Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απάντηση μέσα από την κάλπη

Το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμα της παράταξης παρουσίασε προχτές ο υποψήφιος νομάρχης Νίκος Στεφανίδης

Οι εκλογές του Οκτώβρη αποτελούν μια σημαντική πολιτική μάχη. Μέσα από την κάλπη οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν απάντηση στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.Μ' αυτά τα λόγια ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ στην Ανατολική Αττική Νίκος Στεφανίδης,στη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου, προχτές το βράδυ, κάλεσε τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους να εντείνουν τον αγώνα ενημέρωσης του λαού για τις νέες αντιλαϊκές επιθέσεις της κυβέρνησης και για τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στην Ανατολική Αττική, ώστε με την ψήφο τους να δοθεί η μαζική απάντηση που απαιτείται.

"Η μεγάλη διαφορά μας από τις άλλες παρατάξεις, τόνισε, είναι ότι εμείς διεκδικούμε αγωνιστικά, ενώ οι άλλοι υποτάσσονται. Ο σημερινός νομάρχης αποτέλεσε την τετραετία που πέρασε τον καλύτερο εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο νομό μας. Εμείς, αναδειχτήκαμε η κύρια και ουσιαστική αντιπολίτευση. Φέραμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τα προβλήματα των εργαζομένων και δείξαμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης".

Ο Νίκος Στεφανίδης δεσμεύτηκε πως οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ, με όση δύναμη τους δώσει με την ψήφο του ο λαός, θα συνεχίσουν τον αγώνα με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως "η όποια ανάπτυξη της περιοχής θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά τέτοια που να σέβονται το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τον κοινωνικό περίγυρο".

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, καθώς και στις επιθέσεις που δέχεται το περιβάλλον της περιοχής. Το αγροτικό εισόδημα, όπως επισημάνθηκε, δέχεται ισχυρά πλήγματα από την πολιτική της ΕΕ. Η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται και είναι πλέον αναγκαίο να γίνουν τα απαραίτητα τεχνικά έργα στην περιοχή, να ενισχυθούν οι παραδοσιακές καλλιέργειες και να αναπτυχθούν νέες. Παράλληλα, θα πρέπει να στηριχτούν οι επαγγελματοβιοτέχνες και τα άλλα στρώματα εργαζομένων που αφανίζονται από την εξάπλωση των πολυεθνικών επιχειρήσεων και την πολιτική της λιτότητας.

Ανάλογα όμως πλήγματα δέχεται και το περιβάλλον του νομού, όπως σημείωσε ο Νίκος Στεφανίδης και γι' αυτό θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και την αντιπλημμυρική προστασία. Επιπλέον θα πρέπει να ενισχυθεί ο αγώνας της ΝΑΣ για τη μείωση των επιπτώσεων που θα έχει η κατασκευή των μεγάλων έργων (αεροδρόμιο Σπάτων, οδικοί άξονες κλπ.) στην περιοχή.

Το ψηφοδέλτιο

Υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Αν. Αττικής είναι οι:

Χρήστος Αγγελάκης,Βασιλική Αναγνώστου,Ιωάννης Απατζίδης,Γεώργιος Βάγιας,Παύλος Βαλαής,Χρήστος Βαρουχάς,Γιώργος Βασίλαρος,Κων/νος Γεωργιόπουλος,Εκτορας Γλένης,Χρήστος Γούδας,Μαρίκα Δάβρη,Ασημίνα Διαμαντοπούλου,Ανδρέας Ζαπάνης - Τζανίκος,Βασιλική Θαλασσινού,Ιωάννης Καβαλίδης,Μαρία Κατσούλη,Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος,Χρήστος Κοντογιαννόπουλος,Βασιλική Κώνστα,Μαρία Κωστή,Στέλιος Λαφαζάνης,Γιώργος Λινάρδης,Αικατερίνη Λουκάτου,Δημήτριος Λύτρας,Γεράσιμος Μαράτος,Σωτήρης Μαριόλης,Χρήστος Μαυρομάτης,Αναστάσιος Μεθενίτης,Νίκος Μιχαηλίδης,Βασίλης Μπιλίρης,Αθανάσιος Οικονόμου,Ευαγγελία Παγανέλη,Νίκος Πανταζόπουλος,Δημήτρης Σαββίδης,Σπύρος Σιδέρης,Θεόδωρος Συρανίδης,Δήμητρα Τραβασάρου,Αιμίλιος Τσάκαλος,Γκάι Χρέλιας,Χρήστος Χρήστου,Ευφροσύνη Χριστοδούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ