Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
Ψήφος αγώνα για τη δημόσια υγεία

"Συνεχίστε τον αγώνα σας", προέτρεψαν τους γιατρούς, χτες, ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης και ο Γιώργος Μαυρίκος

Να καταδικάσουν, και μέσα από την κάλπη, την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υποβαθμίζει και τη δημόσια υγεία, κάλεσαν τους εργαζόμενους στον "Ευαγγελισμό", όπου περιόδευσαν χτες, οι Θεοχάρης Παπαμάργαρης και Γιώργος Μαυρίκος,υποψήφιος νομάρχης Αθήνας και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, αντίστοιχα, της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του συνδυασμού.

Ελλειψη νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού και υποβάθμιση ολόκληρων τμημάτων του νοσοκομείου, είναι τα κυριότερα προβλήματα, που διαπίστωσαν, κατά τη χτεσινή περιοδεία τους, οι υποψήφιοι της ΝΑΣ. Προβλήματα, που έχουν συνέπειες και στην παρεχόμενη ιατρική περίθαλψη, καθώς ο "Ευαγγελισμός" είναι από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των Βαλκανίων, με 1.100 κλίνες και 3.000 εργαζόμενους. "Οι προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό, προκειμένου να λειτουργήσει το νοσοκομείο είναι υπεράνθρωπες, καθώς οι ελλείψεις κυρίως σε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, δυσκολεύουν τη λειτουργία και ολόκληρων ακόμη τμημάτων του "Ευαγγελισμού"", τόνισε ο Θ. Παπαμάργαρης. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου με τον οποία και συναντήθηκε το κλιμάκιο της ΝΑΣ, ο οποίος έκανε λόγο για "αυτοθυσία του προσωπικού".

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι της ΝΑΣ επισήμαναν στους εργαζομένους την ανάγκη συνέχισης του αγώνα, ώστε να αναβαθμιστεί ο δημόσιος τομέας υγείας και να δοθούν κονδύλια στο νοσοκομείο, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά και σε όφελος του λαού. "Γι' αυτό, τόνισαν οι δύο υποψήφιοι, σας καλούμε στις εκλογές αυτές να ψηφίσετε πολιτικά. Να καταδικάσετε την πολιτική που συνειδητά έχει υποβαθμίσει το δημόσιο τομέα υγείας και τους εργαζόμενους σ' αυτόν. Να υπερασπιστείτε τη δημόσια υγεία, το αξιόπιστο, εξειδικευμένο δυναμικό και το τεράστιο έργο που προσφέρουν τα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις πολλές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν".

Στη συζήτηση με τους εργαζομένους αναφορικά με την κατάσταση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ο Θ. Παπαμάργαρης τόνισε ότι "στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει την Αυτοδιοίκηση στο μακρύ χέρι του κράτους". Και έφερε σαν παράδειγμα τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, προκειμένου να οδηγήσει τους δήμους, τις νομαρχίες στην επιβολή και νέων χαρατσιών για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ