Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΑΧΑΪΑΣ
Συστράτευση για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

Με την πεποίθηση πως ο αγώνας για δημόσια αναβαθμισμένη δωρεάν υγεία είναι υπόθεση όλου του λαού, ο υποψήφιος νομάρχης Αχαϊας Ανδρέας Αθανασόπουλος, παρουσίασε τις θέσεις της ΝΑΣ, σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν ο Γ. Παπαγεωργίου γιατρός και η Κ. Γεροπαναγιώτη εργαζόμενη στο ΠΠΓΝΠ και μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ.

Ο Α. Αθανασόπουλος σημείωσε πως την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση ετοιμάζει θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, κάτι που αποκρύπτουν τόσο ο κυβερνητικός νομάρχης, όσο και οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, οι οποίοι αποδέχονται ως "μονόδρομο" την ΟΝΕ. Πρόσθεσε πως οι κινητοποιήσεις των γιατρών έφεραν και πάλι στο φως τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, καθώς οι περικοπές των εφημεριών τους είναι μόνο ένα τμήμα της ανθυγιεινής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο επικεφαλής της ΝΑΣ αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων, σημειώνοντας πως αυτά αντιμετωπίζονται σαν επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση το κέρδος και οι ασθενείς σαν πελάτες, ενώ το κάθε νοσοκομείο αναλαμβάνει αυτοτελώς χωρίς κρατική επιχορήγηση να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες, σύμφωνα με το νόμο για τα προνοιακά ιδρύματα που πρόσφατα ψηφίστηκε. Ο Α. Αθανασόπουλος τόνισε πως αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, κινούμενη στη λογική της ΟΝΕ, οδηγεί σε συρρίκνωση τον τομέα της υγείας - πρόνοιας και των κοινωνικών δαπανών. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουν τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, αντιμετωπίζοντας την πλήρη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, τη νοσηλεία σε ράντζα, την πλήρη υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, τις ατέλειωτες σειρές στα εξωτερικά ιατρεία, τις λίστες αναμονής για χειρουργεία, την αύξηση των νοσηλίων και μια σειρά άλλα προβλήματα.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ σημείωσε την ευθύνη που έχουν και τα άλλα κόμματα, που στηρίζουν αυτή την πολιτική και ωραιοποιούν τις συνέπειές της, καθώς και οι νομαρχιακές παρατάξεις που ταυτίστηκαν με την κυβερνητική πολιτική χωρίς ποτέ να θέτουν θέμα υποβάθμισης της υγείας, χωρίς να εναντιωθούν στις ιδιωτικοποιήσεις τομέων, ενώ έλαμψαν με την απουσία τους από όλους τους αγώνες των εργαζόμενων του χώρου. Ετσι, ο νομάρχης και η πλειοψηφία του ΝΣ έγιναν όργανο επικύρωσης ειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, ο Α. Αθανασόπουλος πρόταξε τις θέσεις της ΝΑΣ, η οποία καλεί όλο το λαό της Αχαϊας σε συμπαράταξη και συστράτευση για:

  • Κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία.
  • Εξασφάλιση υγιεινής στους χώρους εργασίας, ασφάλειας και έγκαιρης αντιμετώπισης περιστατικών.
  • Ουσιαστική αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής και λειτουργίας τωνπολυιατρείων του ΙΚΑ.

Ο υποψήφιος νομάρχης Αχαϊας ξεκαθάρισε πως, για να ακούγεται δυνατά η φωνή των εργαζόμενων στο ΝΣ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενίσχυση της ΝΑΣ, που είναι η μόνη φωνή αντίστασης, προσθέτοντας πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στη χώρα και την περιοχή αν οι εκλεγμένοι στην ΤΑ έμπαιναν μπροστά μαζί με το λαό στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του και γινόταν οργανωτές της πάλης του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ