική της ΕΕ. Η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται και είναι πλέον αναγκαίο να γίνουν τα απαραίτητα τεχνικά έργα στην περιοχή, να ενισχυθούν οι παραδοσιακές καλλιέργειες και να αναπτυχθούν νέες. Παράλληλα, θα πρέπει να στηριχτούν οι επαγγελματοβιοτέχνες και τα άλλα στρώματα εργαζομένων που αφανίζονται από την εξάπλωση των πολυεθνικών επιχειρήσεων και την πολιτική της λιτότητας.

Ανάλογα όμως πλήγματα δέχεται και το περιβάλλον του νομού, όπως σημείωσε ο Νίκος Στεφανίδης και γι' αυτό θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και την αντιπλημμυρική προστασία. Επιπλέον θα πρέπει να ενισχυθεί ο αγώνας της ΝΑΣ για τη μείωση των επιπτώσεων που θα έχει η κατασκευή των μεγάλων έργων (αεροδρόμιο Σπάτων, οδικοί άξονες κλπ.) στην περιοχή.

Το ψηφοδέλτιο

Υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Αν. Αττικής είναι οι:

Χρήστος Αγγελάκης,Βασιλική Αναγνώστου,Ιωάννης Απατζίδης,Γεώργιος Βάγιας,Παύλος Βαλαής,Χρήστος Βαρουχάς,Γιώργος Βασίλαρος,Κων/νος Γεωργιόπουλος,Εκτορας Γλένης,Χρήστος Γούδας,Μαρίκα Δάβρη,Ασημίνα Διαμαντοπούλου,Ανδρέας Ζαπάνης - Τζανίκος,Βασιλική Θαλασσινού,Ιωάννης Καβαλίδης,Μαρία Κατσούλη,Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος,Χρήστος Κοντογιαννόπουλος,Βασιλική Κώνστα,Μαρία Κωστή,Στέλιος Λαφαζάνης,Γιώργος Λινάρδης,Αικατερίνη Λουκάτου,Δημήτριος Λύτρας,Γεράσιμος Μαράτος,Σωτήρης Μαριόλης,Χρήστος Μαυρομάτης,Αναστάσιος Μεθενίτης,Νίκος Μιχαηλίδης,Βασίλης Μπιλίρης,Αθανάσιος Οικονόμου,Ευαγγελία Παγανέλη,Νίκος Πανταζόπουλος,Δημήτρης Σαββίδης,Σπύρος Σιδέρης,Θεόδωρος Συρανίδης,Δήμητρα Τραβασάρου,Αιμίλιος Τσάκαλος,Γκάι Χρέλιας,Χρήστος Χρήστου,Ευφροσύνη Χριστοδούλου.

"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ"
Μόνη υπόσχεση ο αγώνας!

Στην Ανω Ελευσίνα, όπου ζουν ξεχασμένοι εδώ και 20 χρόνια Ελληνες - μουσουλμάνοι, περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Μα'ϊλη

Ανω Ελευσίνα, καφενείο "Η Θράκη". Ο τόπος συγκέντρωσης των Ελλήνων - Μουσουλμάνων, που ζουν εδώ και 20 χρόνια στην περιοχή. Ηρθαν από τη Θράκη φορτωμένοι με ελπίδες. Και μολονότι αυτές έσβησαν, εκείνοι συνεχίζουν ακόμα να μένουν στην Ελευσίνα, γιατί απλά νιώθουν ότι ανήκουν εκεί. Την ίδια ώρα το ελληνικό κράτος κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του, για να τους κάνει να πιστέψουν το αντίθετο.

Σε αυτό το καφενείο βρέθηκε προχτές κλιμάκιο της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης",με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Κατερίνα Μαϊλη,για να μιλήσει με μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματα και τα παραπονά τους.

"Κάποτε μέναμε πολλοί, τώρα έχουν μείνει 90 οικογένειες. Πώς να μείνουμε άλλωστε, χωρίς δουλιά;" Οι πιο πολλοί ήρθαν με τις προοπτικές μιας δουλιάς και μιας μόνιμης στέγης. Αντί αυτού η πολιτεία δεν τους έδωσε τίποτα, αφού οι τίτλοι για τις εργατικές κατοικίες δεν έχουν πάει ακόμα στα χέρια τους, ενώ η δουλιά έχει γίνει πολυτέλεια.

"Φύγαμε από τη Θράκη, για να βρούμε τα δικαιώματά μας και δεν έχουμε ούτε δουλιά. Οι πιο πολλοί από μας δουλεύουν σε καθαρισμούς πλοίων. Δέκα μεροκάματα το μήνα και αν... Δουλεύουμε χωρίς ασφάλεια, χωρίς ένσημα", λέει ο Μουσταφά Χατζή.Τα λόγια των μουσουλμάνων όσο περνά η ώρα γίνονται και πιο πικρά. Τα παράπονά τους για το κράτος είναι τεράστια. "Ο αγώνας είναι το μόνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε. Τα δικά σας προβλήματα είναι και δικά μας. Η εκπαίδευση, η υγεία, η ανεργία αφορά και εμάς. Οι εργοδότες δεν ξεχωρίζουν ποιος είναι μουσουλμάνος και ποιος χριστιανός. Το μόνο που θέλουν είναι φτηνά μεροκάματα",υπογραμμίζει ο Δήμος Κουμπούρης,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και συμπληρώνει: "Η μουσουλμανική μειονότητα στην πόλη μας πρέπει να γίνει γέφυρα φιλίας, όχι αιτία πόλωσης, για να σκοτώνονται οι λαοί και να αναπτύσεται ο εθνικισμός".

Αυτή τη στιγμή εργάζονται μόνο 20 απ' αυτούς. "Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση χρειάζεται αντίσταση και αγώνας. Η δημοτική αρχή της πόλης, αρκείται σε έργα βιτρίνας και δεν ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Από την άλλη πλευρά έχει εγκαταλείψει τα πάντα. Το νοσοκομείο υπολειτουργεί, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια, η παιδεία γίνεται πολυτέλεια για τα παιδιά τα δικά σας και τα δικά μας, ενώ το μόνο που αυξάνεται είναι οι φόροι",επισημαίνει η Κ. Μαϊλη. "Η ψήφος μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να είναι ψήφος διαμαρτυρίας. Η ΠΑΚΕ το μόνο που μπορεί να σας "τάξει" είναι πάλη και αγώνας πριν και μετά τις εκλογές".

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ}

ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο Παναγιώτης Σαλπέας και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι περιοδεύουν σήμερα στις 11 π.μ. στα μαγαζιά του Νέου Φαλήρου.

ΧΑΪΔΑΡΙ: Κλιμάκιο της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" πραγματοποιεί περιοδεία σήμερα το πρωί στη λαϊκή αγορά Γρηγορούσας και στο κέντρο της πόλης.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Σήμερα, στις 12 μ., η "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών" και η "Δημοτική Ενότητα Χολαργού" διοργανώνουν συγκέντρωση, στο "καφενείο του Φώτη" (Μέτωνος), όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Δασκαλόπουλος.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Σήμερα, στις 7 μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Δημοκρατικής Ενότητας Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη", στην οδό Νηρέως (πίσω από το ψαράδικο του Ντελένια, στο Πόρτο Ράφτη). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Συλλελόγλου.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Σήμερα, στις 9.30 π.μ. κλιμάκιο της "Δημοτικής Αναγέννησης Αγίων Αναργύρων" με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γεράσιμο Θεοδωράτο, περιοδεύει στη συνοικία Τσούμπα και αύριο την ίδια ώρα στη συνοικία Κοκκινόπουλου.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Συγκέντρωση στο καφενείο στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής πραγματοποιεί, σήμερα στις 7.30 μ.μ., η "Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση".Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Μαϊλη.Αύριο, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κάτω Ελευσίνα.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ:

Η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Παπαδοπούλου περιοδεύει σήμερα το πρωί στα μαγαζιά της οδού Τσαλδάρη και στις 9.30 μ.μ. στις καφετερίες στην πλατεία Λαού. Αύριο στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με τους παλιννοστούντες Πόντιους στο Πνευματικό Κέντρο Ευγένειας, ενώ στις 8.30 μ.μ. θα περιοδεύσει στις καφετερίες της Αμφιάλης.

ΛΟΥΤΣΑ: Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κούτρας θα μιλήσει σήμερα στις 7.30 μ.μ. στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Κίνησης Σωτηρίας της Αρτέμιδας" (οδός Αμφιτρίτης και Αύρας).

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Η "Δημοκρατική Ενότητα" διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση για τον αθλητισμό, αύριο στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο "Παράδεισο".

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Συγκέντρωση στο εκλογικό της κέντρο στην Ανω Αγία Βαρβάρα (παλιό τέρμα λεωφορείων) πραγματοποιεί τη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., η"Δημοκρατική Συνεργασία".

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Αύριο, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" συζητά το πρόγραμμά της με τους πολύτεκνους της πόλης και τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. με τους ΕΒΕ. Ομιλητής, ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Σοφός.

ΒΥΡΩΝΑΣ: Τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., ο Νίκος Ρογκάκος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις οδούς Φορμίωνος και Κρυστάλλη στη συνοικία Νέα Ελβετία - Φρυγία του Βύρωνα.

ΙΛΙΟΝ: Τη Δευτέρα, 28 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., κλιμάκιο της "Δημοκρατικής Ενότητας" θα περιοδεύσει στη συνοικία Ραδιοφωνία.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. η "Δημοκρατική Συνεργασία" διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Τριάδας, όπου θα μιλήσει ο Γ. Γιώγος.

ΤΑΥΡΟΣ: Τη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. η "Δημοκρατική Συνεργασία "Η Αλλαγή"" πραγματοποιεί τα εγκαίνια του δεύτερου εκλογικού της κέντρου (οδός Μακεδονίας, πλησίον εκκλησίας Εσταυρωμένου).

ΑΙΓΑΛΕΩ: Η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" διοργανώνει συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη στις 8.00 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο (περιοχή Λιούμη, στην πλατεία Παπάγου), όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Σατζαρίδης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: Η "Δημοτική Προοδευτική Κίνηση Παλαιού Φαλήρου" διοργανώνει συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ., στα γραφεία της Κίνησης (Καλυψούς 24). Το θέμα της συγκέντρωσης θα είναι οι δημοτικές εκλογές. Ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξηςΑλέξης Παπαϊωάννου.

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΠΑΛΑΜΑΣ: Τη Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μουρατιάν θα μιλήσει για την πορεία του συνδυασμού και τα προβλήματα της περιοχής, σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

ΣΚΥΔΡΑ: Ο υποψήφιος δήμαρχος της "Νέας Κίνησης Δημοτών" Αλέκος Ουγγρίνος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα επισκεφτούν σήμερα στην αγορά της Σκύδρας, την Κυριακή την Πετριά και το Αρσένι, τη Δευτέρα το Ασπρο και τα Καλύβια και την Τρίτη τη Δάφνη και το Λιποχώρι.

Συγκεντρώσεις ετεροδημοτών
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Λευκάδας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση τους Λευκαδίτες της Αττικής, τη Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ. στην ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη), με θέμα της συγκέντρωσης τις επερχόμενες εκλογές. Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Λευκάδας Γεωργία Λιβιτσάνου και εκπρόσωπος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας".
  • Η Επιτροπή Παλικισιάνων Αττικής, Στήριξης της "Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Δήμου Παλίκης Κεφαλονιάς" διοργανώνει συγκέντρωση, αύριο, στις 11 π.μ. στο Περιστέρι, στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Σοφού (οδός Αιμιλίου Βεάκη 28, πίσω από το Δημαρχείο Περιστερίου, τηλ. 57.17.070). Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παλίκης Βαγγέλης Φαρακλός.
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Στερεάς Ελλάδας του ΚΚΕ καλεί όλους τους φίλους, οπαδούς και μέλη του Κόμματος, που κατοικούν στην Αττική και κατάγονται από τους Νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας Αιτωλοακαρνανίας και Εύβοιας σε συγκέντρωση την Τετάρτη, 30 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ με θέμα τις εκλογές.
  • Με τους ετεροδημότες της Αθήνας θα συναντηθεί ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Καρδίτσα" Χρήστος Τέγος,τη Δευτέρα, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος) και θα μιλήσει για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τα προβλήματα του νομού.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ