Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Τώρα... "αντιπολιτευόμενος"!

Ο δήμαρχος - στυλοβάτης της κυβερνητικής πολιτικής, ο δήμαρχος που λανσάρει το πρότυπο της συναίνεσης και υποταγής στα κυβερνητικά κελεύσματα, ο Δ. Αβραμόπουλος ξέσπασε χτες, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και θέλησε να εμφανιστεί ως... "αντιπολιτευόμενος"! Παράλληλα, όμως, άφησε στην άκρη τα περί "υπερκομματικότητας" και δήλωσε περήφανος για την κομματική του ταυτότητα!

Μιλώντας σε ημερίδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ο υποψήφιος της ΝΔ στο δήμο Αθηναίων, "θυμήθηκε" ότι "οι κυβερνήσεις θέλουν τους δημάρχους δικούς τους, αν δεν τους θεωρούν δικούς τους τους πολεμούν και τους εξευτελίζουν". Και εξομολογώντας, προφανώς, την εμπειρία του πρόσθεσε ότι "όταν δεν τους θεωρούν δικούς τους τους χρεώνουν στους προθαλάμους των πολιτικών και κομματικών γραφείων, ώστε να τους καταστήσουν όργανά τους".

Αμέσως μετά συμπλήρωσε, προσποιούμενος προφανώς ότι οι πολίτες έχουν ξεχάσει πόσο φιλοκυβερνητικός και "ημέτερος" υπήρξε την τετραετία, ο Δ. Αβραμόπουλος κάλεσε τους ψηφοφόρους να τα "λάβουν αυτά υπόψη τους"! Δεν παρέλειψε, όμως, να κολακέψει και το νεοδημοκρατικό ακροατήριο και δήλωσε υπερήφανος που έχει την κομματική του ταυτότητα, την οποία κατά τ' άλλα την έχει "θάψει" από τότε που εκλέχτηκε δήμαρχος.

Συνεχίζοντας στη γραμμή της δημαγωγίας και του λαϊκισμού και κλείνοντας πονηρά το μάτι προς την πλευρά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου διακήρυξε ότι"ως έθνος οφείλουμε την ύπαρξή μας στην Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση"!

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση παραπονέθηκε ότι η Αθήνα την περασμένη τετραετία δε βοηθήθηκε κυρίως από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και ολοκλήρωσε το ρεσιτάλ υποκρισίας, λέγοντας ότι την επομένη των εκλογών οι κυβερνήσεις εγκαταλείπουν τους δήμους στη μιζέρια και τα προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ